Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Eklstouns plāno alternatīva F1 čempionāta izveidi

Eklstouns plāno alternatīva F1 čempionāta izveidi
"Grand Prix Masters" formula

Bernijs Eklstouns šobrīd plāno jauna Formula 1 čempionāta izveidi, kurā piedalītos bijušie braucēji un tiktu izmantoti skaļie V10 atmosfēriskie dzinēji.

Kaut kas līdzīgs jau parādījās pagājušās desmitgades vidū, kad īslaicīgi pastāvošajā "Grand Prix Masters" čempionātā startēja tādas bijušās F1 zvaigznes kā Emersons Fitipaldi, Naidžels Mansels, Renē Arnū, Rikardo Patrēze un citi.

Eklstouns, kurš tik ļoti kritizē jauno turbo motoru skaņu, savu čempionātu plāno nosaukt "Historic Formula One" (Vēsturiskā Formula 1). Eklstouns stāsta, ka viņa čempionātā, atšķirībā no "Grand Prix Masters", tiktu startēts ar reālām F1 mašīnām.

"Esmu drošs, ka šim čempionātam būtu panākumi," stāsta bijušais "Ferrari" un "McLaren" pilots Gerhards Bergers. "Visi bijušie piloti tajā gribētu piedalīties, sevišķi, ja tas būtu atbalsta seriāls F1 posmu nedēļas nogalēs."

Eklstouns ir apņēmības pilns to pārvērst par realitāti: "Mēs to jau esam apsrieduši un taisamies to īstenot. Daudzi no šiem vecajiem braucējiem joprojām ir pietiekami labi."

Tiesa, daži uzskata, ka tādā gadījumā būtu īpaši jāpadomā par papildus drošību, jo startēt ar Formula 1 automobili pēc ilgāka pārtraukuma un pieklājīgā vecumā tomēr nav no vieglajiem uzdevumiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...


, 2014-04-22 10:29, pirms 10 gadiem
Principā tāds čempionāts, kur pavecāki vīreļi piedalās sacīkstēs ar vecām F1 formulām jau pastāv (nosaukumu, gan uz ātru roku nenosaukšu), ja nemaldos trasē tiek laists pilnīgs ķīselis, gan vecas DTM, gan LeMānas, gan F1 mašīnas uzvarētājus nosakot dažādās klasēs.
, 2014-04-22 10:52, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Principā tāds čempionāts, kur pavecāki vīreļi piedalās sacīkstēs ar vecām F1 formulām jau pastāv (nosaukumu, gan uz ātru roku nenosaukšu), ja nemaldos trasē tiek laists pilnīgs ķīselis, gan vecas DTM, gan LeMānas, gan F1 mašīnas uzvarētājus nosakot dažādās klasēs.
Ir tāds BOSS seriāls, bet tas nav gluži tas. Ar īstām F1 mašīnām tur brauc tikai daži, turklāt vārdi ir galīgi nezināmi. Varbūt kautkad par to uzrakstīšu.
, 2014-04-22 11:05, pirms 10 gadiem
autoram jāpamācās ko nozīmē vārds "alternatīva"
, 2014-04-22 11:26, pirms 10 gadiem
Un kuru tas interesētu? Sportiskajā ziņā mani (ļoti labi atceros šo visu pieminēto cienījamo veterānu ziedu laikus) noteikti nē
, 2014-04-22 12:30, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Un kuru tas interesētu? Sportiskajā ziņā mani (ļoti labi atceros šo visu pieminēto cienījamo veterānu ziedu laikus) noteikti nē
mani interesētu
, 2014-04-22 12:52, pirms 10 gadiem
Es gribētu paskatīties kā vecie ātruma vilki gonko!
, 2014-04-22 14:57, pirms 10 gadiem
Esmu pret, pietiks ar 1 čempionātu.
, 2014-04-22 22:35, pirms 10 gadiem
Atliek vien novēlēt Bērnijas tur pašam arī piedalīties Lai gan pēc auguma un svara parametriem no viņa iznāktu lielisks mūsdienu F1 autiņu pilots, kas atbilstu visām iespējamām prasībām. Žel, ka tāds nerealizēts potenciāls.
, 2014-04-23 00:58, pirms 10 gadiem
Nu bet protams
Isto F1 pazemoja tgd uztaisis alternativu
un skaitisies ka glabejs?
Lai tak perdaks dodas uz Havaju salam vai kur citur siltajas zemes un bauda skaistas sievietes un aukstu mohito un vero f1 pa tv!
Bet ne te vel ir ko sagraut...
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" gatavojas piedāvāt Verstapenam F1 vēsturē lielāko algu

Vairāki avoti vēsta, ka jau šonedēļ "Mercedes" komanda gatavojas izteikt Maksam Verstapenam piedāvājumu ar F1 vēsturē vēl nebijušu atalgojumu.
Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Ņūvijs pēc šīs F1 sezonas varētu pamest "Red Bull" komandu

Viena no intrigām, kas F1 aizkulisēs īpaši uzplaiksnījusi pēdējās nedēļās, ir jautājums par izcilā inženiera Adriana Ņūvija nākotni. Daudzi respektabli avoti raksta, ka pēc 19 sezonām brits pametīs "Red Bull" komandu.
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.