Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Red Bull" nespēj izvēlēties starp Raikonenu un Rikjardo

"Red Bull" nespēj izvēlēties starp Raikonenu un Rikjardo
Kristians Horners
Foto: Digitale/Scanpix

"Red Bull" komandas lēmums par nākamo pilotu būs balstīts tikai vienīgi uz šī braucēja potenciālu, norāda komandas vadītājs Kristians Horners.

Šobrīd uz Marka Vēbera vietu "Red Bull" sastāvā reāli pretendē vairs tikai divi piloti - Daniels Rikjardo un Kimi Raikonens. Kamēr Rikjardo pēdējos posmos "Toro Rosso" sastāvā rāda arvien pārsteidzošāku sniegumu un bija viens no ātrākajiem arī nesen notikušajos F1 testos Silverstounā, par Raikonena ātrumu nešaubās neviens, tomēr soms prasa nesalīdzināmi lielāku algu. Horners uzsver, ka samaksa pilotam nebūs tā lieta, kas ietekmētu komandas lēmumu.

"Nauda, protams, vienmēr ir faktors, tomēr daudz lielāka ir atšķirība, kurā vietā komanda finišē konstruktoru kausā - vai esi pirmais vai otrais, vai varbūt trešais vai ceturtais," reportieriem Ungārijā paziņojis Horners. "Ja netiks pieņemts pareizais lēmums, tas vienalga ietekmēs finanses, ja netiks iegūti vajadzīgie punkti konstruktoru kausā. Tādēļ algas lielums nav noteicošais faktors, kuru pilotu mēs izvēlēsimies."

Raikonens šobrīd ir viens no visvairāk pelnošajiem braucējiem F1, kamēr Rikjardo, kurš uz sacīkstēm Ungārijā lidoja ekonomiskajā klasē, ir "Red Bull" pilotu attīstības programmas produkts, kurš čempionātā debitēja tikai 2011. gadā.

"Daniela līdzšinējais sniegums ir ļoti pozitīvs, kamēr Raikonena spējas runā pašas par sevi," skaidro Horners. "Viņš sevi ir pierādījis un Kimi nevar būt jautājumi par to, vai viņš ir vai nav kandidāts. Vēlamies, lai nākošgad ar mūsu mašīnām brauktu divi ātrākie un spēcīgākie braucēji. Gan Danielam, gan Kimi ir ļoti labas izredzes."

Tikmēr no kandidātu saraksta atkritis "Toro Rosso" pilots Žans-Eriks Verņē: "Domāju, ka viņam šī iespēja vēl nāktu par ātru. Tieši tādēļ testiem Silverstounā izvēlējāmies Danielu."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...


, 2013-07-26 11:08, pirms 11 gadiem
Bilde lieliski sader kopaa ar virsrakstu. Es balsoju par Ricciardo.
, 2013-07-26 11:11, pirms 11 gadiem
Jāņem Rikardo
, 2013-07-26 11:50, pirms 11 gadiem
Protams, ka Ricciardo! Priekš kam Kimim šādā veidā būtu jānorok karjera??? Protams, ja vien runa nav par ĻOTI lielu naudu, ņemot vērā mūsdienu pastāvošo iekārtu...
, 2013-07-26 12:32, pirms 11 gadiem
Jāņem Raikonenu, jo vinjsh var parādīt Vetelam īsto vietu komandā UN pierādīt, ka vetels nav īsts 4empions.
, 2013-07-26 12:36, pirms 11 gadiem
Man jau vairak skiet, ka Raikonens nevar izveleties vai par sadu naudu braukt viena komanda ar Fetelu vai nebraukt. Red Bull izteicis piedavajumu un Kimi doma.
Foto: f1.com
7

Verstapens uzvar Imolā, Noriss zaudē vien nedaudz

"Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens kļuvis par Emīlijas-Romanjas GP sacensību uzvarētāju, kamēr Lando Noriss pirms finiša sarūpēja intrigu, pietuvojoties bīstamā atstatumā. Apdzīt līderi tomēr nebija "McLaren" pilota spēkos. Trešo vietu finišā ieņēma Šarls Leklērs.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.