Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Brodēram pirmā sausā spēle Sentluisā, Jāgrs sarūgtina "Penguins"

Brodēram pirmā sausā spēle Sentluisā, Jāgrs sarūgtina "Penguins"
Martēns Brodērs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt no rezultāta 0:3 atspēlējās Vašingtonas „Capitals” un Čikāgas „Blackhawks” – pirmā gan tāpat piekāpās Ņujorkas „Islanders” (3:4), bet otrā ar 5:4 tomēr salauza Nešvilas „Predators” pretestību. Savukārt savus līdzjutējus turpina priecēt veterāni Martēns Brodērs un Jaromīrs Jāgrs.

Ņujorkas „Islanders” pirmajos divos periodos bija ieguvusi divu vārtu pārsvaru pār „Capitals” un trešā perioda sākumā gūtie vārti mazākumā, par kuriem atbildīgs Kalvins de Hāns, likās, ka pieliks punktu intrigai šajā mačā. Līdzīgās domās gan nebija „Capitals” hokejisti, kuri ātri pievilka līdz 2:3, bet 58. minūtē neizšķirtu izrāva Aleksandrs Ovečkins. Punkts bija iegūts, taču neko vairāk Vašingtonai paņemt neļāva Džonijs Boičaks, kurš guva „Islanders” uzvaras vārtus pagarinājumā.

Līdzīgs scenārijs bija arī „Blackhawks” un „Predators” spēlē, kurā Čikāgas līdzjutēji 28. minūtē bija spiesti secināt, ka viņu komanda savā laukumā zaudē Nešvilai ar 0:3. Tas nepatika arī pašiem Čikāgas hokejistiem, kuri septiņu minūšu intervālā deficītu likvidēja, taču Džeimsa Nīla vārti otrā perioda izskaņā atkal vadībā izvirzīja „Predators”. Nešvila savu vadību nosargāja līdz 59. minūtei, kad Braiens Bikels tomēr panāca 4:4, bet pēcspēles metienos vienīgais precīzais bija Džonatana Teivza metiens. Šāds iznākums liedza Nešvilai panākt „Blackhawks” punktu ziņā, taču abas joprojām ieņem Centrālās divīzijas divas vadošās pozīcijas.

Rezultāts 3:0 bija arī Sentluisas „Blues” un Kolorado „Avalanche” spēlē, taču tajā nekāda atspēlēšanā nenotika, un „Blues” svinēja uzvaru. Savus 22. vārtus sezonā guva Vladimirs Tarasenko, taču par mača pirmo zvaigzni tika atzīts par viņu 19 gadus vecākais Martēns Brodērs, kurš aizvadīja savu pirmo sauso spēli „Blues” kreklā. Pārāk daudz darba gan viņam nebija (16 atvairīti metieni), taču rezultāts runā pats par sevi. Brodēram šī bija 125. sausā spēle viņa spožajā NHL karjerā, un 42 gadu un 237 dienu vecumā aizvadītā sausā spēle ir iespaidīgākais sasniegums kopš Dominiks Hašeks to paveica 43 vecumā (2008. gadā).

Veterānu vērtību turpina pierādīt arī cits čehu hokejists, proti, Jaromīrs Jāgrs, kurš mačā pret Pitsburgas „Penguins” guva „Devils” uzvaras vārtus (3:1), turklāt paveica to patiešām eleganti. Slaidi ieslidojis pretinieku zonā pret diviem aizsargiem, Jāgrs raidīja ripu vārtos ar pēkšņu plaukstas metienu, kamēr vārtsargs Marks Andrē Flerī pat nepakustējās. Jāpiemin, ka šajā mačā pirmā vadībā pēc Sidnija Krosbija vārtu guvuma izvirzījās „Penguins”, bet otrajā periodā veselos divos kautiņos paspēja iesaistīties Ņūdžersijas hokejists Džordins Tatū.

Jāgra uzvaras vārti

NHL spēļu rezultāti, 30. decembris

KomandasRez.KomandasRez.
Bruins-Red Wings5:2Devils-Penguins3:1
Islanders-Capitals4:3 PHurricanes-Canadiens1:3
Senators-Sabres5:2Lightning-Maple Leafs3:2
Blues-Avalanche3:0Jets-Wild2:3
Blackhawks-Predators5:4 PMStars-Rangers3:2
Flames-Kings2:1Coyotes-Flyers4:2

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-30 12:12, pirms 9 gadiem
merikikifans rakstīja: Jāgrs tiešām ir monstrs.Ja gribēs,varēs līdz 50 gadiem mierīgi spēlēt
Šī sezona, salīdzinot ar iepriekšēju, ir gana slikta, bet pie tā šķiet lielāks nopelns ir komandas sliktajam sniegumam kopumā. Plauktas metiens gan ir topaa joprojaam.
, 2014-12-30 14:55, pirms 9 gadiem
Kā jaunībā..v-sargs pat nepakustējas
, 2014-12-30 18:24, pirms 9 gadiem
merikikifans rakstīja: Jāgrs tiešām ir monstrs.Ja gribēs,varēs līdz 50 gadiem mierīgi spēlēt
Vins jau pats bij teicis,kad ja veseliba atlaus speles lidz 50 gadiem
, 2014-12-30 23:01, pirms 9 gadiem
Tad izlemiet SC beidzot, Brodērs vai Brodūrs
Konors Makdeivids. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix
10

Edmontonas "Oilers" nonāk uzvaras attālumā no Stenlija kausa fināla

Soļa attālumā no Nacionālās hokeja līgas (NHL) fināla nonākusi Edmontonas "Oilers", kas izbraukumā divas reizes realizēja vairākumu un ar 3:1 pieveica Dalasas "Stars", sērijā panākot 3-2. Iespēja pielikt punktu Edmontonai būs savā laukumā.
Metjū Tkačaks un Sems Benets atzīmē gūtos vārtus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
12

"Panthers" uzveic "Rangers" un nonāk uzvaras attālumā no Stenlija kausa fināla

Nacionālājā hokeja līgā (NHL) aizvadīta sērijas piektā spēle starp Floridas 'Panthers" un Ņujorkas "Rangers". Uzvaru pamatlaikā ar 3:2 izcīnīja "Panthers", kas tādējādi nonākusi vienas uzvaras attālumā no tā, lai iekļūtu Stenlija kausa finālā otro gadu pēc kārtas.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

"Canucks" mazākuma treneris devies prom, jo piedāvāts līgums tikai uz vienu sezonu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks", ko pārstāv Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs, otrdien pameta galvenā trenera Rika Toketa asistents Maiks Jeo, kurš bija atbildīgs par mazākumu. Kā iemesls aiziešanai tiek norādīts piedāvājums pagarināt līgumu tikai uz vienu sezonu.