Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas pretinieki Somijas hokejisti izcīna uzvaru Eirotūres posmā

Latvijas pretinieki Somijas hokejisti izcīna uzvaru Eirotūres posmā
Mati Savinainens
Foto: Reuters / Scanpix

LETA. Somijas hokeja izlase, kas būs viena no Latvijas pretiniecēm pasaules čempionātā, svētdien izcīnīja uzvaru Zviedrijā notiekošā Eirotūres posmā "Sweden Hockey Games".

Somijas valstsvienība turnīra pēdējā mačā ar rezultātu 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) pārspēja mājinieci Zviedriju. Līdz ar to Somijas komanda nodrošināja uzvaru visā turnīrā.

Lai arī tieši zviedri otrajā periodā atklāja šīs cīņas rezultātu, noslēdzošajās 20 minūtēs Somija guva trīs bezatbildes vārtus pēc kārtas, bet uzvaru somiem nodrošināja Veli Mati Savinainena precīzais metiens.

Pirmajā turnīra mačā Somija piektdien papildlaikā ar rezultātu 3:2 uzveica Krieviju, bet vēlāk apspēlēja arī Čehijas valstsvienību ar rezultātu 5:2.

Vēl vienā šī Eirotūres posma mačā svētdien olimpiskie čempioni Krievija ar 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) pārspēja Čehiju.

Sezonas noslēdzošā Eirotūres posma kopvērtējumā ar astoņiem punktiem trīs spēlēs uzvaru guva Somija, kamēr seši punkti bija Zviedrijai. Trešā ar četriem punktiem bija Krievija, bet Čehija palika bešā.

Savukārt sestdien cita Latvijas izlases pretiniece pasaules čempionātā Norvēģija pārbaudes spēlē ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:1) pagarinājumā atzina Baltkrievijas pārākumu.

Tikmēr citā pārbaudes mačā pasaules čempionāta A apakšgrupas komandu duelī Francija ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) uzveica Slovākiju, bet Krievijas otrā izlase ar rezultātu 4:3 (3:0, 0:1, 0:2, 1:0) papildlaikā apspēlēja pasaules čempionāta dalībnieci Austriju.

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.