Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Autors: LaMSF

Latvijas motokrosa sezona tuvojas izskaņai – kas vēl gaidāms? Dobele, Pilsblīdene, Saldus

Latvijas motokrosa sezona tuvojas izskaņai – kas vēl gaidāms? Dobele, Pilsblīdene, Saldus
Latvijas motokrosa sezona tuvojas izskaņai – kas vēl gaidāms? Dobele, Pilsblīdene, Saldus

Latvijas motokrosa sezona ritējusi pilnā sparā, taču, tuvojoties rudens periodam, strauji tuvojas arī sezonas izskaņa. Lai ieviestu skaidrību par to, cik sacensības aizvadītas un kas šosezon vēl gaidām, aicinām iepazīties ar turpmāko informāciju par Latvijas kausa un Latvijas čempionāta posmiem 2016.gadā.

Dobele, Ceļa ēzeļu trase – 11.septembris
Jau šajā nedēļas nogalē Dobelē norisināsies 5. un noslēdzošais Latvijas čempionāta posms solo motociklu klasēm jeb CRAMO Superfināls. Tad arī noskaidrosim, kuri sportisti būs izcīnījuši sezonas augstākos titulus solo motokrosā. Taču līdz oficiālam sezonas noslēgumamvēl gaidāmas divas sacensības – Latvijas kauss un Latvijas čempionāts kvadracikliem un blakusvāģiem, kam šogad paredzēti kopskaitā 6 posmi.

Pilsblīdene, Kubas trase – 18.septembris
Ņemot vērā, ka viens no šīs sezonas Latvijas čempionāta kvadracikliem un blakusvāģu posmiem norisinājās atsevišķi no Latvijas kausa sacensībām (jo 24.jūlijā Viļakā nestartēja Latvijas kausa pārstāvji)–tad 18.septembrī Pilsblīdenē aizvadīsim tikai Latvijas kausa sacensības. Līdz ar to kopskaitā būs aizvadīti pieci Latvijas kausa un pieci Latvijas čempionāta/ Latvijas Junioru čempionāta posmi kvadracikliem un blakusvāģiem. Noslēdzošais šo sacīkšu seriālu posms norisināsies vienlaikus.

Saldus, Silavotiņu trase – 24., 25.septembris
Jau iepriekš informējām, ka sezonas sākumā Mazsalacā paredzētais Latvijas čempionāta/ Latvijas Junioru čempionāta posms kvadracikliem un blakusvāģiem, kā arī Latvijas kausa posms tika atcelts sakarā ar pašvaldības atļaujas un būvniecības procesa sarežģījumiem trasei. Šīs divu dienu sacensības no Mazsalacas ir pārceltas uz 24. un 25.septembri Saldū, Silavotiņu mototrasē, taču informējam, ka šajā posmā nestartēs Mini MX klase. Lai arī trase jau ir licencēta, tomēr pēc pašu sportistu un motokrosa ekspertu ierosinājumiem trase tiks papildus apsekota un uzlabota. Esam ciešā kontaktā ar Saldus posma organizatoru Aidi Heringu, kas apstiprinājis uzņemšanos sagatavot trasi atbilstošā līmenī un kvalitātē. Tā kā sacensības norisināsies vienlaikus ar pasaules solo Nāciju kausu, posma organizators nodrošinās tiešraides translāciju, lai ikviens klātesošais varētu sekot līdzi notikumiem Itālijā.

Noteikti jāpiemin, ka pēc Latvijas čempionāta un Latvijas kausa sacīkšu noslēguma, sportisti tiksies vēl Komandu kausā, kas 9.oktobrī norisināsies Liepājā, „Laumas” mototrasē.

Gatavojamies sezonas noslēgumam un tiekamies trasē!


Foto: apPasaule

Enduro rallijs Zantē noticis sešu stundu garumā

Pagājušās nedēļas nogalē, 2. jūnijā Kandavas novada Zantes pagastā aizvadīts Baltijas enduro rallija pirmais posms. Šāda formāta sacensības Latvijā notika trešo reizi. Enduro rallija pirmsākumi meklējami Lietuvā.
E2 klases uzvarētājs Šteinbergs
Foto: motorsportsphotography.lv

Jānis Vinters: "Dubļus atrast varēja, ja tīšām meklēja"

22. aprīlī Ķesterciema Bušu karjerā norisinājās Latvijas kausa pirmais posms Enduro Sprintā un Latvijas čempionāta pirmais posms Enduro.
Foto: Uģis Grantiņš

Par spīti tehniskām problēmām Karro uzvar "Cross Country" Ķesterciemā

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 14. aprīlī, Ķesterciema Bušu karjerā noskaidroti Latvijas kausa otrā posma Cross Country uzvarētāji.