Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Koscinkevičs

Grīva: "Nespēju aptvert, ka viss ir beidzies"

Grīva: "Nespēju aptvert, ka viss ir beidzies"
Tāllēcējai Laumai Grīvai olimpiskajā debijā pievīla ieskrējiens, tāpēc arī piezemējās viņa krietni tuvāk nekā cerēts. Foto: Romāns Kokšarovs, "f64 photo agency"/"Sporta Avīze"

Tāllēcēja Lauma Grīva otrdien sarunā ar žurnālistiem neslēpa, ka viņas uzrādītais rezultāts Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijā viņai pašai ir šoks. Labākajā no mēģinājumiem viņa aizlēca 6,10 metrus. Viņas personiskais rekords, kas tika sasniegts pērn, ir 6,86 metri...

"Es nespēju aptvert, ka viss ir beidzies, ka viss ir beidzies tā,'' 27 gadus vecā sportiste neslēpa sarūgtinājumu. "Neizdevās tikt galā ar ieskrējienu - bija baigi mainīgs vējš. Protams, apstākļi visiem ir vienādi. Te bija pavējš, te pēkšņi - pretvējš. Ieskrējiens uzreiz mainās. Diemžēl netiku ar to galā. Atspērienu netrāpīju ne reizi. Varbūt šoreiz nebiju izpelnījusies veiksmi."

Kad Lauma mediju zonā uzzināja, ka iekļūšanai finālā pieticis ar 6,40 metrus tālu lēcienu, viņa šūpoja galvu: "Ak, Dievs! Protams, ka tas sāpina, zinot, ka ar šādu rezultātu būtu pieticis. Varu jums pateikt, ka no rīta jutos kā vislaimīgākais cilvēks pasaulē, jo man bija iespēja cīnīties ar pasaules labākajām tāllēcējām. Tagad tas ir beidzies. Satraukuma man nebija, bet ļoti patīkamas sajūtas gan. Būt starp pašām labākajām - tādas sajūtas nekur citur nav iespējams dabūt. Kaut ko tādu izjutu pirmo reizi. Tas bija kaut kas fantastisks, dēļ tā ir vērts sportot."

Žēl, ka viss beidzies tā, kā beidzies, neslēpa Grīva. "Visiem ir dotas trīs iespējas, jāizmanto ir katra. Aizvakar atbraucu pa taisno no treniņnometnes. Tur man viss izdevās pat ļoti labi. Šās dienas rezultāts man ir šoks, smaga vilšanās."


, 2012-08-08 01:03, pirms 12 gadiem
Olimpiskā vilšanās vienozīmīgi , Ikauniece septiņcīņa lec tālāk
, 2012-08-08 01:30, pirms 12 gadiem
Vai tiešām Sāra Proktore aizleca tikai 5.83 un ir 1.vietā?
Ilvar, neliela kļūdiņa.
, 2012-08-08 01:42, pirms 12 gadiem
rob4iks5 rakstīja: Olimpiskā vilšanās vienozīmīgi , Ikauniece septiņcīņa lec tālāk
tiešām? Grīvai PB ir 6,84
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-08 07:31, pirms 12 gadiem
Paus rakstīja: tiešām? Grīvai PB ir 6,84
Tas bija teikts par šajām OS. Grīva aizleca 6.10, bet septiņcīņniece Ikauniece 6.13
, 2012-08-08 08:13, pirms 12 gadiem
Pārāk Lauma tusēja pa OS!!!!
, 2012-08-08 09:26, pirms 12 gadiem
rob4iks5 rakstīja: Olimpiskā vilšanās vienozīmīgi , Ikauniece septiņcīņa lec tālāk
Un ko tu ar to gribi tagad panākt? Tu gribētu lai viņa lektu un tagad visi viņu nodir..u?
Neveiksme Grīvai,ko lai citu saka
, 2012-08-08 16:44, pirms 12 gadiem
Psiholoģija...
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.