Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Riekstiņš

Oficiāli: Batons pievienojas "McLaren"

Oficiāli: Batons pievienojas "McLaren"
Džensons Batons
Foto: AFP/Scanpix

"McLaren" vienība šodien oficiāli apstiprinājusi, ka tās sastāvā turpmāk startēs šīs sezonas čempions Džensons Batons. Viņš kļūs par cita brita, Luisa Hamiltona, komandas biedru. Līgums noslēgts uz vairākām sezonām.

Jau kopš piektdienas, kad Batons viesojās "Mclaren" rūpnīcā, izskanēja pieņēmumi, ka brits varētu pievienoties šai komandai. Tam par iemeslu kļuva Batona nespēja vienoties ar līdzšinējiem darba devējiem - "Brawn GP" komandu, kas nu jau pārtapusi par "Mercedes GP". Komanda nevēlējās maksāt Batonam pietiekami lielu algu, līdz ar to brits meklēja citas alternatīvas karjeras turpināšanai.

Šodien "McLaren" komanda beidzot apstiprinājusi Džensona Batona pievienošanos Vokingā bāzētajai vienībai. Tādējādi nākamajā sezonā komandā startēs divi briti - Batona komandas biedrs būs 2008.gada čempions Luiss Hamiltons. Komanda gan neatklāj līguma nosacījumus, vien piebilstot, ka ar Batonu noslēgts vairāku gadu līgums. Britu laikraksts Guardian iepriekš ziņoja, ka līgums varētu tikt noslēgts uz trim sezonām.

"Ir grūti atstāt komandu, kad esmu tur atradies tik ilgi," komentē pats Batons, kurš pievienojās komandai 2003.gadā, kad tās nosaukums vēl bija "BAR". "Taču dzīve ir pilna ar dažādiem izaicinājumiem. Un pats galvenais ir izaicināt pašam sevi. Protams, ka es neaizmirsīšu izcīnīto čempiona titulu "Brawn GP" komandā, tomēr ir pienācis laiks jaunam izaicinājumam, tāpēc es pievienojos "McLaren" komandai. Es esmu šīs komandas fans jau kopš bērnības, un tas ir neticami, ka beidzot esmu daļa no tās."

"Esmu pagodināts nokļūt vienā komandā ar Luisu Hamiltonu, kurš ļoti īsā laika periodā ir guvis lielus panākumus. Hamiltons ir talantīgs braucējs, kuru respektē visi pārējie piloti. Esmu pārliecināts, ka mēs varēsim daudz ko mācīties viens no otra, un abi kopā spēsim palīdzēt komandai attīstīties," ar komplimentiem jaunajam komandas biedram neskopojas Batons.

Līdz ar to no "McLaren" komandas jāatvadās Heiki Kovalainenam, kurš vienībā pavadīja divus gadus. To laikā soms izcīnīja tikai vienu uzvaru, kā arī parādīja visai vājus rezultātus sacīkstēs, pat neskatoties uz atzīstamiem rezultātiem kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
autosport.com


, 2009-11-18 13:48, pirms 14 gadiem
Kautkādu Batonu izvēlas Raikonena vietā
, 2009-11-18 13:52, pirms 14 gadiem
Pseidočempions.
, 2009-11-18 13:54, pirms 14 gadiem
Kimi jāiet uz Brawn ups Mercedes GP

Viens vācietis viņiem pietieks
, 2009-11-18 13:57, pirms 14 gadiem
Kimi in Rally art
, 2009-11-18 13:57, pirms 14 gadiem
nutad nakamgad redzesim ko batons pasaule neparak atzitais cempions spes paradit hamiltona fona. varetu but interesants duets, laigan man daudz labpratak par hamiltona komandas biedru butu gribejies redzet kimi vai rosbergu
katra gadijuma mclaren sis solis ir loti labs PR triks. kluvusi par izteiktu britu komandu dabujusi divus britu pilotus pasaules cempionus. katra gadijuma briti var but stava sajusma.
nakamgad varetu but tris loti specigas komandas, mercedes, mclaren un ferrari. sorry red bull atbalstitaji, bet bulliem nav tadu resursu ka sim tris komandam un nemot vera visas parmainas tiesi gudrie prati un tehnologijas bus loti nozimigi
, 2009-11-18 13:58, pirms 14 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Pseidočempions.
Tu esi ieciklējies. Nevari kādreiz nepostot savas dumjības katru reizi, kad ir runa (vai pat nav runa) par Batonu? Vispār, iesaku uzlabot ekspertīzi basketbolā, bet neizteikties par jautājumiem, par kuriem tev nav ne mazākās jēgas.
, 2009-11-18 13:59, pirms 14 gadiem
Monošprice rakstīja: Kimi jāiet uz Brawn ups Mercedes GP

Viens vācietis viņiem pietieks
Kimi var, protams, iet, kur vien vēlas, bet par viņa prasīto algu nav neviena, kas viņu spēj un grib paņemt.
, 2009-11-18 14:04, pirms 14 gadiem
xZ rakstīja: Tu esi ieciklējies. Nevari kādreiz nepostot savas dumjības katru reizi, kad ir runa (vai pat nav runa) par Batonu? Vispār, iesaku uzlabot ekspertīzi basketbolā, bet neizteikties par jautājumiem, par kuriem tev nav ne mazākās jēgas.
ko Batons tādu parādīja šosezon? Sākumā uz labākas formulas rēķina (slavenie difuzori) dažas uzvaras izrāva, bet pēc tam? Nekā nav no viņa un Žanim vien taisnība ir! Protams nākamā sezona visu parādīs perfekti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-18 14:14, pirms 14 gadiem
Liela kļūda. Un šito manu komentu varat kaut kur pierakstīt, jo ja nebūs ātrāka formula kā citiem, tad viņš brauks ne augstāk kā 5-8 vieta.
, 2009-11-18 14:19, pirms 14 gadiem
xZ rakstīja: Kimi var, protams, iet, kur vien vēlas, bet par viņa prasīto algu nav neviena, kas viņu spēj un grib paņemt.
Domā, ka Kimi galvenais ir piķis? Daļēji jā (un kuram tā nav, tam pašam Batonam?!), bet ne tikai. Kimi grib labu komandu ar konkurētspējīgu mašīnu, un kurš gan pasaules čempions tādus nosacījumus neuzstādītu? Drīzāk McLaren tiešām gribēja kaut kādus papildu nosacījumus no savas puses, varbūt viņi kā briti deva priekšroku Batonam - esošajam PČ, saskatot tur labu reklāmu un patriotismu britu vidū, varbūt vēl kaut ko. Bet mani visvairāk uzjautrinās, ja abi briti, kas tagad viens otru slavē, nākamgad sāks viens otram kost (it sevišķi, ja vāģis nebūs tik labs, kā cerēts!), un tad varbūt McLaren sapratīs savu kļūdu. Eiforijas viļņi mēdz būt ļoti īsi!
, 2009-11-18 14:25, pirms 14 gadiem
kā viņi sadalīs posteņus nav zināms. abi ar Luisu nu lieli čempioni un neviens negribēs būt otrais
, 2009-11-18 14:28, pirms 14 gadiem
Monošprice rakstīja: Kimi jāiet uz Brawn ups Mercedes GP

Viens vācietis viņiem pietieks
tāds variants būtu bijis vislabākais arī pašiem Mercedes, taču diemžēl viņiem vairāk interesē lai tur brauktu vācieši nevis pilots ar kuru var izcīnīt titulu, un Kimi savukārt izvirzīja tikai divus variantus - vai nu McLaren vai gada atvaļinājums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-18 14:36, pirms 14 gadiem
"Es esmu šīs komandas fans jau kopš bērnības, un tas ir neticami, ka beidzot esmu daļa no tās."
hahaha.. Hartigans to pašu teica par CSKA!!!
, 2009-11-18 14:36, pirms 14 gadiem
neimanis rakstīja: Kautkādu Batonu izvēlas Raikonena vietā
Raikonens jau prasīja lielu piķi!!!
, 2009-11-18 14:39, pirms 14 gadiem
un tā nezinu, jo nedomāju ka Batons ir tas kurš samierināsies ar 2 pilota lomu, kā nekā visu laiku bijis tikai pirmais
, 2009-11-18 14:53, pirms 14 gadiem
Rallijfans rakstīja: Tgd Poga var pilnībā aizmirst, ka vēl kādreiz izcīnīs čempiona titulu...Nu neļaus viņam neviens apbraukt Hamiltonu, kaut gan nemaz neticu, ka viņš to var izdarīt!!!
P.S
McLarenos nekad nav bijušas divas vienādas formulas...neticu, ka tgd, kkas mainīsies!
sis un pagajusais gads ir pirmie gadi kad mclaren ir bijis viens izteikts lideris(un pilnigi pamatoti, jo heiki nekadu nevareja saukt par hamiltona konkurentu). lidz tam visiem pilotiem ir bijusas vienadas tiesibas cinities sava starpa. ari 2007 gada abi piloti lidz bridim kad alonso pats sacakareja attiecibas ar mclaren bija vienada stavokli.
turpreti to pasu nekadi nevaretu teikt par ferrari. ferrari jau kops 20 gs beigu dalas nekad abi piloti nav bijusi vienlidzigi. ari ne pagajusaja un ne aizpagajusaja gada. vecais luka jau var glaudit masam galvinu un teikt ka vins ir lielisks pilots bet ir skaidrs kurs no pilotiem bija nr.1 un kurs bija nr.2 ja vini abi butu bijusi vienlidzigi tad viniem ari vielidzigi maksatu
, 2009-11-18 14:53, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: nakamgad varetu but tris loti specigas komandas, mercedes, mclaren un ferrari. sorry red bull atbalstitaji, bet bulliem nav tadu resursu ka sim tris komandam un nemot vera visas parmainas tiesi gudrie prati un tehnologijas bus loti nozimigi
Es gan domāju, ka Mersis nebūs ne priekšgalā, ne priekšā Buļļiem Slotas kāts šauj tik vienreiz un tas jau notika, Brauns ir ģēnijs, bet arī tikai cilvēks.
Pasaules čempis-otrais pilots, redzēsim kā šis izskatīsies uz Hamja fona un otrādāk.
, 2009-11-18 14:57, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: turpreti to pasu nekadi nevaretu teikt par ferrari. ferrari jau kops 20 gs beigu dalas nekad abi piloti nav bijusi vienlidzigi. ari ne pagajusaja un ne aizpagajusaja gada. vecais luka jau var glaudit masam galvinu un teikt ka vins ir lielisks pilots bet ir skaidrs kurs no pilotiem bija nr.1 un kurs bija nr.2 ja vini abi butu bijusi vienlidzigi tad viniem ari vielidzigi maksatu
No šī te izriet ka Batons ar Hami ir diezgan vienlīdzīgi, ka Alonso un Hamis bija vienlīdzīgāki Maku piloti nekā Massa un Kimi pagājušajā sezonā Ferrari? Kur vēl vienlīdzīgāk ja otrais pilots ieliek teorētiski pirmajam.
, 2009-11-18 14:57, pirms 14 gadiem
denebs rakstīja: Domā, ka Kimi galvenais ir piķis? Daļēji jā (un kuram tā nav, tam pašam Batonam?!), bet ne tikai. Kimi grib labu komandu ar konkurētspējīgu mašīnu, un kurš gan pasaules čempions tādus nosacījumus neuzstādītu? Drīzāk McLaren tiešām gribēja kaut kādus papildu nosacījumus no savas puses, varbūt viņi kā briti deva priekšroku Batonam - esošajam PČ, saskatot tur labu reklāmu un patriotismu britu vidū, varbūt vēl kaut ko. Bet mani visvairāk uzjautrinās, ja abi briti, kas tagad viens otru slavē, nākamgad sāks viens otram kost (it sevišķi, ja vāģis nebūs tik labs, kā cerēts!), un tad varbūt McLaren sapratīs savu kļūdu. Eiforijas viļņi mēdz būt ļoti īsi!
protams ka vini nakamgad viens otru saks kost nost, un tas ir pilnigi logiski, vini tak bus konkurneti! tu doma ka viniem sezonas vidu bus vienam otru jaslave un jasaka vai cik mans konkurents ir lielisks?
un doma ka ar ferrari ir savadak? ari alonso slaveja masu un masa slaveja alonso. doma ka nakamgad vini apmainisies ar tadam pasam lapnibam? abi briti vel kautka sadzivos, bet suabos vai taisnibas cinitajs masa un karstasenigais spanis spes sadzivot.
sitie izteikumi vienkarsi parada ka piloti ciena savus konkurentus ka pilotus, bet neko vairak. trase vini ir ienaidnieki
, 2009-11-18 15:02, pirms 14 gadiem
karliss rakstīja: No šī te izriet ka Batons ar Hami ir diezgan vienlīdzīgi, ka Alonso un Hamis bija vienlīdzīgāki Maku piloti nekā Massa un Kimi pagājušajā sezonā Ferrari? Kur vēl vienlīdzīgāk ja otrais pilots ieliek teorētiski pirmajam.
es nekur neesmu teicis ka batons ar hami bus vienlidzigi, formulas attistibas zina vini noteikti bus +- vienlidzigi, jo tomer apbizot kadu no cemponiem nebutu pratigi, tacu sa vai ta, hamis komandai bus svairgaks, vins tur brauc jau ceturto sezonu, komanda ir jau no 13 gadu vecuma, bet batons ir vienkarsi nesen pieaicinats pilots. tu jau ari savus miesigus bernus miletu vairak neka adoptetos...
, 2009-11-18 15:03, pirms 14 gadiem
karliss rakstīja: Es gan domāju, ka Mersis nebūs ne priekšgalā, ne priekšā Buļļiem Slotas kāts šauj tik vienreiz un tas jau notika, Brauns ir ģēnijs, bet arī tikai cilvēks.
Pasaules čempis-otrais pilots, redzēsim kā šis izskatīsies uz Hamja fona un otrādāk.
tas slotas kats ir ticis pie rupnicas atbalsta. tas ari visu izsaka
, 2009-11-18 15:05, pirms 14 gadiem
divi angļu piloti angļu komandā- tas ir normāli!
, 2009-11-18 15:11, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: tas slotas kats ir ticis pie rupnicas atbalsta. tas ari visu izsaka
Honda ar tev kaut ko izsaka?
, 2009-11-18 15:39, pirms 14 gadiem
Shit happens. Epic fail. Bet veiksmi Pogai, pelni punktus un uzvaras! McLaren ir vajadzigs KK un individualais tituls aridzan.
, 2009-11-18 15:58, pirms 14 gadiem
karliss rakstīja: Honda ar tev kaut ko izsaka?
tas ir pavisam kautkas cits. honda bija komanda kurai nekas neizdevas, bet seit mrcedes gp ir apvienojusas divas kompanijas, muzigi specigie(ar dazam iznemumu sezonam) mercedes un cempionu komanda kuru vada genijs.
, 2009-11-18 16:16, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: tas ir pavisam kautkas cits. honda bija komanda kurai nekas neizdevas, bet seit mrcedes gp ir apvienojusas divas kompanijas, muzigi specigie(ar dazam iznemumu sezonam) mercedes un cempionu komanda kuru vada genijs.
Nū redzēsim, redzēsim, man jau ir lielas šaubas par Meršiem kā cīnītājiem par titulu.
, 2009-11-18 16:30, pirms 14 gadiem
tagad abi tirlinji brauks vienaa komandaa ...
, 2009-11-18 16:45, pirms 14 gadiem
staprcitu vairakos F1 portalos paradijusas zinas ka viens no mercedes pilotiem varetu but sumahers
, 2009-11-18 16:55, pirms 14 gadiem
Pie vecā čoma Brauna, tas gan būtu interesanti. Bet Šumim laikam velk atpakaļ formulā, liekas, ka tas tikai laika jautājums, lai šis atgrieztos.
, 2009-11-18 21:52, pirms 14 gadiem
nu tad Batons pēc nākamās sezonas liegs Jums, 70% no šeit postojošajiem kropļiem, postot stulbības, ko rakstat tagad. jo, ja arī viņš nekļūs par čempionu, tad parādīs klasi jau nu noteikti.
, 2009-11-19 02:16, pirms 14 gadiem
Jaunā Hemiltona "ēna"

Kimi šāds liktenis tomēr nepiemeklēs. Var tīties uz WRC
, 2009-11-19 08:17, pirms 14 gadiem
Tas jau bija sagaidāms.
, 2009-11-19 13:43, pirms 14 gadiem
LIELA kļūda
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.