Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Viļakā notiek aktīva gatavošanās Latvijas motokrosa čempionāta 2. posmam

Viļakā notiek aktīva gatavošanās Latvijas motokrosa čempionāta 2. posmam
Foto: Jānis Pastars

Latvijas čempionāta sezonas turpinās! Jau šomēnes, 28. un 29.jūnijā Viļakā aizvadīsim šī seriāla 2.posmu, kuram paralēli norisināsies arī 2. Baltijas čempionāta posms, kā arī 3.Latvijas Kausa un Latvijas Junioru čempionāta posms.

Organizators paredz, ka tieši šīm sacīkstēm daudzi klubi varētu iegādāties spēcīgus ārzemju sportistu, pulcējot ļoti meistarīgus braucējus un spēcīgus konkurentus. Gatavojoties vērienīgajam notikumam, īpaši sagatavota arī trase – jauni elementi, uzlaboti tramplīni, interesantākas cīņas un jauna sarežģītības pakāpe, tādēļ sportisti tiek aicināti to iepazīt laikus. Šogad speciāli padomāts arī par līdzjutējiem, kuri šajās sacīkstēs pirmie varēs iemēģināt Fanu telts izklaides.

Lai gan vēl nav zināms pilnais dalībnieku skaits, solīts, ka sacīkstēs piedalīsies daudz spēcīgi vietējie un kaimiņvalstu sportisti. Pagaidām informējam, ka klātienē noteikti varēsim vērot mūsu prasmīgos braucējus Edgaru Meņģeli un Tomasu Šileiku, kuri Latvijas vārdu veiksmīgi aizstāv ārpus valsts robežām. Jāuzsver, ka šajā posmā sagaidāmi īpaši daudz blakusvāģu klases pārstāvji, kas parasti rāda vienas no baudāmākajām cīņām, kā arī „pilns bomis” bērnu klasītes, tostarp mazajos kvadraciklos. Šāda atsaucība no sportistu puses ir ne tikai tādēļ, ka norisinās Latvijas vai Baltijas čempionāts, bet tādēļ, ka trase galvenokārt tendēta uz šīm klasēm – blakusvāģiem un kvadracikliem. Taču vairāki īpaši veidoti elementi paredzēti arī solo motocikliem – visiem būs interesanti.

Trase šogad piedzīvojusi vairākas nozīmīgas izmaiņas, kas palielina tās sarežģītību. Ir vairāki uzlaboti elementi – esošajiem tramplīniem ir nedaudz pamainīta konfigurācija, tie uztaisīti nedaudz augstāki, uzlēcieni un nosēdieni ir stipri savādāki nekā bija pagājušajā gadā. Ir vairāki tādi elementi, kuri pēc organizatoru domām varētu sagādāt grūtības iesācēju un bērnu klasītēm un kuri 15 treniņu minūšu laikā nav apgūstami, tajos jāpierod gan pie ātruma, gan motocikla izjūtas. Tādēļ īpaši tiek uzsvērts aicinājums apmeklēt trasi jau iepriekš un rūpīgi patrenēties pirms sacīkstēm – visi dalībnieki ir laipni gaidīti, iepriekš sazinoties ar sacīkšu organizatoru, kurš noteikti informēs par treniņu laiku un pastāstīs vairāk par veiktajām izmaiņām.

Paralēli trases izmaiņām, uzlabojumus piedzīvojis arī dalībnieku stāvlaukums, kurš palielināts veselas trīs reizes un pašlaik tiek celtas arī jaunās dušas un tualetes, lai sniegtu labāko gan sportistiem, gan līdzjutējiem. Rūpējoties par vēlmēm, laikus sakopta arī apkārtējā vide, nopļauta zālītē un sakārtots dalībnieku laukums. Tā kā iepriekš nepatīkamus brīžus sagādāja putekļi, šogad padomāts arī par tiem. Ar putekļu cīņu viss ir izplānots un sagatavots - pirms ziemas sasalumiem trases tuvumā tikuši izrakti vairāki lieli dīķi - viens dīķis ir priekš peldēšanās, un trīs dīķi paredzēti trases laistīšanai. Tādēļ sagaidāms, ka šogad beidzot būs izdevies šo jautājumu atrisināt.

Unikāls pavērsiens ir speciāli veidotā Fanu telts, kas aktīvākajiem sacensību līdzjutējiem palīdzēs atgūt spēkus, neraugoties uz vecumu – no bērniem līdz vecvecākiem. Telts piedāvās tādas izklaides kā cirka spēles ar motokrosa tematiku 3*3m izmērā, foto sienas, puzlītes ar mūsu sportistiem, to ātrlikšanas sacīkstes, viktorīnas, balsošanas urnas, kā arī zīmējumu un vēlējumu sienu, kur katrs varēs brīvi izpausties. Pats labākais – sacensību noslēgumā tiks apbalvoti arī aktīvākie fani – ātrākie puzlīšu licēji, cirka spēļu dalībnieki, kā arī izlozēts viens laimīgais, kuram būs iespēja izvizināties pa trasi. Tas ir tikai sākums, jo teltī norisināsies vēl daudzas citas izklaides visai ģimenei. Šādu jautrību nedrīkst laist garām.

Vairāk informācijas gan par trasi, gan dalībniekiem noteikti sekos, vērienīgajam notikumam nākot arvien tuvāk. Taču aktīva gatavošanās notiek jau tagad. Uz Viļaku laipni aicināts ikviens motokrosa līdzjutējs, jo divu dienu garumā tiks sniegtas neaizmirstamas emocijas, trasē dodoties gan solo motocikliem, gan kvadracikliem, gan blakusvāģiem. Piedalīsies ļoti daudzas motociklu klases, tostarp pieredzes bagātie MX1 braucēji, MX2 sportisti, Dāmas, Veterāni, Senjori, bērnu klases u.c., kopskaitā vairāk nekā 30.

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").