Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ar "Penguins" Stenliju kausu izcīnījušais Lavdžojs beidz karjeru

Ar "Penguins" Stenliju kausu izcīnījušais Lavdžojs beidz karjeru
Bens Lavdžojs. Foto: AFP/Scanpix

35 gadu vecumā par karjeras beigām paziņoja Nacionālās hokeja līgas aizsargs Bens Lavdžojs, kurš pirms trim sezonām kopā ar Pitsburgas "Penguins" izcīnīja Stenlija kausu.

Pagājušo sezonu Lavdžojs sāka Ņūdžersijas "Devils" sastāvā, bet pabeidza kopā ar Dalasas "Stars". Regulārajā čempionātā viņš aizvadīja 71 spēli, kurā guva divus vārtus un sakrāja deviņus punktus. Savukārt 13 izslēgšanas mačos Lavdžoja kontā bija viena piespēle. "Stars" sasniedza otro kārtu, kur izšķirošajā septītajā spēlē otrajā pagarinājumā zaudēja nākamajai čempionei Sentluisas "Blues".

Lavdžojs, kurš NHL aizvadīja 11 sezonas, kaut nebija draftēts, pirms tam pārstāvēja "Penguins", ar ko kopā 2016. gadā izcīnīja Stenlija kausu, un arī Anaheimas "Ducks". Kopumā viņš aizvadīja 544 spēles regulārajā sezonā, sakrājot 20 vārtus un 81 piespēli. Savukārt 76 izslēgšanas mačos viņa kontā bija 5+11.

2017. gada 7. decembrī Lavdžojs kļuva par pirmo aktīvo hokejistu, kurš paziņoja, ka ziedos savas smadzenes zinātnei, lai varētu izpētīt smadzeņu satricinājumu ietekmi uz cilvēka veselību.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/former-pittsburg...


Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
22

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
3

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".