Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Austrija nosauc sastāvu ar "Flyers" uzbrucēju M. Raflu priekšgalā

Austrija nosauc sastāvu ar "Flyers" uzbrucēju M. Raflu priekšgalā
Mihaels Rafls (nr.12)
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šorīt tika nosaukts Austrijas izlases sastāvs gaidāmajam pasaules hokeja čempionātam. Latvija un Austrija savstarpējo spēli aizvadīs 9. maijā.

29. aprīļa vakarā Austrija vēl aizvadīja pēdējo pārbaudes spēli. Vīnē austrieši izvirzījās vadībā pret Kanādu (2:1), tomēr beigās piedzīvoja zaudējumu ar 2:4. Šorīt tika paziņoti divi atskaitītie hokejisti un nosaukts 26 spēlētāju sastāvs Čehijā notiekošajam pasaules čempionātam.

Austrijas izlases galvenais treneris Daniels Ratušnijs pēdējos no sastāva atskaitīja uzbrucēju Andreasu Kristleru un vārtsargu Davidu Kikertu. Sastāvā šobrīd ir 26 hokejisti. Savainojuma dēļ ir šaubas par aizsarga Mario Altmana dalību čempionātā, un atkarībā no viņa veselības stāvokļa pēdējā brīdī no saraksta tiks izsvītrots viens aizsargs.

Gandrīz visi Austrijas izlases hokejisti pārstāv pašmāju klubus, kas startē EBEL līgā. Trīs spēlētāji ir no citu valstu komandām – vārtsargs Bernhards Štarkbaums jau trešo sezonu pavadīja Zviedrijas augstākajā līgā, centrs Rafaels Herburgers tikpat gadus spēlēja Šveicē, bet malējais uzbrucējs Mihaels Rafls noslēdza jau otro sezonu Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" (67 sp. 21+7) rindās.

Latvijas un Norvēģijas izlases ir vienīgās, kuru rindās nav spēlētāju ar Nacionālās hokeja līgas spēļu praksi (šīs sezonas laikā). Šim sarakstam varētu pievienot arī Dāniju – vienīgais hokejists ar NHL spēļu pieredzi šosezon ir aizsargs Olivers Lauridsens, kura kontā viens mačs "Flyers" sastāvā.

Austrijas valstsvienība spēlēs vienā grupā ar Kanādas, Čehijas, Zviedrijas, Šveices, Latvijas, Vācijas un Francijas izlasēm. Latvijas un Austrijas spēle notiks 9. maijā.

Austrijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Dāvids Madleners ("Dornbirner EC"), Bernhards Štarkbaums ("Brynäs", Zviedrija), Renē Svets ("Klagenfurter AC");

Aizsargi: Mario Altmans ("Villacher SV"), Dominiks Hainrihs ("Red Bull"), Floriāns Iberers ("Capitals"), Roberts Lembahers ("Dornbirner EC"), Daniels Mitterdorfers ("Liwest"), Floriāns Mūlštains ("Red Bull"), Aleksandrs Pallestrangs ("Red Bull"), Patriks Pēters ("Capitals"), Martins Šumnigs ("Klagenfurter AC");

Uzbrucēji: Aleksandrs Cijans ("Red Bull"), Mario Fišers ("Capitals"), Manuels Ganāls ("99ers"), Manuels Geiers ("Klagenfurter AC"), Rafaels Herburgers ("Biel", Šveice), Tomass Hundertpfunds ("Klagenfurter AC"), Konstantīns Komareks ("Red Bull"), Manuels Latusa ("Red Bull"), Braiens Leblers ("Liwest"), Nikolass Petriks ("Dornbirner EC"), Mihaels Rafls ("Flyers", NHL), Tomass Rafls ("Red Bull"), Rafaels Roters ("Capitals"), Daniels Vogers ("99ers").

Izmantotie resursi:
Österreichs größtes Sportportal - LAOLA1.at


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-30 19:16, pirms 9 gadiem
Šitādiem ir jāsadod pa muguru. Žēl ka mums nav vadošie spēlētāji ierindā
, 2015-04-30 19:17, pirms 9 gadiem
Viens no Zviedrijas,otrs no NHL. Interesanti
, 2015-04-30 19:36, pirms 9 gadiem
hilss rakstīja: šprotes dabūs pa muguru

https://www.youtube.com/watch?v=N9ihAkbuQOA
Tu par savējiem runā?
, 2015-04-30 22:06, pirms 9 gadiem
PČ ikviena spēle ir kā fināla spēle. Arī Austrija tā spēlēs. Tā ka...
, 2015-04-30 22:14, pirms 9 gadiem
un iedosim Austrijai pa biksei ar visu M.Raflu prieksgalā,nu vismaz vajadzetu
, 2015-04-30 22:51, pirms 9 gadiem
Pilnīgi zosene uzmetās!
, 2015-05-01 06:35, pirms 9 gadiem
Šie ir jāuzvar!
Eduards Odiņš un Andris Ansons
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF
39

Odiņš un Ansons aiz borta, pasaules čempionātā bez Latvijas tiesnešiem

Starptautiskās hokeja federācijas Tiesnešu komiteja nosaukusi 16 galvenos tiesnešus un 16 līnijtiesnešus, kuri tiesās šā gada pasaules čempionāta augstākajā divīzijā Krievijā.
Kaspars Daugaviņš un Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
7

"VV/2015" visbiežāk nominēts Kirovs... Lipmans

Gada beigas ir laiks, kad uz paveikto atskatās visi - gan atsevišķas sporta veidu federācijas, gan arī Latvijas sporta mamma - LOK, kā arī dažādas sīkākas sporta organizācijas. Neko nedarītāju pulkā nevarēja palikt arī "VV". Tā kā šajā sadaļā galvenokārt apkalpojam hokeju, tad, saprotams, ka šis rangs būs par hokeju. Lai nominācijās tiktu cildināti tiešām tikai paši izcilākie, izveidojām arī žūrijas komisija. Tajā kopā ar mani tika uzaicināta arī hokeja eksperte Bulta. Tātad paši labākie Latvijā ir...
Glens Henlons
Foto: ITAR-TASS/Scanpix
4

Henlons pamet Šveices izlases galvenā trenera amatu

Šveices Hokeja federācija savā mājaslapā paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar valstsvienības galveno treneri Glenu Henlonu. Līgumattiecības izbeigtas pēc mutiskas vienošanās.