Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Red Bull" komanda jau šobrīd paredz starta vietu sodus

"Red Bull" komanda jau šobrīd paredz starta vietu sodus
Foto: Red Bull Racing

Lai gan "Red Bull" pozitīvi raugās uz iespējām jaunajā F1 sezonā sasniegt augstus rezultātus, komanda apzinās, ka pirmais sadarbības gads ar dzinēju piegādātāju "Honda" nozīmēs arī starta vietu sodu saņemšanu.

Šogad "Red Bull" formulas pirmo sezonu būs aprīkotas ar "Honda" ražotajiem motoriem. Lai gan tiek ziņots, ka jaudas ziņā tie ievērojami progresējuši, aizvien nav izdevies atrisināt izturības problēmas.

"Mēs apzināmies, ka tie, iespējams, būs ar ierobežotu izturību," saka "Red Bull" konsultants Helmuts Marko. "Tas ir ļoti iespējams, ka nevarēsim aizvadīt visu sezonu ar trim motoriem. Paredzam, ka visu čempionāta sacīkšu aizvadīšanai mums vajadzēs piecus motorus."

Kā zināms, šogad komandas sezonas garumā drīkstēs izmantot tikai trīs jaudas agregātu komplektus, bet par katru nākamo būs jāsaņem starta vietu sods.

"Ja mēs izvēlēsimies pareizās trases, kur izciest šos sodus, tādā veidā varam mazināt zaudējumus," uzskata Marko. "Mums svarīgākais būs, lai varam parādīt labu ātrumu."

Vēl pērn "Red Bull" izmantoja "Renault" motorus, ieņemot ļoti stabilu trešo vietu Konstruktoru kausā un reāli nepretendējot uz titulu.

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.