Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latvijas dragreisa čempionāta 4. posmā Ventspilī ar personīgo rekordu triumfē Lācis

Latvijas dragreisa čempionāta 4. posmā Ventspilī ar personīgo rekordu triumfē Lācis
Normunds Lācis
Foto: ventasbalss.lv

Ventspils pilsētas svētku ietvaros , Ventspils Lidostas teritorijā norisinājās Latvijas dragreisa čempionāta 4.posms ‘’Shine Expert Dragrace Championship’’. Pasākumā organizatori bija parūpējušies par vairākiem tehniskajiem nodrošinājumiem un uzlabojumiem- skatītāji sacensības varēja vērot no tribīnēm un papildus sēdvietām, laika mērīšanas iekārta tika uzstādīta ar laika atspoguļojuma displejiem.

Skatītāji klātienē varēja izbaudīt dažādus šovus, lielisku mūziku un izklaides arī bērniem! Sacensības pulcēja iespaidīgu dalībnieku pulku- čempionāta un kausa ieskaitē sacensībās kopumā piedalījās 73 autobraucēji – no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas.

Īpašs satraukums valdīja Unlimited klasē, kurā piedalījās 12 dalībnieki. Ilmārs Zausajevs bija ieradies ar Audi Carbon Destroyer, lai sastādītu konkurenci un labotu līdzšinējo rekordu- 8,2 sekundes, tomēr tehnika pievīla, un Ilmārs neveica pat kvalifikācijas braucienus. Pēc spraigām cīņām godpilno pirmo vietu ieguva pašmāju dalībnieks – Normunds Lācis, uzrādot laiku 8,5 sekundes un 273 km/h, kas ir dalībnieka personīgais ātruma rekords. Pēc šīs uzvaras var apgalvot, ka N.Lācis tuvojas šīs sezonas mērķim -iegūt čempiona titulu.

‘’ Divu gadu laikā esam mācījušies no savām kļūdām. Pašlaik esam noslēguši sadarbības līgumu ar uzņēmumu Anglijā, tādējādi paplašinām gan zināšanas, gan tehnisko nodrošinājumu. Šajā posmā esam sasnieguši divus no mērķiem – esam ieguvuši UNLIMITED klasē 1.vietu, un ar pilnu pārliecību varam apgalvot, ka esam ātrākās Mitsubishi Evolution īpašnieki Eiropā. Vēlos pateikties komandai un draugiem par izturību un darbu, un ticību mūsu spēkiem!’’ komentē Normunds Lācis.

Diemžēl labot fiksēto Latvijas ātruma rekordu neizdevās nevienam no dalībniekiem ,jo iespaidīgais karstums: +38 C ,bija pārbaudījums ne tikai dalībniekiem un skatītājiem, bet arī tehnikai.

Pro B klases dalībniekus patīkami pārsteidza dalībnieka A.Kočlamazašvili ierašanās, kurš šogad sacensībās piedalījās pirmo reizi. Atgriešanās dalībniekam izrādījās ļoti veiksmīga- iegūstot godpilno pirmo vietu, atstājot aiz sevis galvenos šīs klases līderus-Raiti Jurču un Jevgēniju Šabanovu. Arī Pro A klasē organizatori biji parūpējušies par pārsteigumu esošajiem līderiem- uz starta šajā sezonā pirmo reizi stājās Artūrs Soboņs. Pēc sīvas konkurences Pro A klasē triumfēja A.Soboņs, aiz sevis atstājot R.Ozoliņu un R.Šņukutu.

Pasākuma laikā, sadarbībā ar veikalu R/C bija padomāts arī par jaunākajiem apmeklētājiem, kuri izbaudīja īstenus autobraucēja priekus, mērojoties spēkiem ar radiovadāmajām auto modelīšu mašīnām – trīs veiksmīgākie un ātrākie balvās ieguva radiovadāmās mašīnas!

” Īpašu paldies vēlos pateikt Ventspils pilsētas domei par finansiālu un informatīvu atbalstu, kā arī Ventspils lidostas personālam par laipno uzņemšanu! Gan dalībnieki, gan skatītāji klātienē varēja izbaudīt starptautiska mēroga sacensības. Apsveram domu nākošgad Ventspilī organizēt Latvijas-Lietuvas Čempionātus. Esam pagodināti viesoties šajā pilsētā, un ceram tikties arī nākošgad!” komentē sacensību organizatore Jolanta Jermacāne.

Izmantotie resursi:
LATVIJAS AUTOMOBIĻU FEDERĀCIJA


Foto: WSC

Lielbāržiem tukša riepa un trešā vieta "Dutch Masters" motokrosā

Lai sagatavotos nedēļas nogalē gaidāmajam pasaules čempionāta otrajam posmam blakusbvāģu motokrosā, brāļi Daniels un Bruno Lielbārži ceturtdien, 9. maijā, startēja Nīderlandes atklātā čempionāta "Dutch Masters" sacensībās Hērdes trasē. Otrajā sacīkstē bija problēmas ar riepu un divu braucienu summā tika ieņemta trešā vieta "ONK Sidecar Masters" klasē.
Foto: lamsf.lv

Apes trasē turpināsies Latvijas motokrosa čempionāts

Šajā nedēļas nogalē, 11. un 12. maijā Apē, Apes mototrasē norisināsies “Magmum” Latvijas čempionāta otrais posms motokrosā. Paralēli tam, notiks arī vienas no Eiropā vecākajām un tradīcijām bagātākajām sacensībām Eiropā – 51. “Vaidavas” kauss motokroArī Apes mototrase ir zināma visiem motokrosa braucējiem. Šeit Vaidavas kausa sacensības notiek kopš 1974. gada, neizlaižot nevienu sezonu. Ar to arī šis pasākums ir unikālas – “Vaidavas” kauss ir noticis visus šos 50 gadus pēc kārtas.sā.
Foto: WSC

Brāļi Lielbārži, Neija un Lizanders šajā nedēļas nogalē startēs Nīderlandē

11. un 12. maijā Nīderlandē, Hērdē notiks pasaules čempionāta otrais posms blakusvāģu motokrosā un Eiropas čempionāta otrais posms kvadriciklu motokrosā.