Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Lotus" komanda kavējas ar jaunā F1 auto izstrādi un lūdz pārcelt testus

"Lotus" komanda kavējas ar jaunā F1 auto izstrādi un lūdz pārcelt testus
"Lotus" komandas F1 auto
Foto: AFP/Scanpix

"Lotus" F1 komanda, ko aizvadītajās divās sezonās pārstāvēja Kimi Raikonens, lūgusi pārcelt ziemas testu braucieni sākumu uz vēlāku laiku, jo tik ātri tā nevarēs sagatavot jauno mašīnu izbraukšanai trasē.

"Speed Week" korespondents Matiass Bruners ziņo, ka pirmdien Parīzē notikušajā F1 Stratēģijas grupas sēdē "Lotus" komandas vadība lūgusi janvārī plānotos testus pārcelt par vienu nedēļu uz priekšu. Lai gan šobrīd skaidra atbilde nav sniegta, maz ticams, ka šis lūgums tiks īstenots.

Kā zināms, pirmie F1 ziemas testi notiks no 28. līdz 31. janvārim Spānijā, bet pēc tam no 19. līdz 22. februārim un no 27. februāra līdz 2. martam Bahreinā. Tieši šo trīs testu laikā pirmo reizi trasē tiks oficiāli izmēģināti jaunie 1,6 litru V6 turbo motori.

Tikmēr Bruners citē vienu no komandas vadītājiem, kura vārdu nenosauc: "Visiem jau sen ir zināms, kad Heresā sāksies šie testi un varēja visu laicīgi saplānot. Ja kāda komanda uz šiem testiem nevar paspēt sagatavot savu mašīnu, tā ir viņu pašu problēma."

"Lotus" komanda tika ielūgta jau šomēnes Bahreinā piedalīties "Pirelli" riepu testos, tomēr no šīs iespējas uzreiz atteicās. Tagad kļuvis zināms, ka testos nepiedalīsies arī "McLaren" un "Force India", lai gan sākotnēji šīs divas komandas bija devušas savu piekrišanu. Līdz ar to riepu testos Bahreinā, kas notiks no 17. līdz 19. decembrim, piedalīsies tikai "Red Bull", "Mercedes", "Ferrari" un "Toro Rosso" vienības.

Izmantotie resursi:
motorsport.com


, 2013-12-11 21:46, pirms 10 gadiem
Vienas problemas saj komandaj, klape ciet vai pardod kadai no komandai, ko var nemties galvenais pashi braucejiem vel jacies
, 2013-12-11 22:32, pirms 10 gadiem
Vairak vai mazak problemas ar naudu ir pusei F-1 komandu, tad butu jalikvide Williams, Sauber, Marussia, Force India, Lotus. Problemas ar finansem nav tikai Red Bull (Toro Rosso), Ferrari, Mercedes, McLaren, Caterham vienigi vinu ipasniekam sak apnikt grust ieksa lidzeklus, jo punktos nevar tikt.
, 2013-12-11 23:19, pirms 10 gadiem
Izskataas, ka labi vien ir ka Raikonens ir prom no lotus...
Estebans Okons. Foto: Motorsport.com

Okonam par manevru pret komandas biedru piecu starta vietu sods

Par bīstamo apdzīšanas manevru Monako GP pret komandas biedru Pjēru Gazlī piecu starta vietu sodu uz nākamo sacīksti izpelnījies Estebans Okons. "Alpine" vienības boss Bruno Famins tikmēr paudis, ka neatstās to bez sekām.
Serhio Peress pēc avārijas. Foto: f1.com
2

Magnusens un Peress avārijā vaino viens otru

Kevins Magnusens uzskatījis, ka Monako GP pirmajā aplī Serhio Peress viņam atstās pietiekami daudz vietas, taču tas nenotika, kā rezultātā notika smaga avārija un sacīkste tika apturēta.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com
21

Leklērs lauž lāstu un izcīna uzvaru Monako trasē

Stabili noturoties vadībā visā sacensību garumā un vajadzīgajā brīdī spējot palielināt pārsvaru pār sāncenšiem, par Monako GP izcīņas uzvarētāju pirmo reizi karjerā kļuvis mājinieks Šarls Leklērs no "Ferrari" komandas. Pēc smagas avārijas sacīkstes tika apturētas jau pirmajā aplī un atsākās vien gandrīz stundu vēlāk.