Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pumpurs: "Es būtu startējis otrajā braucienā, ja paspētu atgriezties no slimnīcas"

Pumpurs: "Es būtu startējis otrajā braucienā, ja paspētu atgriezties no slimnīcas"
Mairis Pumpurs, Rainers Žuks un Kārlis Reišulis. Foto: LaMSF

Latvijas sportisti ieradušies mājās no ārkārtīgi smagajām Eiropas Nāciju motokrosa sacensībām, kas nedēļas nogalē norisinājās Polijā, Gdaņskas trasē. Savainojumu jau pirmajā braucienā guva Mairis Pumpurs, kurš gan atzīst, ka būtu piedalījies otrajās sacīkstēs, ja vien paspētu laikus ierasties uz starta. Tikmēr labākais no izlases dalībniekiem izrādījās Kārlis Reišulis, lai gan ceļš uz augstajiem rezultātiem bija daudz grūtāks, nekā varētu domāt.

Traumas dēļ nevienā no finālbraucieniem nevarēja startēt 85cm3 klases braucējs Markuss Ozoliņš, kamēr 125cm3 ieskaites sportists Mairis Pumpurs pirmajā braucienā piedzīvoja ļoti neveiksmīgu kritienu, pēc kā bija spiests apmeklēt slimnīcu.

"Šīs sacensības man beidzās ne pārāk forši," atzīst "MX Moduls" komandas sportists Pumpurs. "Pirmā brauciena pirmajā aplī uzkritu uz cita sportista motocikla un ar tā riepu pārplēsu sev sānu. Braucienu turpināju no pēdējās pozīcijas un aizcīnījos līdz 21. vietai. Šķita, ka neliels nobrāzums vien ir. Pēc brauciena paskatījos un sapratu, ka tas nav parasts nobrāzums. Dakteri teica, ka jābrauc uz slimnīcu šūt un otrajā braucienā startēt nevarēšot. Es tik un tā būtu stājies uz starta, bet nepaspēju no slimnīcas atgriezties laikā."

Jau vēstīts, ka 250cm3 klases sportists Rainers Žuks savos braucienos abas reizes ieņēma 18. vietu, bet Kārlis Reišulis 85cm3 klasē dubļainajā Gdaņskas trasē finišēja trešais un sestais. Reišulim augsti rezultāti, taču tie nāca ar lielām grūtībām.

"Reišulis MX" komandas komentārs pēc sacīkstēm: "Esam atgriezušies mājās no Polijas, kur norisinājās Eiropas Nāciju motokross. Sacensības izvērsās par cīņu ne tikai ar konkurentiem, bet arī ar iespaidīgiem dubļiem. Kārlim pirmajā braucienā startā dubļos iestiga motocikls, un pirmajā līkumā viņš bija tikai astoņpadsmitais, bet finišā sasniegta trešā vieta. Otrajā braucienā starts labāks, bet, atrodoties ceturtajā pozīcijā, notika sadursme ar konkurentu, un abi nokrita. Dāņu sportists nokrita tik neveiksmīgi, ka viņa motocikls uzkrita pašam virsū, un viņš vairs nevarēja pakustēties. Kārlis reaģēja acumirklī un steidzās palīdzēt konkurentam nocelt motociklu. Laiks tika pazaudēts, braucienu atsākot no 22. pozīcijas. Finišā sestais. Paldies pārējiem Latvijas izlases puišiem par cīņassparu, kā arī pēc iespējas ātrāk sadziedēt traumas!"

Kārlis Reišulis Eiropas Nāciju kausā aizvadīja savas pēdējās sacensības 85cm3 klasē. Jau nākamnedēļ viņam paredzēts starts Nīderlandes čempionāta pēdējā posmā, kur viņu pirmo reizi sacīkstēs varēs redzēt uz 125cm3 motocikla.


, 2019-10-10 14:07, pirms 5 gadiem
Ar Reišuli vien nepietiek,lai uzrādītu augstus rezultātus.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").