Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Autors: Superkauss

Toms Macuks pievienojas komandai ''S.C.moto''

Toms Macuks pievienojas komandai ''S.C.moto''
Attēlā: ''S.C. moto''
No kreisās: Raimonds Spule, Andris Štendenbergs, Toms Macuks, Gundars Cibuļskis
Foto: Toms Paipals

2017.gada Latvijas motokrosa sezona sāksies neierasti ātri - pirmais Latvijas čempionāta posms tiks aizvadīts jau 1. un 2.aprīlī, smilšainajā Liepājas ''Laumas'' trasē. Tas nozīmē, ka līdz sezonas pirmajam nozīmīgajam startam atlikušas mazāk kā 80 dienas un pilnā sparā rit treniņdarbs un gatavošanās atbildīgajiem startiem.

Kļuvis zināms, ka viens no Latvijas ātrākajiem solo klašu braucējiem Toms Macuks jauno sezonu aizvadīs ''S.C. Moto'' komandas sastāvā un pievienosies savam vienaudzim Andrim Štendenbergam, kurš komandu pārstāvēja jau 2016.gada sezonā.

Toms Macuks iepriekšējā sezonā pārstāvēja Holandes komandu ''Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing'' un ņēma dalību deviņos pasaules čempionāta posmos prestižākajā MXGP klasē, kā arī startēja Nīderlandes čempionātā MX1 klasē, kur piecu posmu ieskaitē izcīnīja augsto astoto vietu. Sezonas izskaņā Macuks tika iekļauts Latvijas izlases sastāvā startam Nāciju kausa izcīņā Itālijā, kur kopā ar Kārli Sabuli un Dāvi Ivanovu diemžēl neizdevās iekļūt A finālā.

Kā sarunā atzīmēja ''S.C. Moto'' komandas vadītāji Raimonds Spule un Gundars Cibuļskis, tad no puišiem tiek prasīta maksimāla atdeve treniņos un profesionāla attieksme pret darbu. Uzmanība tiks koncentrēta uz startiem Latvijas sacensībās. ''Vēlamies, lai Toms atgūst iepriekšējo pārliecību un ātrumu, kāds tas bija pirms pāris sezonām, bet no Andra gaidām, lai turpinās progress, ko visi motokrosa līdzjutēji varēja vērot pasaules čempionāta posmā Ķegumā, kur Štendenbergs startēja EMX300 klasē. Ticu, ka Tomam ir pa spēkiem izcīnīt Latvijas čempiona titulu MX1 klasē un šo izvirzām kā galveno mērķi'', tā Raimonds Spule.

Kā jau iepriekš minēts, tad pirmās sezonas sacensības tiks aizvadītas Liepājā ''Laumas'' mototrasē, bet līdz tam abi sportisti turpinās darbu pie fiziskās kondīcijas uzlabošanas, pieredzējušā speciālista Viktora Lāča vadībā, kā arī februārī dosies uz trīs nedēļu treniņnometni Itālijā.

Sarunas noslēgumā Raimonds Spule informēja, ka abi sportisti startēs teju visās lielākajās Latvijas sacensībās, ieskaitot Superkauss un L.A.M.A. seriālus. Andris Štendenbergs 2017.gada sezonā sacensībās piedalīsies ar 450cm3 Yamaha motociklu, bet Toma Macuka rīcībā būs tādas pašas kubatūras Husqvarna tehnika.

Komandas atbalstītāji: z/s "Andriņi'', Vingrosev.lv, STR Tech Suspension, motoveikals - shop.ride.lv, Herbalife, Blackfish Design, CoSTAR WASH- Rumbula


Foto: apPasaule

Enduro rallijs Zantē noticis sešu stundu garumā

Pagājušās nedēļas nogalē, 2. jūnijā Kandavas novada Zantes pagastā aizvadīts Baltijas enduro rallija pirmais posms. Šāda formāta sacensības Latvijā notika trešo reizi. Enduro rallija pirmsākumi meklējami Lietuvā.
E2 klases uzvarētājs Šteinbergs
Foto: motorsportsphotography.lv

Jānis Vinters: "Dubļus atrast varēja, ja tīšām meklēja"

22. aprīlī Ķesterciema Bušu karjerā norisinājās Latvijas kausa pirmais posms Enduro Sprintā un Latvijas čempionāta pirmais posms Enduro.
Foto: Uģis Grantiņš

Par spīti tehniskām problēmām Karro uzvar "Cross Country" Ķesterciemā

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 14. aprīlī, Ķesterciema Bušu karjerā noskaidroti Latvijas kausa otrā posma Cross Country uzvarētāji.