Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Radeviča: "Finālā tēmēšu uz personisko rekordu"

Radeviča: "Finālā tēmēšu uz personisko rekordu"
Tāllēcēja Ineta Radeviča kvalifikācijā uzrādīja slavējamu stabilitāti un pelnīti iekļuva finālā. Foto: Romāns Kokšarovs, "f64 photo agency"/''Sporta Avīze"

Tāllēcēja Ineta Radeviča otrdien pēc kvalificēšanās finālam olimpiskajās spēlēs Londonā atklāja, ka attaisnojusies trenera izvēlētā taktika.

"Protams, ir patīkami, ka izdevās trīs stabili lēcieni, bet pats galvenais tomēr bija tikt finālā," žurnālistiem sacīja 2010. gada Eiropas čempione Radeviča. "Stabilitāte gan nekad netraucē. Šodien mēs ar treneri pārrunājām, ka esmu labā formā. Viņš teica, lai uzvedos mierīgi, cenšos nekāpt pāri, lai lecu taupīgi. Tāpēc arī taupījos, un pirmajos divos lēcienos atspēros pirms dēlīša. Beigās tā arī sanāca - visi trīs rezultāti mani kvalificētu finālam. Tātad taktika atmaksājās - spēks ir palicis gana daudz, un esmu pirms fināla arī mazliet patrenējusies olimpiskajā stadionā."

Uz jautājumu, vai pēc solīdā pirmā lēciena - 6,58 metri - jau jutusies diezgan droša par iekļūšanu finālā, Radeviča sacīja: "Nekad nevari būt pārliecināts, vienmēr jācīnās par labāko rezultātu, kamēr nav izpildīta kvalifikācija. Bet klusa pārliecība bija. Tomēr tik daudz darba padarīts. Es vienkārši nevarēju netikt finālā. Tā arī sev pateicu. Tas nebūtu godīgi. (Smaida.) Tāpēc biju diezgan mierīga, bet pēc pēdējā lēciena, kad uzrādīju savu sezonas labāko rezultātu - 6,68 metri, palika siltāk ap sirdi."

Sportiste pauda pārliecību, ka nevienai vien tāllēcējai pārbaudījumus sagādājuši laika apstākļi. Precīzāk sakot - vējš. "Kopumā (stadionā - aut.) man viss patīk, vienīgi vējš mainās, bet visi jau startē vienādos apstākļos," Radeviča pauda cerību, ka finālā viņai vējš būs sabiedrotais.

Ineta bija pārsteigta, ka iekļūšanai finālā pieticis pat ar 6,40 metriem. "Bija tik slikta informācija, ka es pat nezinu, kādi ir rezultāti. Tiešām ar 6,40? Nu, redziet, laika apstākļi ir tādi, ka ir grūti lekt. Ne tikai tāllēkšanā, bet arī trīssolī. Visur tādi rezultāti." Atnākusi uz mediju zonu, Radeviča pat nezināja, ka finālam kvalificējusies ar piekto labāko rezultātu. "Nezinu, kurā vietā biju, rezultātus neesmu redzējusi, bet tas, kura vieta, arī nav svarīgi. Rītdien (finālā - aut.) būs pavisam cits stāsts... Gribētu, lai ir siltāks laiks un pavējš. Es domāju, esmu pelnījusi nedaudz veiksmes, pelnījusi trāpīt pareizajā vējā," smaidīja tāllēcēja.

Radeviča pauda viedokli, ka cīņai par medaļām būs nepieciešams lekt 7 metrus. Viņa pati tik tālu nekad nav lekusi - personiskais rekords ir 6,92 metri. "Būtu forši finālā uzlekt personīgo. Nezinu, kāds būs vējš, bet es centīšos. Lai aizlēktu septiņus metrus, jābūt lielai sakritībai, taču rādītāji treniņā ir apliecinoši (ka tas varētu būt pa spēkam - aut.). To, cik tieši lecu treniņos, pateikšu rītdien," nosmēja 31 gadu vecā vieglatlēte.

Uz jautājumu par fizisko gatavību, Ineta pauda, ka jūtas labi, bet tas, kādā formā būs finālā, būs "atkarīgs, kā pavadīšu šo vakaru", jokoja Radeviča. "Ārpus stadiona viss ir kārtībā. Prieks būt atpakaļ (olimpiskajās spēlēs - aut.). Taču es īpaši neatļaujos iedomāties, ka tā ir olimpiāde. Eju, ēdu, guļu un mēģinu noskaņoties," Ineta izteica pateicību, ka istabiņā var dzīvot viena pati. "Man vienmēr bijis bailes nevis par to, ka man kāds traucēs, bet, ka es kādu traucēšu."

  +2 [+] [-]

, 2012-08-07 23:48, pirms 12 gadiem
Skatoties tabulu zem bildes, viņa jau ir stabili pirmā, varētu tak vienreiz izlabot to 5 uz 6.
Bet nu lai Inetai veicās un cerēsim, ka Latvijai rīt būs pirmā medaļa !

  +4 [+] [-]

, 2012-08-07 23:49, pirms 12 gadiem
Good luck!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-08 02:54, pirms 12 gadiem
Pieredze paliidzeeja tikt galaa ar veeju.
Lai taa buutu arii finaalaa un varam piesardziigi cereet uz lielaam lietaam

  -2 [+] [-]

, 2012-08-08 07:45, pirms 12 gadiem
Ek,labāk tadu interviju būtu devusi pēc fināla.

  -2 [+] [-]

, 2012-08-08 08:22, pirms 12 gadiem
Kas tad tas 6.10? Pagastā mums tantuki lec tālāk!