Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Vilkss: "Uzreiz piekritu startēt Talsu rallijā"

Vilkss: "Uzreiz piekritu startēt Talsu rallijā"
Gajs Vilkss un Juha Salo
Foto: Raimonds Volonts, www.v4motors.lv

Pirms rīt paredzētā Talsu rallija, vakar norisinājās tam veltīta preses konference, kurā eSports.lv nedaudz nolēma aprunāties ar divkārtējo Lielbritānijas N4 klases čempionu un 2005.gada pasaules junioru čempionu Gaju Vilksu

Ko tu līdz šim biji dzirdējis par Latvijas ralliju un par tās braucējiem?
Līdz šim pazinu Ivaru (Vasaraudzi), kurš brauc ar WRC automašīnu. Arī Māri (Neikšānu) jau kādu ilgu laiku pazīstu. Kā es Māri pazīstu? Viņš pie manis pirka "Puma" automašīnu.

Kad pēdējo reizi aizvadīju testus?
Šo mašīnu vēl nebiju testējis, tikai šodien Talsu apkaimē pirmo reizi aizvadīju testu braucienus. Ceļi bija ātri un plūstoši. Dažās vietās segums bija mīksts, bet kopumā ceļi bija interesanti.

Kad tev piedāvāja startēt Talsos, vai uzreiz piekriti?
Ar mani sazinājās "Mitsubishi" komanda – Ivars un Valdis. Viņi man pajautāja, vai negribu ar N grupas automašīnu braukt Talsu rallijā. Viņi man piedāvāja un es pateicu, esmu ar mieru (Let`s go). Līdz šim Latvijā nebiju bijis, tāpēc ir patīkami šeit atrasties. Skaista vieta.

Kādi ir tavi plāni saistībā uz šo gadu?
Īstenībā, plānu pagaidām nav. Ceru, ka varēšu ar S2000 automašīnu piedalīties IRC rallijā Krievijā. Šis rallijs ir ļoti labs un ātrs. Vai piedalīšos ar līdzīgu mašīnu tai, kas man nodega? Jā (smejas), bet tas nav vienīgais variants.

Kura ir ātrāka –S2000 vai Evo X?
Tas ir atkarīgs no ceļa seguma un veida. Ja ir taisnes, tad ātra ir viena mašīna, ja vairāki līkumi, tad otra. Tā viennozīmīgi nevar pateikt, kura labāka. Bet kopumā viss atkarīgs no ceļa tipa.

Vai ar kādu no šiem pilotiem kādā rallijā esi braucis kopā?
Esmu braucis, bet katrreiz sanācis braukt citā klasē – Somijā Andis Neikšāns brauca ar Evo IX, bet es ar ''Honda''. Arī ar Salo esam braukuši vienā rallijā, taču citās klasēs. Par pārējiem nezinu, tā kā pēc Talsiem uzzināsim.

Ar kādām mašīnām esi braucis Somijā?
Esmu braucis ar daudzām – ''Suzuki Ignis'', ''Suzuki Swift'', ''Puma'', ''Ford Focus WRC'' un pagājušajā gadā ar N3 klases ''Honda Civic''.

Kāds ir tavs mīļākais rallijs?
Pagaidām tas noteikti ir Somijas rallijs. Anglija? Nē, nav mīļākā (Smejas). Patīkami, ka varu atbraukt uz citu valsti un salīdzināt ceļus, braucējus. Citur reljefs ir kalnains, bet citur mīkstāks. Anglijā man tas īsti nepatīk.

Vai brauksi Polijas WRC rallijā?
Vēl īsti nezinu. Plānā ir Krievijas IRC rallijs, bet vai braukšu 100% tajā, nezinu. Tagad koncentrējos tikai Talsu rallijam, kurā noteikti centīšos uzvarēt.

Atgādināsim, ka Vilkss ir divkārtējais Lielbritānijas N4 klases čempions, trīskārtējais čempions citās kategorijās un 2005.gada pasaules junioru čempions.


, 2009-05-15 10:50, pirms 15 gadiem
Lai butu tadu sportistu vairak
, 2009-05-15 11:01, pirms 15 gadiem
Veiksmi! Jāpaseko līdzi!
, 2009-05-15 11:18, pirms 15 gadiem
NU uztaisi pamatīgu intrigu Wilka kungs ! Lai mūsējie pasvīst.
, 2009-05-15 11:23, pirms 15 gadiem
tāds latvisks uzvārds...
, 2009-05-15 11:27, pirms 15 gadiem
L_2000 rakstīja: tāds latvisks uzvārds...
Tikai viens 'S' pa daudz!
, 2009-05-15 14:31, pirms 15 gadiem
L_2000 rakstīja: tāds latvisks uzvārds...
varetu naturalizet
, 2009-05-15 16:06, pirms 15 gadiem
Jauks puisis!
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.