Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Van der Garde jau apmeklējis "Sauber" rūpnīcu

Van der Garde jau apmeklējis "Sauber" rūpnīcu
Gido van der Garde
Foto: Digitale/Scanpix

Arvien spēcīgākus apgriezienus F1 pilotu tirgū uzņem baumas par holandieša Gido van der Gardes iespējamo pievienošanos "Sauber" komandai.

Jau pirms vairākiem mēnešiem "Sauber" parakstīja līgumu ar krievu braucēju Sergeju Sirotkinu, tomēr šim sportistam aizvien nav iegūta Superlicence, kas nepieciešama, lai viņš drīkstētu piedalīties F1 čempionātā. Visticamāk, tieši šī iemesla dēļ joprojām nav skaidrs galējais "Sauber" komandas pamatsastāvs 2014. gada sezonai.

Šobrīd reālākie pretendenti uz nosacīti brīvo vietu "Sauber" sastāvā, neskaitot Sirotkinu, ir komandas līdzšinējais pilots Estebans Gutjeress, kuram ir savi sponsori no Meksikas, kā arī Gido van der Garde, kurš arī var piedāvāt sponsoru naudu. Turklāt, neoficiāla informācija liecina, ka šonedēļ Van der Garde jau paviesojies "Sauber" rūpnīcā, kas ir vērā ņemama zīme. Aizvadītajā F1 sezonā Van der Garde brauca "Caterham" sastāvā.

Pie jauna līguma ar "Sauber" strādā arī Gutjeress. Tomēr, spriežot pēc viņa izteikumiem, Gutjeress nenoliedz iespēju pievienoties kādai no mazākajām F1 komandām - "Marussia" un "Caterham".

"Mēs strādājam ļoti smagi," viņš sacīja intervijā brazīliešu "Totalrace". "Iespējas palikt Formulā 1 man ir labas un es ceru, ka viss nostrādās. Mana prioritāte ir "Sauber", jo ir labi pakāpeniski kāpt uz augšu, lai gan nenāk par sliktu atstāt vaļā arī citas durvis."

Šonedēļ "Sauber" paziņoja, ka viens no tās pilotiem 2014. gada F1 sezonā būs Adrians Zutils.

Izmantotie resursi:
SPEED | The Motors On FOX Blog


, 2013-12-15 20:44, pirms 10 gadiem
Tatad Petrovs vairs ne tas priece
Butu labak ar Ferarri Bianki runajusi
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.