Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

''Gymkhana Grid'' uz starta izies divi latvieši, viens no tiem 14 gadus vecais Nikolass Bertāns

''Gymkhana Grid'' uz starta izies divi latvieši, viens no tiem 14 gadus vecais Nikolass Bertāns
Nikolass Bertāns

''Gymkhana'' jeb veiklības un figūrbraukšanas sacensību "Monster Gymkhana Grid" finālsacensības, kas visu šo nedēļu, ar finālu sestdien, 7.septembrī, notiks Varšavā, Polijā, šogad pulcēs īpaši spožu dalībnieku sastāvu, kuru vidū būs arī divi latviešu braucēji.

Šogad šīs sacensības svinēs savu jubilejas gadu. Starp tādām pasaules zvaigznēm kā Kens Bloks, Peters Solbergs un Andrass Bakeruds, Daigo Saito, Olivers Solbergs, sacensībās piedalīsies arī divi latvieši – Nikolass Bertāns un Kristiāns Burkovs.

Gymkhana šogad ir jauna disciplīna arī Latvijā, tāpēc latviešiem ir neliela pieredze šāda veida sacensībās, kamēr Latvijā sacensības tikai lēnām pulcē braucējus, starptautiski šīs sacensības, kuras notiek vienreiz gadā, ir ļoti populāras, un ir liels pagodinājums tādās piedalīties.

“Gymkhana grid” sacensībās jau trešdien un ceturtdien tiks aizvadīti kvalifikācijas braucieni, pēc pašu organizatoru teiktā, šī ir sarežģītākā un garākā trase kāda bijusi Gymkhana pastāvēšanas vēsturē. Abi latvieši piedalīsies RWD (aizmugures piedziņas klasē) viņus uz starta līnijas redzēsim kopā ar ļoti daudz Pasaulē slaveniem sportistiem, kā arī drifteriem. Daigo Saito, viens no pasaules zināmākajiem drifteriem no Japānas, Kuba Przigonskis, slavens poļu ne tikai drifteris, bet ari Dakāras braucējs, Stīvs Biagoni, slavens drifteris, kurš šogad viesojās arī Rīgā “Drift King of Riga “ sacensībās, Grzegoržs Hipki, kuru arī esam iepazinuši tieši iekš Drift Masters sacensībām, Dmitrijs Iļjuks, ukrainis, kurš ir biežs viesis Rīgas drifta sacensībās, Tesa Vitoka, viena no slavenākajām Monster drifta braucējām, viņas vīrs Martins Ričards, šogad ieguva uzvaru “Drift King of Riga” sacensībās, Krīse Alto.

Kopā uz starta izies 35 sportisti, kuri cīnīsies par iekļūšanu labāko Top16. AWD klasē uz starta izies 17 dalībnieki, kur skaļākie vārdi no tiem - Peters Solbergs, Olivers Solbergs, Ken Bloks un Dimitrijs Sribnijs, kurš šogad treniņu režīmā aizvadīja arī Gymkhana posmu Latvijā 4.augustā. Viņš rādīja teicamu sniegumu un deva noderīgus padomus latviešu braucējiem, arī Polijā Dmitrijs dod padomus latviešiem, kā pareizāk braukt sacensībās un iegūt labāko rezultātu.

Pilns dalībnieku saraksts pieejams ŠEIT.

Pirms došanās uz Poliju abi sportisti aizvadīja NEZ Drift Riga sacensības Biķerniekos, kuras Nikolasam bija īpaši izdevušās, tika iegūta 3.vieta Proam klasē. Gatavojoties šīm sacensībām Nikolasa sporta automašīnai tapis arī jauns dizains, kuru visi ieraudzīs jau Gymkhana sacensībās.

Sacensībām būs iespējams sekot līdzi tiešraidē, gan abu sportistu oficiālajās Facebook lapās, gan, protams “Gymkhana grid” oficiālajās vietnēs.

Vēlam izdošanos Latvijas sportistiem.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe


Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" gatavojas piedāvāt Verstapenam F1 vēsturē lielāko algu

Vairāki avoti vēsta, ka jau šonedēļ "Mercedes" komanda gatavojas izteikt Maksam Verstapenam piedāvājumu ar F1 vēsturē vēl nebijušu atalgojumu.
Jānis Reišulis. Foto: Reišulis MX
1

Jānis Reišulis savainojuma dēļ nestartēs arī gaidāmajā Eiropas čempionāta posmā

LETA. Latvijas motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis savainojuma dēļ nestartēs arī šajā nedēļas nogalē gaidāmajā Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru klasē (EMX 250) posmā, informē Latvijas Motosporta federācija (LAMSF).
Foto: batcc.eu

Baltijas autošosejas čempionāts sākas šonedēļ Pērnavā

Jaunā Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) sezona sāksies jau šonedēļ, 4. maijā ar sacensībām Igaunijā, “Porsche Ring” trasē. Vairākās ieskaites klasēs uz starta līnijas stāsies vairāk nekā 100 dalībnieki no Baltijas, Somijas un Polijas.