Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Makdeivids: ''Ļoti žēl, ka olimpiskās spēles ies secen''

Makdeivids: ''Ļoti žēl, ka olimpiskās spēles ies secen''
Konors Makdeivids
Foto: The Canadien Press/ PA Images/ Scanpix

Zināms, ka 2018. gada ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrs risināsies bez Nacionālās hokeja līgas spēlētāju dalības. Sašutumu un nožēlu par līgas lēmumu nepielaist tās spēlētājus startam Phjončhanā paudis aizvadītās sezonas NHL vērtīgākais spēlētājs Konors Makdeivids.

''Esmu ļoti vīlies,'' atzina Konors Makdeivids, ''vienmēr esmu vēlējies pārstāvēt savu valsti uz lielās sporta skatuves, un olimpiskās spēles ir augstākais iespējamais līmenis. Apzināties, ka vismaz nākamos četrus gadus nevarēšu to izdarīt... pat ja pēc četriem gadiem tas būs iespējams, tik un tā šī sajūta sagādā vilšanos.''

20 gadus vecais Makdeivids 2015. gadā līdz pasaules čempionāta zelta godalgām aizveda Kanādas U-20 hokeja izlasi, savukārt gadu vēlāk to pašu izdevās atkārtot arī lielajā izlasē. Jāizceļ, ka desmit mačos Konors atdeva astoņas rezultatīvas piespēles partneriem un guva vienus vārtus, taču tieši tie bija uzvaru nesošie, Kanādai finālā ar 2:0 apspēlējot Somiju. 2016. gada rudenī Makdeivids piedalījās arī Pasaules kausa izcīņā, pārstāvot Ziemeļamerikas izlasi.

Kanādai Phjončhanā būs iespēja aizstāvēt olimpisko čempiontitulu, tomēr to izdarīt būs krietni vien sarežģītāk, jo potenciālās sapņu komandas vietā ar Makdeividu un Sidniju Krosbiju, kā arī citām NHL zvaigznēm, kļavu lapu zemes sastāvu pulcēs Eiropā vai AHL spēlējoši hokejisti. ''Nedomāju, ka Kanādas izlase šajā olimpiādē būs kaut tuvu tik stipra cik tad, ja NHL hokejisti varētu spēlēt. Tā būtu ļoti īpaša komanda, es gribētu būt daļa no tās,'' tā Edmontonas ''Oilers'' hokejists.

Krievu NHL superzvaigznes Aleksandrs Ovečkins un Jevgeņijs Malkins gan iepriekš izteikušies, ka centīšoties sarunāt ar saviem klubiem atļauju olimpiādē piedalīties, tomēr Makdeivids atklāja, ka negrasās lauzties vai strīdēties ar klubu: ''Nē, tajā neesmu pārāk ieinteresēts. Ir ļoti daudz spēlētāju, kuri varētu spēlēt izlasē un ir NHL daudz ilgāk nekā es, negribu uz mēnesi pamest savu komandu.''

Vakardien kļuva zināms, ka Kanādas hokeja izlases galvenais treneris olimpiskajās spēlēs būs Villijs Dežardēns, savukārt šorīt valstsvienības kandidātu sarakstā pārbaudes turnīram Sočos tika iekļauti arī Rīgas ''Dinamo'' hokejisti - Džastins Pīterss, Karls Stolerijs un Brendons Makmilans.

Izmantotie resursi:
Connor McDavid 'really upset' about...


, 2017-07-26 21:40, pirms 7 gadiem
Arī Esposito,Leflēram,Greckim,Lemjē,Oram un daudziem citiem nebija tādas iespējas.Tā kā nāksies pieciest.
, 2017-07-26 21:53, pirms 7 gadiem
Lai NHL vairāk ņem latviešus, viņus nelaišana uz nākamo olimpiādi neuztrauc
, 2017-07-26 22:07, pirms 7 gadiem
lai makdeivids aiziet uz dinamo pa kapeikām un aidā...kanāda čempioni OS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-26 23:57, pirms 7 gadiem
Ja kas, Makdeivids ir draftēts KHL, 2015. gadā ar 77. kārtas numuru (vienīgi ka komanda Zagrebas Medvesčak vairs KHL nespēlē)

Connor McDavid drafted 77th overall in KHL...
, 2017-07-27 07:36, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: Tiešām esi muļķis(nezinošs, tups)
gaf,gaf pufaika.
, 2017-07-27 08:00, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Arī Esposito,Leflēram,Greckim,Lemjē,Oram un daudziem citiem nebija tādas iespējas.Tā kā nāksies pieciest.
Nu Greckis un Lemjē gan spēlēja olimpiādē, Mario pat pie zelta medaļas tika.
, 2017-07-27 08:51, pirms 7 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu Greckis un Lemjē gan spēlēja olimpiādē, Mario pat pie zelta medaļas tika.
Tas notika ,tad kad NHL sāka piedalīties un ne jau savos labākajos gados.
, 2017-07-27 20:47, pirms 7 gadiem
Ja kaut kas piefiksējis Kīnens teica, ka iespējas var būt lokauts OG laikā, es arī pieļauju, ka spēlētāji bokotēs un ignorēs Līgas noteikumus! Piemēram Oveckins pat nesen vienā intervijā teica, ka būs OG turnīrā par spīti visam!
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
20

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
3

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.