Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Montoija karjeru turpinās Amerikas sportskāru sacīkstēs

Montoija karjeru turpinās Amerikas sportskāru sacīkstēs
Huans Pablo Montoija
Foto: AP/Scanpix

Kolumbiešu autosportists Huans Pablo Montoija, kurš savulaik guvis uzvaras dažādos vadošajos formulu seriālos, nākamgad karjeru turpinās sportskāru sacīkstēs, startējot ASV bāzētajā "IMSA WeatherTech SportsCar" seriālā.

2016. gada sezonas beigās Montoija aizgāja no IndyCar čempionāta, šogad startējot tikai sacīkstēs Indianapolisas trasē. Tomēr sportists palika kopā ar spēcīgo komandu "Penske", kas tagad pieteikusi sportistu nākamā gada "IMSA WeatherTech SportsCar" čempionātam.

Montoija startēs ar jauno "Acura's ARX-05 DPi" prototipu, kas oficiāli tiks prezentēts šo piektdien. Savukārt pirmās sacīkstes ar to gaidāmas jau janvārī, kad notiks leģendārās Deitonas 24 stundu sacīkstes. Montoijas komandas biedrs nākamajā sezonā būs sportkāru sacīkstēs pieredzējušais, kā uzvaras un titulus guvušais Deins Kamerons.

Lai gan Montoija vairs nepiedalās IndyCar sacīkstēs, viņš pēdējās nedēļās aizvada testus, izmēģinot 2018. gadam paredzēto jauno aerodinamikas paketi. Drīzumā sportists piedalīsies arī "Acura" prototipa testos.

Lai gan karjeras lielāko daļu Montoija pavadījis formulu sacīkstēs un NASCAR, jau iepriekš viņš braucis Deitonas 24 stundu sacīkstēs, kur 2007., 2008 un 2013. gadā kļuvis par šo sacensību uzvarētāju.

Šobrīd Montoijam ir 41 gads, un viņš ir viens no retajiem pilotiem, kuram ir labas izredzes savā karjerā pagūt izcīnīt Triple Crown titulu, ko neoficiāli piešķir Monako Grand Prix, Indy 500 un Lemānas 24 stundu sacīkstēs uzvarējušiem sportistiem. Līdz tam Montoijam pietrūkst tikai uzvaras Lemānā. Vienīgais, kuram līdz šim izdevies iegūt Triple Crown, ir Džims Klarks.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.