Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Kristaps Blušs ''Formula D'' sezonu noslēdz piektajā vietā

Kristaps Blušs ''Formula D'' sezonu noslēdz piektajā vietā
Kristaps Blušs pie jaunā auto stūres
Foto: Larry Chen Photo

HGK komandas braucējs Kristaps Blušs šī gada ''Formula D'' čempionātā izcīnījis augsto piekto vietu, kamēr par čempionu pirmo reizi kļuva Džeimss Dīns.

Pēc septiņiem posmiem Blušs kopvērtējumā bija ceturtais, ar iespēju pacīnīties par Top 3. Pilots to arī bija gatavs darīt, taču neilgi pirms sacīkstēm noskaidrojās, ka tehnisku iemeslu dēļ viņš nevarēs startēt ar savu iepriekšējo BMW E46. Līdz ar to uz starta Kristaps izgāja ar savu jauno BMW E92 Eurofighter automašīnu.

Kvalifikācijā Kristaps ierindojās 18.vietā, kas Top 32 lika cīnīties ar Denu Burketu. Šajā duelī pārāks bija Blušs, kurš iekļuva Top 16, kur viņu sagaidīja Pjotrs Viečeks. Diemžēl šoreiz pārāks bija Viečeks. Pirmajā braucienā Blušs netika līdzi savam konkurentam. Otrajā sekojošajā braucienā Pjotrs iztaisnoja savu auto. Lai arī likās, ka Blušs izcīnīs uzvaru un tiks tālāk, diemžēl Kristaps nespēja iegriezt pēdējā līkumā un pieļāva kļūdu, nešķērsojot finiša līniju. Tas tālāk ļāva iet Viečekam, kurš arī kļuva par šī posma uzvarētāju, finālā pārspējot Daižiro Jošiharu. Šī Viečekam bija pirmā uzvara ''Formula Drift''.

Tikmēr par 2017.gada ''Formula Drift'' čempionu tika kronēts Džeimss Dīns, kuram pirmais šāds tituls. Kristaps Blušs izcīnīja augsto piekto vietu.

Kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.James Deane651.00
2 .Fredric Aasbo538.00
3 .Aurimas Bakchis418.00
4 .Vaughn Gittin Jr399.00
5 .Kristaps Blušs399.00

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed
Formula DRIFT - Home


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.