Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kvalifikācijas uzvarētājs Hamiltons necer uzvarēt Ungārijas GP

Kvalifikācijas uzvarētājs Hamiltons necer uzvarēt Ungārijas GP
Luiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan Luiss Hamiltons šodien uzvarēja Ungārijas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā, britu pilots necer finišēt pirmajā vietā svētdien gaidāmajās F1 sacensībās.

Pēc izcīnītās "pole position", kas Hamiltonam ir jau trešā pēc kārtas, viņš atzina, ka juties ļoti pārsteigts par to.

"Biju patiešām pārsteigts, kad man paziņoja, ka esmu izcīnījis pirmo starta vietu," pēc kvalifikācijas sacīja Hamiltons. "Domāju, ka to iegūs Sebastians Fetels, jo iepriekš viņš bija parādījis nopietnu ātrumu. Tādēļ arī jutos pārsteigts."

Par spīti pirmajai starta vietai, Hamiltons neslēpj, ka garajās distancēs "Mercedes" formulām novērojamā pastiprinātā riepu nodiluma dēļ nosargāt pirmo vietu būs ārkārtīgi grūti.

"Lieliski, ka man ir pirmā starta vieta, tomēr uz sacīksti tas neko daudz nenozīmē," viņš atzīst. "Rīt būs grūti, taču tā nu tas šobrīd ir. Žēl, ka mums ir laba mašīna, taču problēmas sagādā riepas, jo citādi mēs būtu spējīgi sacensties. Rīt darīsim visu iespējamo un centīsimies izcīnīt iespējami vairāk punktus."

Pasaules čempionāta līderis Fetels, kurš no uzvarētāja atpalika 0,038 sekundes un ieņēma otro vietu, tikmēr atzīst, ka Hamiltons nobraucis perfektu apli.

"Ar savu apli esmu apmierināts, taču tas vienkārši nebija pietiekami ātrs," stāsta "Red Bull" komandas līderis. "Arī ātrums "Mercedes" komandai kvalifikācijās ir ļoti labs. Tomēr Hamiltons paveica nevainojamu darbu - par to liecina kaut vai pārsvars pār Niko Rosbergu. Protams, es gribētu startēt no pirmās vietas, tomēr šī vienalga ir lieliska pozīcija startam. Mums ir laba mašīna un labs ātrums sacīkšu režīmā."

No otrās rindas Ungārijas posmu sāks "Lotus" pilots Romēns Grožāns un jau pieminētais Hamiltona komandas biedrs Rosbergs, kurš uzvarētājam pazaudēja vairāk kā 0,3 sekundes.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


, 2013-07-27 18:39, pirms 11 gadiem
F1 ir motoru sports, kurā notiek brīnumi. Pie tam, rīt būs ļoti karsts, un zināms, ka karstā laikā netur renault dzinēji un seviški ģeneratori, kuri atrodas ļoti tuvu motoram.
, 2013-07-27 20:00, pirms 11 gadiem
Nez,nez..Lai vai kā,bet Red Bull,Lotus,Ferrari ātrums taisnēs ir fantastisks,salīdzinot ar Mercedes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-29 01:10, pirms 11 gadiem
Žēl, ka mums ir laba mašīna, taču problēmas sagādā riepas, jo citādi mēs būtu spējīgi sacensties.

Tā nav laba mašīna, ja riepas rij...
Foto: f1.com
7

Verstapens uzvar Imolā, Noriss zaudē vien nedaudz

"Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens kļuvis par Emīlijas-Romanjas GP sacensību uzvarētāju, kamēr Lando Noriss pirms finiša sarūpēja intrigu, pietuvojoties bīstamā atstatumā. Apdzīt līderi tomēr nebija "McLaren" pilota spēkos. Trešo vietu finišā ieņēma Šarls Leklērs.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.