Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Riverss: "Labāk izcīnītu NBA čempiontitulu, nekā olimpisko zeltu"

Riverss: "Labāk izcīnītu NBA čempiontitulu, nekā olimpisko zeltu"
Doks Riverss
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" galvenais treneris Doks Riverss, kurš šobrīd Londonā nodarbojas ar olimpisko spēļu turnīra komentēšanu un analizēšanu, atzinis, ka labprātāk izcīnītu NBA čempiontitulu, nekā zelta medaļu olimpiādē.

"Esmu tikpat patriotisks, cik jebkurš cits, bet es labāk izcīnītu NBA čempiontitulu, nekā zelta medaļu," atklāts bija Riverss, kurš tiek minēts kā viens no iespējamajiem Maika Kžiževska darba turpinātājiem ASV valstsvienībā. "Censties izcīnīt zeltu un to arī izdarīt ir pilnīgi cita izjūta, un otras tādas nav.

Tomēr, kad esi NBA, tas ir ilgs process gadu garumā. Spēlētāja karjeras laikā mana bilance bija 0-13 (13 nospēlētajās sezonās līdz čempiontitulam tā arī neizdevās tikt - A.S.), dažas reizes biju [čempiontitulam] tuvu. Tie kļūst par izmisīgiem centieniem to izcīnīt. Pēc dažiem gadiem trenera amatā, 20 gadus kopš esmu līgā, beidzot to izcīnīju (2008. gadā vadot "Celtics" - A.S.). Nekas tam nelīdzinās."

Riverss gan neizslēdz iespēju nākotnē vadīt ASV izlasi. Kā zināms, pēc šīm spēlēm treneris Kžiževskis nolēmis neturpināt darbu ar valstsvienību. "Kad centies uzvarēt olimpiādē, tu izveido komandu un tiecies pēc tā vien dažas nedēļas. Arī tas ir lieliski, bet varu garantēt, ka arī treneris K vispirms izvēlētos NCAA čempiontitulu," pārliecināts ir Riverss. "Spēlētāji, kuri saka, ka labāk izvēlētos olimpisko zeltu, nekad nav izcīnījuši NBA titulu. Paprasiet Kobem, ko viņš izvēlētos."

Riverss savulaik pārstāvējis ASV izlasi kā spēlētājs un 1982. gadā tikās aci pret aci laukumā ar Valdi Valteru. Toreiz Padomju Savienība ar Valteru ierindā izcīnīja pasaules čempiona titulu, finālā uzveicot Riversa ASV izlasi. Riverss gan, neraugoties uz zaudējumu, tika atzīts par čempionāta vērtīgāko spēlētāju un tika iekļauts turnīra simboliskajā pieciniekā. Vairāk par 1982. gada čempionātu Kolumbijā skaties šeit: Video: Buļs ar Valteru par PČ 1982 finālturnīra...

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports


, 2012-08-01 17:34, pirms 12 gadiem
Nekas.Gan jau vēl nākotnē būs tev gredzeni,Riverss!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-01 17:50, pirms 12 gadiem
Rivers atver acis latvieshi pat tevi apspeleeja, ko tu vēl te murgo labaak izciniit lbl!
, 2012-08-01 18:03, pirms 12 gadiem
Nevajag salīdzināt nesalīdzināmas lietas. Tipiska amerikāņa domāšana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-01 19:17, pirms 12 gadiem
nu jā, par uzvaru olimpiādē zaļos vairāk nenopelnīsi..lai Doks paprasa Dankanam, ko viņš par šo teiks..atēnās bronza!
, 2012-08-01 20:33, pirms 12 gadiem
Tas ir Ķeltu domu gājiens? Tāpēc Gārnets Pīrss Rondo un Allens maz ir spēlējuši izlasē?
, 2012-08-01 20:47, pirms 12 gadiem
tā kā viņš OS nav bijis pat tuvumā pie iespējas piedalīties, par zeltu nerunājot, tad nevar salīdzināt un nav īstais vērtētājs ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-01 20:52, pirms 12 gadiem
Kobe Bryant aka Melnā Mamba rakstīja: Tas ir Ķeltu domu gājiens? Tāpēc Gārnets Pīrss Rondo un Allens maz ir spēlējuši izlasē?
Garnets 2000.gadaa Sidneja izcinija zeltu
, 2012-08-01 22:28, pirms 12 gadiem
Varbūt kko jaucu bet Kobe cik atminos pāgājušajās OS teica, ka viņam svarīgāka zelta medaļa olimpiskajās spēles nekā tie gredzeni kas viņam jau ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-02 01:56, pirms 12 gadiem
Karmelo_Entonijs rakstīja: savu neapmierinātību jau varēja paturēt pie sevīm,,,
kādu vēl neapmierinātību!?
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.