Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Miks Šūmahers: "Mans skolotājs autosportā ir Fetels"

Miks Šūmahers: "Mans skolotājs autosportā ir Fetels"
Miks Šūmahers un Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com

Sacīkšu braucējs Miks Šūmahers atzīst, ka viņa lielākais padomdevējs un paraugs autosportā ir neviens cits kā četrkārtējais F1 pasaules čempions Sebastians Fetels. Savulaik Fetelam padomus deva Mihaels Šūmahers, bet tagad pats Sebastians mēģina sniegt noderīgus ieteikumus viņa dēlam.

20 gadus vecais Miks Šūmahers šogad aizvada pirmo sezonu "Formulā 2", kur neilgi pirms sezonas beigām atrodas 12. pozīcijā kopvērtējumā. Arī nākamgad viņš turpinās smelties pieredzi šajā čempionātā un noteikti sacentīsies par augstākām vietām, kamēr daudzi prognozē, ka 2021. gadā viņš jau startēs "Formulā 1".

Kad pagājušās desmitgades otrajā pusē F1 čempionātā debitēja Fetels, sportists par savu skolotāju uzskatīja septiņkārtējo pasaules čempionu Mihaelu Šūmaheru.

"Man ir liels respekts pret viņu," runājot par Fetelu, intervijā "Motorsport-Magazin" stāsta Miks Šūmahers. "Mēs daudz runājam par autosportu. Es cenšos dabūt padomus no viņa un pielietot tos trasē. Viņš sportā ir daudz ilgāk par mani, un katra saruna, kas bijusi starp mums, man palīdz. Domāju, ka tas, kas Sebastianam savulaik nozīmēja mans tēvs, šobrīd Sebastians nozīmē man. Viņš ir man tuvs cilvēks, ar ko varu runāt par autosportu."

Abi sportisti ir arī kolēģi, jo gada sākumā pārstāvēja Vācijas komandu Čempionu sacīkstēs, bet pēc tam Šūmahers tika iekļauts "Ferrari Driver Academy" programmā. Tieši "Ferrari" sastāvā, kur startē Fetels, Šūmahers šajā pavasarī Bahreinā aizvadīja savus pirmos oficiālos testus ar jaunākās paaudzes F1 auto.

"Jūtos sasaistīts ar "Ferrari" komandu," saka Šūmahers. "Es ar viņiem kopā uzaugu un vienmēr esmu braucis itāļu komandās, ja neskaita vienu sezonu. Tagad atkal esmu itāļu komandas "Prema" sastāvā. Tas, ar kādu kaisli viņi darbojas motoru sportā, ir vienkārši satriecoši. Vēl vairāk to var novērtēt "Ferrari" komandā. Atrasties Marenello vai Fiorano, ir īpaša sajūta. Tā ir viena liela laimīga ģimene, un es jūtos labi, kad esmu tur, esot daļai no šīs ģimenes."

Izmantotie resursi:
Inside Racing


, 2019-11-07 08:25, pirms 4 gadiem
Varbūt tomēr labāk kādu citu?
Makss Verstapens. Foto: AFP/Scanpix

Verstapens uzvar sestajā kvalifikācijā pēc kārtas

Arī Maiami posma kvalifikācijā uzvaru svinējis trīskārtējais F1 čempions Makss Verstapens, kurš šosezon uzvarējis visās sešās kvalifikācijās un pēcāk uzvarējis četros no pieciem posmiem.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Verstapens uzvar Maiami "Grand Prix" sprinta kvalifikācijā

LETA--DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens piektdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas sestā posma - Maiami "Grand Prix" - sprinta kvalifikācijā.
Joss Verstapens ar dēlu Maksu. Foto: Verstappen.nl

Joss Verstapens: "Maksam šobrīd ir ātra mašīna, bet jāskatās tālākā nākotnē"

Komentējot Adriana Ņūvija gaidāmo aiziešanu no komandas, Joss Verstapens neslēpj, ka ir bažīgs par "Red Bull" nākotni. Maksa Verstapena tēvs uzskata, ka šāds pavērsiens var novest šī brīža ātrāko komandu līdz "sabrukumam".