Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Meņģelis: "Ķeguma posms ir viens no gaidītākajiem manā kalendārā"

Meņģelis: "Ķeguma posms ir viens no gaidītākajiem manā kalendārā"
Edgars Meņģelis
Foto: Jānis Pastars

Edgars Meņgelis nepārprotami ir sportists, kuru var dēvēt par Latvijas Kvadraciklu klases meistaru, mūsu valsts vārdu godam aizstāvot gan vietējās, gan ārzemju cīņās. Uz goda pjedestāliem kāpts ne vienu reizi vien un arī nesen notikušajā 4.Latvijas Kausa posmā Stelpē Edgars kārtējo reizi parādīja, ka trasē līdzi mūsu sportistam var turēt tikai retais, izcīnot pārliecinošu uzvaru abos braucienos. Tā kā daudzas sacīkstes norisinās ārpus mūsu valsts robežām un Edgaru šeit, Latvijā redzam reti, jau šajā nedēļas nogalē tiksim pie iespējas Meņģeli vērot pašmāju trasē, līdzās pašmāju faniem. Tieši šeit, slavenajā Ķeguma „Zelta Zirga” trasē Edgars cīnīsies kopā ar Eiropas spēcīgākajiem sportistiem.

Edgars atzīst, ka Eiropas čempionāta Latvijas posmu gaida jau sen un gatavs darīt visu, kas viņa spēkos, lai parādītu savu labāko sniegumu, galvenais, lai nepieviļ tehnika. „Katru gadu tas ir viens no gaidītākajiem notikumiem,” priecīgi stāsta sportists, „Taču viss atkarīgs no tā, cik veiksmīgi izdosies to sagaidīt, sagatavoties un kā strādās tehnika, kas pirms tam neklausīja. Bet tas tā… Šis noteikti ir viens no gaidītākajiem posmiem manā kalendārā.” Lai gan sportists ar nepacietību gaida Eiropas cīņas Ķegumā, nereti nācies saskarties arī ar tehnikas problēmām, kas ik pa laikam ietekmē jaunā braucēja sniegumu. Līdz šim triumfēt savās mājās sportistam nav izdevies, tādēļ mērķis nostādīts šosezon. „Diemžēl bieži vien ar moci gadās kaut kādas likstas un mājās, savu skatītāju priekšā vēl nav izdevies parādīt savu labāko sniegumu, uz kuru esmu spējīgs. Vienmēr gadās kādas tehnikas problēmas, pašam nepadodas starti vai kas tāds – nu, šogad ceru, ka nekas tāds nebūs un viss izdosies pēc plāna. Joprojām cīnos ar tehniku – nezinu, kas man šosezon, kāds uzlicis lāstu ar šīm ķibelēm,” nedaudz pasmejas sportists.

Mūsu slavenākā trase – „Zelta Zirgs” pazīstama ar tās cieto, bet smilšaino segumu, kas bieži vien tiek augstu vērtēts daudzu ārzemju sportistu vidū tieši solo motociklos, taču kā ir ar kvadracikliem? Edgars mierina, ka, lai gan trase kvadriem ir diezgan sarežģīta, sacīkstes noteikti būs ļoti baudāmas skatītājiem un arī sportistiem nāksies godam pacīnīties. „Holandē arī ir smilšainas trases, bet Ķegums tieši priekš kvadracikla ir diezgan smags - nav tā vieglākā trase - ir tehnikai un pašam ko pagurt. Katrā ziņā viegli nebūs. Taču uz kopējā fona, manuprāt, tā ir labākā trase kalendārā, kas noteikti patiks skatītājiem,” atzīst sportists.

Tā kā, salīdzinot ar citām motociklu klasēm, kvadrocikli ir diezgan jauni, patiess prieks redzēt mūsu Edgaru Meņģeli sastādām konkurenci ne vienam vien pieredzes bagātam braucējam. Arī pats sportists ir apmierināts ar to attīstību Latvijā - lai gan vēl ir kur tiekties, pamazām kvadri gūst arvien lielāku popularitāti: „Protams, gribētos, lai kvadru attīstība būtu lielāka. Taču pagaidām liekas, ka viss kārtībā, ir arī daudzi jauni sportisti mazajās klasītēs, kuri brauc un piedalās sacīkstēs – lēnām tas viss attīstās. Tagad galvenais ir strādāt, uzrādīt labus rezultātus, lai ir kur tiekties.” Noteikti redzot Edgara panākumus, jaunajiem braucējiem rodas papildu stimuls un dzinulis kādudien līdzināties tieši šim sportistam.

Taču japiebilst,ka paralēli cīņām trasē, sportists vienmēr novērtējis līdzjutējus, kuri bijuši blakus un atbalstījuši, sniedzot papildu spēkus svarīgajā brīdī. Tādēļ, nozīmīgajam notikumam esot vien dažu dienu attālumā, Edgaram ir tikai viens ieteikums, tiem, kuri vēl šaubās par šo nedēļas nogali: „Iesaku nākt, atbalstīt un bļaut, jo tas dod neaprakstāmu enerģiju, kad tev ir grūti. Noteikti, lai tur īkšķus un atbalsta arī tad, kad tev neveicās tik daudz.” Izvēle ir katra paša ziņā, taču šis sportists noteikti novērtēs ikvienu, kurš būs ieradies, lai divu dienu garumā vērotu vienas no šīs sezonas grandiozākajām cīņām. Uz tikšanos Ķegumā!

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").