Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Vinters: "Dubļus atrast varēja, ja tīšām meklēja"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Vinters: "Dubļus atrast varēja, ja tīšām meklēja"
E2 klases uzvarētājs Šteinbergs
Foto: motorsportsphotography.lv

22. aprīlī Ķesterciema Bušu karjerā norisinājās Latvijas kausa pirmais posms Enduro Sprintā un Latvijas čempionāta pirmais posms Enduro.

Ilgi gaidītā Enduro Sprinta un Enduro sezona ir veiksmīgi atklāta. Ķesterciemā kuplā dalībnieku skaitā noskaidroti pirmā posma uzvarētāji. Lai gan uz sacensībā neieradās spēcīgie igauņu sportisti, arī starp latviešu un lietuviešu pārstāvjiem cīņa par uzvaru bija sīva. Laikapstākļi lutināja kā sportistus tā skatītājus. Spīdēja saule, un sacensību organizators Arvis Bumbiers sportistiem bija sagatavojis ļoti labas sacensības.

Arī E2 klases pirmās vietas ieguvējs Ivo Šteinbergs („CEC I.S.Racing”) ir priecīgs par Enduro sezonas sākšanos. „Biju mazliet pārgaidījies, gribējās jau braukt. Protams, garais ceļš pēc Marokas – sestdienas naktī ielidojām un svētdien no rīta jau bija jābrauc uz Ķesterciemu. Pirmais vienas dienas čempionāts, apmēram zināju, kas mani sagaida trasē un pārbraucienos. Galvenais bija uzsākt. Galvenie konkurenti – igauņu sportisti nebija ieradušies, tāpēc bija mazliet vieglāk. Nebija jābrauc uz visiem 100%. Varēju brīvāk braukt un „piešaut” kaut kādas nianses, pie kurām vēl turpmāk jāpiestrādā,” stāsta I. Šteinbergs.

Trases ideja, reljefs un princips sportistam jau bija zināms. Atlika vien izstaigāt ar kājām pa trasi. „Pirmajā aplī bija pāris vietas, kuras nevarēju atcerēties, bet pēc tam jau viss gāja raiti. Kļūdu nebija. Braucu ar pārliecību savā ritmā. Galvenais, ka bija labs laiks, un testi bija ļoti labi nosprausti, līdz ar to svarīgi bija nekļūdīties pašam. Mēģināju pārbaudīt, kas man izdodas, kas neizdodas, pie kā jāpiestrādā, gatavojoties Madonas posmam un vēlāk Paikuses posmam.”

Šogad Ivo sacensībās brauc ar KTM markas motociklu, 350 cm3. „Esmu pārgājis uz mazāku kubatūru, līdz ar to jāpamaina braukšanas stils. Šogad atkal kaut kas jauns, atliek vien piestrādāt pie turpmākās sezonas. Aizstāvēt otro titulu un izcīnīt trešo. Būs interesanta un gara sezona,” stāsta sportists.

Šajā sezonā Ivo galvenie mērķi paliek nemainīgi – Latvijas un Baltijas čempionāts Enduro, „šie ir divi galvenie tituli, kuri man ir jāaizstāv. Divas galvenās sacensības Latvijā un Igaunijā. Šogad plānoju startēt arī Pasaules čempionātā Tallinā. Manā karjerā tās būs augsta mēroga sacensības.” Iepriekšējos divus gadus bija Eiropas čempionāti un šogad Tallinā Pasaules čempionāts. Sportists gatavojos arī pasaules mēroga sacensībām Hard Enduro posmam Rumānijā, kas notiks jūlija beigās.” Mēs, četri komandas biedri startēsim, tā kā tas būs mans pirmais solis Hard Enduro lielajās sacensībās. Skatīsimies kā veiksies. Gribu pamēģināt vēl ko jaunu. Tāpēc šosezon daudz laika pavadīju Hard Enduro treniņos, mācoties triāla elementus, piestrādājot, pie tā, kas jāuzlabo, lai kļūtu par labu Hard Enduro braucēju. Enduro braucējam jābūt universālam jebkurā disciplīnā. Mūsu komandas mērķi visiem braucējiem ir vienādi – jāaizstāv savi vecie tituli, jāizcīna jauni pirmie tituli un jāuzkāpj uz goda pjedestāla. Nevarējām jau sagaidīt sezonas sākšanos. Ziema ievilkās, visiem nācās mainīt savus plānus. Šo sestdien gatavosimies Madonas posmam, un tad uz Paikuses purviem,” tā Ivo Šteinbergs.

Sarunā ar E2 klases otrās vietas ieguvēju Jāni Vinteru („Jāņa Vintera Moto Team Riga”) viņš pastāstīja, ka „trase bija perfekta, dubļus atrast varēja, ja tīšām meklēja. Varēja izbraukt ar tik sausu un tīru motociklu, kā man! Pilnīgi mierīgi,” priecīgs ir Jānis. Apstākļi bijuši ideāli, jo nav bijis ne karsts, ne auksts, ne slapjš, ne pārāk putekļains. Trase bija speciāli sagatavota – līdzināta, bija ļoti daudz precīzi savilktu lentu. Pārbrauciens arī nebija pārāk garš. „Bija laiks atvilkt elpu. Bija viss, kā tam jābūt Enduro Sprintā. Vienīgais, kā pietrūka – igauņu un lietuviešu konkurentu. Ja tas būtu bijis Baltijas čempionāts, tad droši vien būtu bijusi lielāka konkurence un interesantāka braukšana,” piebilst sportists. „Ja par sevi runāju, tad no sākuma domāju, ka varēšu ar Ivo Šteinbergu nedaudz pacīnīties, bet Ivo jau pirmajā aplī parādīja ievērojamu pārsvaru. Ātrumposms bija plus/mīnuss 5 minūtes, aptuveni 5 – 10 sekundes viņš brauca ātrāk. Nevarēju tik ātri nobraukt. Varbūt iestājies tas vecums, ka negribas “baigi” riskēt. Gribas sevi pasaudzēt.” Šosezon J. Vinters plāno piedalīties Latvijas Enduro Spirntu un Enduro, „domāju piedalīties arī Baltijas čempionāta posmos. Paldies galvenajam organizatoram Arvim Bumbieram par lieliski sagatavotajām sacensībām. Prieks arī par visiem braucējiem, visi bija labi organizēti. Nebija liekas panikas, kā pagājušajā gadā. Šogad visi braucēji bija mierīgi, nosvērti, un es braucu ar baudu. Kā mans brālis Einārs teica: „Varēja braukt un vērot puķītes – vizbulītes..”,” tā Jānis Vinters.

Iesācēju (C) klases uzvarētājam Mārtiņam Cepurniekam („IK Auseklis Motoklubs”) sacensības bijušas ļoti veiksmīgas, bez lielām kļūdām. Sportistam šī ir otrā Enduro sporta sezona. „Ķesterciemā viss bija ļoti labi noorganizēts, pasākums bija „foršs” un izdevies.” Pirms starta sportists bija izstaigājis trasi, tādēļ nepieļāva kļūdu. „Daudzi sportisti nokļūdījās un aizbrauca ne tur, kur vajadzēja..” Pirmais tests bija gandrīz tāds pats, kā pagājušajā gadā, tikai pretējā virzienā. Otrs tests šogad bijis savādāks, ar Enduro specifiku meža posmos. „Tas bija interesants. Bija sapnis vienreiz mūžā kāpt uz goda pjedestāla. Ar sacensībām un rezultātu esmu apmierināts. Šogad arī balvu pasniegšana bija daudz svinīgāka. Tas patīkami pārsteidza,” stāsta Mārtiņš Cepurnieks.

Sacensību organizators Arvis Bumbiers: „Gāja ļoti labi. Viss noritēja kā plānots. Man šķiet, ka viss bija ideāli, traumu nebija vispār. Laikapstākļi bija ideāli – saulains, ne pārāk karsts laiks, un viss bija labi. Uzskatu, ka biju sagatavojis ļoti labu trasi. Viens otrs sportists pat izteicās, ka pārāk līdzena trase, ka varēju jau atstāt kādas bedrītes un „špūrītes” no Cross Country posma.” Šoreiz kļūdījušies tie sportisti, kuri neuzmanīgi klausījušies norādēs un brīdinājumos, pirms sacensībām, sportistu sapulcē.

Enduro Sprintā un Enduro ir jāskatās uz zīmēm, lentas sportistiem tikai palīdz, un šajās sacensībās tās bijušas pat ļoti “biezā slānī”.

Latvijas kausa Top 3

E1 klasē

1. Gints Filipsons („CEC I.S.Racing”)
2. Edgars Siliņš („Motosports Racing Team”)
3. Edgars Rubenis („CEC I.S.Racing”)

E2 klasē

1. Ivo Šteinbergs („CEC I.S.Racing”)
2. Jānis Vinters („Jāņa Vintera Moto Team Riga”)
3. Kaspars Bondars („CEC I.S.Racing”)

E3 klasē

1. Krists Zicmanis („RaceON”)
2. Lauris Ermanis („Motosports Racing Team”)
3. Andrius Mitkevičius („Kilobaitas Racing Team”)

Juniori 14+ klasē

1. Miks Rasmanis („Moto A-Z”)
2. Markuss Daniels Jauntirāns („Motosports Racing Team”)
3. Ģirts Kalniņš („Motosports Racing Team”)

Seniori 40+ klasē

1. Einārs Vinters („Jāņa Vintera Moto Team Riga”)
2. Sandris Kļaviņš („Motosports Racing Team”)
3. Artūrs Robežnieks („Kalsnava MB”)

A 18+ klasē

1. Valdis Šakins („Jāņa Vintera Moto Team Riga”)
2. Rolands Neimanis („Motosports Racing Team”)
3. Rihards Stārostnieks („RaceON”)

H30+ klasē

1. Jānis Lubāns (Individuāli)
2. Atis Gromovs („MK Stende”)
3. Jānis Freimanis („L.R.K.”)

Iesācēju (C) klasē

1. Mārtiņš Cepurnieks („IK Auseklis Motoklubs”)
2. Didzis Kalve („IK Auseklis Motoklubs”)
3. Klāvs Krūze (Individuāli)

Veterāni 50+ klasē

1. Ivars Miķelsons („MK Stende”)
2. Danielius Žoštautas („Kilobaitas Racing Team”)
3. Juris Deičmanis („Moto A-Z”)

Veterāni 60+ klasē

1. Ričardas Duonelavičius („Kilobaitas Racing Team”)
2. Viesturs Kaktabuls („Motosports Racing Team”)

Open LV klasē

1. Raimonds Baltgalvis („IK Auseklis Motoklubs”)
2. Uldis Veidenieks („Mārupes AMK Bieriņi”)
3. Roberts Jānis Rubens („CAMK Latgale”)

Klubu komandu vērtējumā pirmajā vietā ar 55 punktiem „CEC I.S.Racing” – Ivo Šteinbergs, Gints Filipsons, Edgars Rubenis un Kaspars Bondars. Otrajā vietā ar 51 punktu „Motosports Racing Team” – Edgars Siliņš, Sandris Kļaviņš, Lauris Ermanis un Markuss Daniels Jauntirāns.Trešajā vietā ar 47 punktiem „Jāņa Vintera Moto Team Riga” – Einārs Vinters, Jānis Vinters un Valdis Šakins.

Visi rezultāti: Enduro Manager - Baltijas Enduro sacensību...
Komandu rezultāti: Enduro Manager - Baltijas Enduro sacensību...

Nākamais posms jau šajā nedēļas nogalē, 28. aprīlī, Madonā, mototrasē „Smeceres sils”, kur notiks Baltijas kausa pirmais posms un Latvijas kausa otrais posms Enduro Sprintā un Latvijas čempionāta otrais posms Enduro.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Mīkstā
LaMSF