Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verņē paliks "Toro Rosso" komandā

Verņē paliks "Toro Rosso" komandā
Žans-Eriks Verņē
Foto: SCANPIX SWEDEN

Francūzis Žans-Eriks Verņē, kurš acīm redzot ir zaudējis izredzes iekļūt "Red Bull" sastāvā, turpinās startēt "Toro Rosso" komandā, apstiprinājis tās vadītājs Francs Tosts.

Verņē, kā arī viņa pašreizējais komandas biedrs Daniels Rikjardo un 2008. gada F1 čempions Kimi Raikonens, sākotnēji bija trīs galvenie konkurenti uz vakanto brīvo vietu "Red Bull" komandā. Tomēr pēdējie posmi skaidri pierāda, ka Rikjardo ir ātrāks par Verņē, kuram ir nedaudz mazāka pieredze.

"Esmu pārliecināts, ka Verņē nākošajā gadā brauks "Toro Rosso" komandā," pirms Ungārijas "Grand Prix" izteicies Tosts, tomēr atzīstot, ka abi viņa tagadējie piloti ir ļoti talantīgi. "Nedrīkst aizmirst, ka Žans-Eriks čempionātā ienāca vēlāk. "Red Bull" domā par Rikjardo nolīgšanu ļoti vienkārša iemesla dēļ - viņam ir lielāka pieredze un viņš ir parādījis ļoti labu sniegumu sezonas pirmajā daļā. Tomēr Verņē ir viņam tuvu. Nav tā, ka viņš būtu cita līmeņa braucējs. Tomēr šobrīd es domāju, ka nākošgad viņš turpinās startēt "Toro Rosso" sastāvā."

Verņē atzīst, ka viņš labprāt paliktu šajā komandā.

"Es ar prieku palikšu "Toro Rosso" komadā uz nākošo gadu," saka 23 gadus vecais francūzis. "Braukt "Red Bull" sastāvā, protams, būtu mans sapnis, taču es ticu "Toro Rosso" un cilvēkiem, kas ar mani strādā. Nākamā gada mašīnā viņi iegulda milzums darba, tāpēc domāju, ka aizvadīsim labu sezonu un nākamā mašīna būs daudz ātrāka par tagadējo."

Ja Rikjardo pametīs "Toro Rosso", komandā noteikti ienāks kāds no "Red Bull" attīstības programmas dalībniekiem. Šobrīd izskatās, ka reālākie kandidāti varētu būt spānis Karloss Sainss juniors un portugālis Antonio Fēlikss da Košta. Nesen notikušajos jauno braucēju testos "Toro Rosso" pārstāvēja arī venecuēlietis Džonijs Čekoto un krievs Daņils Kvjats.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News
Wikipedia


, 2013-07-27 12:17, pirms 11 gadiem
Nu jau seko majieni ar mietu, kas bus Red Bull otrais pilots un skiet tas nebus Kimi, bet Rikjardo un tas butu pareizakais, jo savadak Red Bull skolas pilotiem pazud jega, ja reiz neizmanto gatavu materialu, bet mekle braucejus no malas.
, 2013-07-27 13:41, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Nu jau seko majieni ar mietu, kas bus Red Bull otrais pilots un skiet tas nebus Kimi, bet Rikjardo un tas butu pareizakais, jo savadak Red Bull skolas pilotiem pazud jega, ja reiz neizmanto gatavu materialu, bet mekle braucejus no malas.
Jau kādu laiku Rikardo ir krietni priekšā Kimi (kā RB izvēle)

Nekas Vernjē nākamsezon [visticamākais] brauks kopā ar jauno portugāli da Kostu
Foto: Motorsport.com

Peresa avārija komandai izmaksās līdz trim miljoniem eiro

Helmuts Marko pavēstījis, ka Serhio Peresa piedzīvotās avārijas izmaksas sastādīs vairākus miljonus eiro. "Red Bull" vadītājs Kristians Horners tikmēr paudis, ka negadījuma brīdī juties ļoti satraukts, ņemot vērā, cik iespaidīgi smaga bija šī avārija.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com
2

Verstapens: "Monako GP nebija īstas sacīkstes"

Makss Verstapens pēc Monako "Grand Prix" atzinis, ka šīs nav bijušas īstas sacīkstes, ņemot vērā, ka faktiski visā to garumā nācies taupīt riepas un braukt par četrām sekundēm aplī lēnāk nekā iespējams. "Red Bull" pilots ierindojās sestajā vietā, pēc starta tā arī nespējot pacelties par kādu pozīciju augstāk.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com
1

Leklērs: "Mums ar tēvu tas bija sapnis - startēt Monako un uzvarēt"

Pirmo reizi izcīnot uzvaru savā māju posmā Monako, Šarls Leklērs pēc finiša bija ļoti emocionāli noskaņots, atzīstot, ka šis ir ar savulaik ar nu jau aizsaulē esošo tēvu Ervi lolota sapņa piepildījums. Par sasniegto otro vietu gandarījumu pauda Oskars Piastri, kuram tas ir pirmais pjedestāls sezonā. Tikmēr Karloss Saincs, sākotnēji pirmajā aplī pārplēsis riepu, atzina, ka bijis ļoti priecīgs par iespēju iziet uz atkārtotā starta.