Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 ieviesīs jaunu sānu triecienu drošības sistēmu

F1 ieviesīs jaunu sānu triecienu drošības sistēmu
Kubicas avārija 2007. gada Kanādas GP
Foto: AFP/Scanpix

No 2014. gada F1 sezonas visas mašīnas būs aprīkotas ar jaunu drošības sistēmu, kas palīdzēs izvairīties no potenciālajām traumām pēc sāniskajiem triecieniem.

Šo drošības sistēmu gada garumā izstrādāja FIA Institūts sadarbībā ar F1 komandām "Red Bull", "Mercedes" un "Marussia", bet jūnijā to kā nepieciešamu izmantot sacensībās atzina tehniskā darba grupa.

Pētījumi pierādījuši, ka pašreiz lietotā sānu drošības sistēma nav tik efektīva, ja trieciens nav perfekti sānisks, bet mazliet cita leņķa. Kā izpētes objekts tika ņemta Roberta Kubicas piedzīvotā avārija 2007. gada Kanādas GP laikā.

Galējo sistēmas dizainu izstrādāja "Marussia", bet izgatavoja "Red Bull" komanda.

FIA Institūta testi pierāda, ka jaunā sistēma pratīs absorbēt līdz pat 40 kilodžouliem lielu enerģiju, neskatoties uz trieciena leņķi. Tāpat šādā veidā komandas ietaupīs naudu, kas tiek iztērēta triecientestu veikšanai.


, 2013-06-26 17:33, pirms 11 gadiem
Forši. Drošība laba lieta.
, 2013-06-26 17:37, pirms 11 gadiem
Loti interesants salikums, kas pie ta stradajis, sim komandam lidz sim apsoluti nekadas saistibas nav bijusas.
, 2013-06-27 01:41, pirms 11 gadiem
Parasti Renault un Ferrari (Šumis, Alonso i tak daļe) ir nācies pieredzēt daudz un dažādas smagās avārijas trasēs. Visu šo vajadzēja uzticēt šīm divām komandām un pieaicināt vēl Lotusziedus ar Grožānu priekšgalā.
Zombijs rakstīja: Loti interesants salikums, kas pie ta stradajis, sim komandam lidz sim apsoluti nekadas saistibas nav bijusas.
Flavio Briatore. Foto: Motorsport.com

Briatore gatavojas atgriezties "Alpine" komandā

Francijas un Itālijas mediji vēsta, ka "Alpine" komandā gatavojas atgriezties Flavio Briatore, kurš savulaik bija tās vadītājs.
Mohameds ben Sulajems. Foto: FIA

FIA prezidents rekomendē "Andretti" nopirkt kādu no esošajām F1 komandām

Komentējot "Andretti" nedienas saistībā ar centieniem iekļūt F1 čempionātā, Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Mohameds ben Sulajems devis padomu Maiklam Andreti iegādāties kādu no esošajām komandām.
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com
1

Marko: "Fetels atkal un atkal zvanīja, interesējoties par vietu "Red Bull" komandā"

Sebastians Fetels aktīvi interesējies par iespēju 2025. gada sezonā startēt "Red Bull" komandā, tomēr saņēmis atraidījumu, atklājis Helmuts Marko.