Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ābols par Ķēniņa pievienošanos, Dārziņu un maiņām Francijā

Ābols par Ķēniņa pievienošanos, Dārziņu un maiņām Francijā
Artis Ābols. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas izlase pirms 2019. gada pasaules čempionāta hokejā, kas sāksies pēc četrām nedēļām, iesoļojusi otrajā gatavošanās nedēļā. Komandas treneris Artis Ābols norādīja, ka pagaidām nav skaidrs brīdis, kad un cik hokejisti tiks atskaitīti. Tāpat viņš pauda, ka pirmajā mačā pret Franciju laukumā dosies Kristers Gudļevskis un Artūrs Kulda, bet otrajā spēlē viņiem plānota atpūta.

"Ikviens treneris to pateiks un es vēlreiz atkārtošos – laika nav pārāk daudz. Pozitīvais ir tas, ka nav jādara nekas jauns. Bobs [Hārtlijs] ar mums ir trīs gadus, un darām tieši to pašu, ko parasti. Fiziskais un taktiskais iet roku rokā. Šodien sākām pieskarties tēmām, kuras loģiski būs ļoti vajadzīgas – šodien tā bija aizsardzība," atzina Ābols, kurš pirms nedēļas norādīja, ka sagatavošanās pirmajās dienās uzsvars tiks likts uz fizisko sagatavotību, bet turpinājumā lielāka uzmanība tiks pievērsta taktikai.

"Renārs Krastenbergs jau ceturtdien bija treniņā, piektdien viņš nespēlēja, jo iepriekš bija lidojis pa nakti. Šodien viņam pilnvērtīgs treniņš. Zinājām, ka Roberts Bukarts pievienosies šodien. Pēc manā rīcībā esošās informācijas, Ronalds Ķēniņš šovakar atlido, tātad rīt viņam vajadzētu būt treniņā. Par Ziemeļameriku – paši jau ziniet, kādi tur rezultāti," ieskatu Latvijas izlases uzbūvē sniedza Ābols.

Hokeja pavasarī daudz ticis locīts arī Rīgas "Dinamo" kapteiņa Laura Dārziņa vārds – viņš esot paudis spēlēt izlasē, taču treniņos pagaidām nepiedalās. "Neko tuvāk par Dārziņu nezinu. Viss tas pats, kas bija pagājušajā nedēļā. Nezinu, kāda viņam ir situācija ar līgumu. Nē, nu it kā es zinu, bet man ir tikai vienas puses viedoklis. Otras puses viedoklis jāprasa Laurim," teica Ābols. Ja Dārziņam neizdosies tuvākajā laikā vienoties par jaunu līgumu, iespējams, Bratislavā viņu neredzēsim.

"Vairāk vai mazāk izšķirsies. Vairāk jā, nevis nē," atbildot uz jautājumu, vai pamatsastāva tuvumā esošajiem spēlētājiem viss izšķirsies Francijā, teica Ābols. "Atbrauksim mājās, uzreiz ir spēles pret Krieviju, un tad skatīsimies, kā tālāk strādāsim. Skaidrs, ka pāriesim uz vienu grupu. Tie būs četri uzbrucēju virknējumi un četri aizsargu pāri, un tad redzēsim, cik daudz atstāsim – varbūt nāks vēl otrajā grupā. Mums nav uzstādījuma, ka pēc Francijas diviem vai pēc Krievijas trim jāpasaka uz redzēšanos."

"Pats viņam īsti nezvanu," par saziņu ar Hārtliju teica Ābols. "Sestdien viņš pats piezvanīja, labu brīdi runājām. Pats tagad nezvanīšu. Droši vien viņš šodien ir aizņemts, spēles dienā netraucēšu, rīt sazināsimies. Spēles dienās viņam nezvanu, bet pats gan ir zvanījis."

Šodienas treniņā bija redzami virknējumi, kurus Latvijas izlase plāno izmantot pirmajā pārbaudes spēlē, un uzmanību piesaistīja maiņa, kurā starp Mārtiņu Dzierkalu un Krastenbergu iekļauts augumā raženais centrs Artūrs Ozoliņš. "Man arī liekas uz papīra interesanta maiņa, tāpēc arī tā likām. Paskatāmies spēles stilus un tad izdomājam, ka tas varētu ar to, bet tas – ar to. Dzīvē jau neesam redzējuši, kā tas izskatās un kā ies. Tā sāksim, bet pēc tam redzēsim," teica Ābols. Viņš atzina, ka pirmajā mačā vārtu drošība tiks uzticēta Gudļevskim, kamēr otrajā spēlē vārtos, visticamāk, būs Gustavs Grigals. Pirmajā duelī uz ledus kāps arī A. Kulda, bet otrajā spēlē viņam plānota atpūta.


, 2019-04-15 18:35, pirms 5 gadiem
, 2019-04-15 19:15, pirms 5 gadiem
aa tad ja Darzins neparaksta ligumu ar DR 2 nedelu laika tad nebrauks?skaidrs.
, 2019-04-15 23:17, pirms 5 gadiem
Schneider' rakstīja: aa tad ja Darzins neparaksta ligumu ar DR 2 nedelu laika tad nebrauks?skaidrs.
Ir opcija, ka LHF apdrošina Dārziņu arī bez līguma. Bet tas nebūtu pareizi. Lai sistēma strādātu, nedrīkst būt precedenti.
, 2019-04-16 00:21, pirms 5 gadiem
Kad ''dārziņi'' sāk domāt vairāk par sevi, nevis valsti, jāliek viņiem miers.Ir pietiekoši daudz jaunu puišu, kam svarīgāka ir valsts, nevis paša labklājība. Tāpat jau neviens nebrauc lai izkristu no augstākās divīzijas vai atslidoties.Nav ko iespringt, nebūs Lauris, nu neko darīt.
, 2019-04-16 09:28, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Kad ''dārziņi'' sāk domāt vairāk par sevi, nevis valsti, jāliek viņiem miers.Ir pietiekoši daudz jaunu puišu, kam svarīgāka ir valsts, nevis paša labklājība.
Nevajag tagad te mētāties ar skaļiem vārdiem.

Diez, ko tu pats teiktu, ja tev liktu sava atvaļinājuma laikā par velti pastrādāt valsts labā, pie tam ar risku sabojāt veselību un zaudēt turpmāko darbu. Uzreiz piekristu, ja?

Hokejs ir spēle, nevis armija. PČ nav karš.
Vajag mazliet padomāt, pirms kādu apvainot.
, 2019-04-16 13:13, pirms 5 gadiem
zzk rakstīja: Nevajag tagad te mētāties ar skaļiem vārdiem.

Diez, ko tu pats teiktu, ja tev liktu sava atvaļinājuma laikā par velti pastrādāt valsts labā, pie tam ar risku sabojāt veselību un zaudēt turpmāko darbu. Uzreiz piekristu, ja?

Hokejs ir spēle, nevis armija. PČ nav karš.
Vajag mazliet padomāt, pirms kādu apvainot.
Uz OS visi grib. Bet lai atlasē uz OS būtu vieglāki pretinieki, vajag pēc iespējas labākus rezultātus PČ. Kas tos rezultātus PČ sasniegs, ja ne paši?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-04-16 16:35, pirms 5 gadiem
zzk rakstīja: Nevajag tagad te mētāties ar skaļiem vārdiem.

Diez, ko tu pats teiktu, ja tev liktu sava atvaļinājuma laikā par velti pastrādāt valsts labā, pie tam ar risku sabojāt veselību un zaudēt turpmāko darbu. Uzreiz piekristu, ja?

Hokejs ir spēle, nevis armija. PČ nav karš.
Vajag mazliet padomāt, pirms kādu apvainot.
Es nevienu hokejistu neesmu apvainojis, ar vārdiem nemētājos un savas tiesības uz viedokli 2 gadus atdienēju Latvijas alternatīvajā darba dienestā (Latvijas armijas vēl nebija).Tā ka nemeklē ienaidu, kur tā nemaz nav.
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.