Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Fetels dubultpunktu piešķiršanu pēdējā F1 posmā nosauc par absurdu

Fetels dubultpunktu piešķiršanu pēdējā F1 posmā nosauc par absurdu
Sebastjans Fetels
Foto: Digitale/Scanpix

Četrkārtējais F1 čempions Sebastjans Fetels lēmumu piešķirt sezonas pēdējā posmā divreiz vairāk punktus nosaucis par absurdu.

Jau vēstījām, ka no 2014. gada pēdējā sezonas posmā F1 piloti un komandas par pirmajām desmit vietām finišā saņems divreiz vairāk punktus. Tas darīts ar mērķi uzlabot intrigu par F1 čempionu tituliem.

"Ir grūti iedomāties, ka, piemēram, Budeslīgas pēdējā futbola spēlē pēkšņi būtu iespējams gūt divreiz vairāk punktus nekā parasti," saka Fetels. "Tas ir absurds un dara sliktu braucējiem, kas visas sezonas garumā ir smagi strādājuši. Es atzīstu Formula 1 tradicionālās vērtības un šīs noteikumu izmaiņas nesaprotu."

Sociālajos tīklos, forumos un citos interneta komentāros šī sporta veida līdzjutēji no visas pasaules jau paguvuši izmaiņas nokritizēt un ir skaidri redzams, ka lielākā daļa tās neatbalsta. Populārā F1 bloga "f1fanatic.co.uk" veiktajā aptaujā piedalījās ap 700 cilvēku un apmēram 90% šīs izmaiņas vērtē negatīvi. "Sportacentrs.com" pirms dažām dienām veidotajā aptaujā negatīvu nostāju pauda nepilni 70% lasītāju, kas atdeva savu balsi.

F1 Stratēģijas grupā, kas lēma par šīm izmaiņām, ietilpst arī Fetela pārstāvētā "Red Bull" komanda. Tās konsultants Helmuts Marko laikrakstam "Sport Bild" gan pavēstīja, ka "Red Bull" vadītājs Kristians Horners neesot atbalstījis šo ierosinājumu, taču balsojumā virsroku ņēmuši tie, kas iestājušies par dubulpunktu piešķiršanu katras F1 sezonas noslēdzošajā posmā.

Marko atklāj vēl kādu interesantu faktu. Izrādās, sākotnēji iecere bijusi dubultus punktus piešķirt pat pēdējās četrās sacīkstēs, taču beigās izlemts par vienu posmu.

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) šīs izmaiņas pamato ar to, ka tādā veidā komandām un pilotiem turpmāk būs jākoncentrējas darbam līdz pašām sezonas beigām.

"Dubultpunkti izskatās pēc atbildes uz jautājumu, ko neviens nekad nav uzdevis," savā "Twitter" mikroblogā raksta bijušais F1 pilots un sacīkšu TV komentētājs Martins Brandls. "Šis lēmums pazemina pārējo posmu vērtību."

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...


, 2013-12-11 09:14, pirms 10 gadiem
Vismaz kkur manas un vina domas sakrit!
, 2013-12-11 09:24, pirms 10 gadiem
Vienkārši f1 ir atradūši veidu, kā censties apstādināt Fetela dominēšanu, nezinu kam tas nāk par labu.
, 2013-12-11 09:55, pirms 10 gadiem
Pirmo reizi un drošvien arī pēdējo reizi atbalstu ko saka Fetels.
, 2013-12-11 10:20, pirms 10 gadiem
tieshi taa...te varumam domas sakriit ar Vettelu...manas arii....nebuus godiigi,ja kaads sezonas garumaa kapaasies pa 3-4vietu un peedesjaa posmaa uzvar un kljuust par chempi
, 2013-12-11 10:31, pirms 10 gadiem
Deathsky rakstīja: Vienkārši f1 ir atradūši veidu, kā censties apstādināt Fetela dominēšanu, nezinu kam tas nāk par labu.
Kas tev liek domāt, ka Fettels piemēram nākamajā sezonā pirmos 18 posmus būs ļoti ātrs, bet tāds vairs nebūs pēdējā posmā?
Tas ir viens no stulbākajiem argumentiem ko cilvēki mēdz pielietot. Fettela dominēšanas apturēšana. Fettels ir tāds pats cilvēks kā visi pārējie un arī uz viņu darbojas visi rakstītie un nerakstītie fizikas likumi. Tik pat labi var būt arī tieši otrādi, pateicoties šiem noteikumiem viņš pēdējā posmā var izraut titulu no Alonso, Hamiltona vai Raikonena rokām.
Šie noteikumi ir vairāk kā absurdi, bez loģiska un saskatāma pamatojuma kāpēc kam tādam vispār būtu jābūt.
Ar šo noteikumu ieviešanu palielinās jebkāda varbūtība vienlīdz lielā mērā. Gan tā, ka kādam tas nāks par labu cīņā ar Fettelu, gan tā, ka Fettels uzvarēs ar vēl lielāku punktu pārsvaru.
Visādas varbūtības uz visiem pilotiem iedarbojas vienlīdz lielā mērā.
Kad sunim nav ko darīt, viņš laiza sev .... , kad F1 vīriem nav ko darīt, viņi pieņem dīvainus un bezjēdzīgus noteikumu grozījumus.
, 2013-12-11 10:31, pirms 10 gadiem
Mākslīga un muļķīga cenšanās radīt intrigu.
, 2013-12-11 10:36, pirms 10 gadiem
Ja viņi līdz ar šo noteikumu gribēja panākt to, ka čempionāta kopvērtējuma līdera iespējas kļūt par čempionu tiek mākslīgi kavētas, tad papildus 50p noteikumam, vajadzēja ieviest arī noteikumu, ka čempionāta kopvērtējuma līderim ir jāstartē ar tikai trīs pieskrūvētiem riteņiem, jo visādi citādi nekur nav teikts, ka tieši čempionāta kopvērtējuma līderis kaut kādā veidā no šiem noteikumiem cietīs.
, 2013-12-11 11:28, pirms 10 gadiem
Tad jau tiešām saprātīgāka bija Eklstona ideja par papildus punktu piešķiršanu vēsturiskajos posmos - Monaco, Monza, SPA, Silverstona. Tagad dubult punktus dos par garlaicīgo Abu Dabi, kurā bez nolaista antispārna pat pastarīšus apdzīt nevar (Alonso un krieva gadījums). Jā, muļķīga ideja.
, 2013-12-11 11:33, pirms 10 gadiem
Līdzīga situācija bija MS un Ferrari dominances laikā - noteikumus un punku sistēmu kruķīja uz visām pusēm, lai tik nomainītos pecking order's. Žēl, ka tā tiek izkropļots sports.
, 2013-12-11 13:13, pirms 10 gadiem
Te nu man arī jāpiekrīt-lai arī sākumā nostāja man nebija tik negatīva, palasot dažādus argumentus par un pret, jāsecina, ka šis noteikums tomēr ir galīgi sviestā. Jo tikpat labi var sagraut kāda cita pilota visas sezonas lielisko darbu un dot kādam citam nepelnītu titulu. Viena sacīkste, kurā var izšķirties visas sezonas liktenis, var padarīt visu iepriekšējo par nulles vērtu. Jo tādā gadījumā daudzkārt pieaug nejaušības faktora ietekme. Par vairākiem dubultpunktu posmiem dažādās trasēs gan vēl būtu jēga padomāt-tad būtu kautkas līdzīgs kā tenisa Grand Slam, bet pat tāds variants būtu vēl stipri diskutējams...
, 2013-12-11 14:08, pirms 10 gadiem
Ai, nu beidziet tak ņemties. Tāpat Raikkonens vinnēs.
, 2013-12-12 11:21, pirms 10 gadiem
Tās jau vairs nav pasaules labākās sacīkstes - apsurdi svara ierobežojumi, degvielas ierobežojumi, riepu dilšana un maiņas noteikumi utt. Pilotam nevis ir jābrauc cik ātri var, bet jātaupa viss un arī jāēd mazāk, lai brauktu ātrāk Tagad vēl ar punktiem fufelis. Tad lai nobrauc sezonu un starp pirmajiem trīs lai izlozē čempionu, tad vispār būtu aizraujoši un interesanti

NBA arī jāievieš būtu finālā, tā komanda, kura zaudē sērijā 2:3 nākamajā spēlē nevis izlīdzina sēriju, bet skaita dubultā un uzvar čempionātā

Lielie biznesmeņi ir sabojājuši F1 ar stulbiem noteikumiem un naudas raušanu, turklāt nav izdarījuši to uz ko gāja, lai būtu vairāk vienlīdzīgas komandas un samazinātu izmaksas. Rezultātā komandas bankrotē un vēl dažas ir uz naudas sēkļa!
Serhio Peress pēc avārijas. Foto: f1.com
2

Magnusens un Peress avārijā vaino viens otru

Kevins Magnusens uzskatījis, ka Monako GP pirmajā aplī Serhio Peress viņam atstās pietiekami daudz vietas, taču tas nenotika, kā rezultātā notika smaga avārija un sacīkste tika apturēta.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com
21

Leklērs lauž lāstu un izcīna uzvaru Monako trasē

Stabili noturoties vadībā visā sacensību garumā un vajadzīgajā brīdī spējot palielināt pārsvaru pār sāncenšiem, par Monako GP izcīņas uzvarētāju pirmo reizi karjerā kļuvis mājinieks Šarls Leklērs no "Ferrari" komandas. Pēc smagas avārijas sacīkstes tika apturētas jau pirmajā aplī un atsākās vien gandrīz stundu vēlāk.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Peress pie vājā rezultāta kvalifikācijā vaino burzmu trasē un nokritušus plakātus

Tikai sesto vietu Monako GP kvalifikācijā ieņēma sezonas līderis Makss Verstapens, līdz ar ko "Red Bull" pilotam izredzes uzvarēt krietni mazinājušās. Holandietis atzīst, ka komandai šajā trasē ir nopietnas problēmas. Serhio Peress netika pat otrajā kārtā un atzinis, ka viņam šī nedēļas nogale jau faktiski ir beigusies.