Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Caterham" saņem atļauju nākamsezon startēt ar 2014. gada F1 modeli

"Caterham" saņem atļauju nākamsezon startēt ar 2014. gada F1 modeli
"Caterham" komanda strādā boksos
Foto: Caterham/LAT

Šī gada vājākā F1 komanda "Caterham", kas šobrīd balansē uz robežas starp izdzīvošanu un pastāvēšanas beigām, saņēmusi atļauju nākošajā sezonā startēt sacīkstēs ar 2014. gada modeli.

"Caterham" šogad izlaida vairākus posmus, tomēr atgriezās uz starta finālsacīkstēs Abū Dabī. Tas tika paveikts pateicoties līdzjutēju saziedotajai naudai, turklāt bija laba iespēja atrādīties potenciālajiem pircējiem.

Maksātnespējas administrators Finbars O'Konels, kas šobrīd pārrauga "Caterham" iekšienē notiekošo, šonedēļ paziņoja, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un F1 komisija pieņēmusi lēmumu ļauj vājākajām vienībām startēt ar 2014. gada mašīnām, tādā veidā dodot tām papildus laiku un iespējas. Lēmums vēl jāratificē Pasaules motoru sporta padomes (WMSC) sēdē, kas paredzēta nedēļas otrajā pusē.

Lai gan O'Konels piemin "vājākās komandas", šobrīd nav zināms, vai vēl kāda F1 komanda nākamsezon varētu startēt ar šī gada formulām. Iepriekš tika runāts, ka finansiālas grūtības ir arī "Sauber", "Force India" un "Lotus".

O'Konels skaidro, ka cer atrast "Caterham" komandai pircēju vēl pirms jaunā gada. Šobrīd esot trīs iespējamie pircēji, ko varot saukt par patiesi nopietniem.

"Tas jebkuram picējam būtu grūts lēmums, jo F1 komandas uzturēšana prasa milzīgus līdzekļus," saka maksātnespējas administrators O'Konels. "Es joprojām runāju ar vairākām ieinteresētajām pusēm un ceru, ka ar vienu no tām nonāksim pie noslēgta darījuma. Pušu skaits, ar ko runāju, ir palielinājies no diviem nopietniem pretendentiem uz trīs."

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...


, 2014-12-02 22:09, pirms 9 gadiem
Izbeigt sho cirku!
, 2014-12-02 22:13, pirms 9 gadiem
ha! ja jau nav jaunu ierobežojumu, lai startē kaut ar 5 gadus vecām formulām, ka tik atbilst noteikumiem
, 2014-12-02 23:04, pirms 9 gadiem
Ir ok, lai jau startē
Lai gan vāja, bet tomēr komanda ir un paliek komanda, kur jaunie var mēģināt izsisties (atceramies Rikardo ie HRT, arī Bjanki pie Marussia).

Piemēram, Rikardo ļoti pozitīvi novērtē šādas (vājas, lejasgala) komandas, jo tās dod jaunajiem iespēju iepazīt F1. Arī šīs sezonas GP3 čempions Alekss Lins atzinis, ka viņš grib startēt F1 jau nākamajā sezonā, kaut vai Caterham komandā.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.
Foto: Motorsport.com
1

Verstapens: "Peress radīja bojājumus manai mašīnai"

Makss Verstapens atzinis, ka komandas biedrs Serhio Peress Maiami GP startā nedaudz aizķēra viņa mašīnas aizmuguri, radot minimālus tehniskus bojājumus. Tomēr "Red Bull" pilots neslēpa, ka Lando Noriss šajā sacīkstē bijis ātrāks.