Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Trīs vārtus guvušais Sizonss: "Gribēju būt parasts čalis, kurš tiek sastāvā"

Trīs vārtus guvušais Sizonss: "Gribēju būt parasts čalis, kurš tiek sastāvā"
Koltons Sizonss
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālā pirmo reizi iekļuva Nešvilas "Predators". Rietumu konferencē ar astoto numuru izsētā komanda sestajā mačā ar 6:3 pieveica Anaheimas "Ducks", sērijā ņemot virsroku ar 4-2. Par galveno varoni kļuva centrs Koltons Sizonss, kurš trīs vārtu gūšanu salīdzināja ar sapni. Tikmēr galvenais treneris Pīters Laviolets atzīmēja, ka nav domājis par iekļūšanu finālā.

Par spēles galveno varoni kļuva Nešvilas "Predators" uzbrucējs Koltons Sizonss, kurš izšķirošajā duelī izcēlās ar trim vārtu guvumiem, lai gan iepriekšējos 15 mačos sāncenšu vārtsargus bija pārspējis divas reizes un vēl pagājušajā sezonā cīnījās fārmklubā. Pēc vairāku līderu – kapteiņa Maika Fišera un pirmās maiņas centra Raiena Džohansena – savainojumiem Sizonss tika pacelts līdz pirmajai maiņai.

"Zinājām, ka pretiniekiem vadošais centrs ir Raiens Geclafs – ļoti, ļoti liels spēlētājs. Kad izvēlējāmies Sizonsu kā pirmās maiņas hokejistu, gribējām kādu, kurš fiziski varētu pretoties Geclafam. Uzskatījām, ka viņš varētu tikt galā ar šiem pienākumiem," pauda Nešvilas "Predators" galvenais treneris Pīters Laviolets. "Vārti ir viena lieta, bet šovakar viņš labi aizsargājās, cīnījās mazākumā, uzvarēja iemetienos. Tā bija labākā spēle viņa izpildījumā."

"Viss gads ir bijis viens liels izaicinājums, jo ilgu laiku netiku sastāvā," teica 23 gadus vecais Sizonss, kurš regulārajā sezonā 58 spēlēs izcēlās ar desmit punktiem. "Gribēju būt parasts čalis, kurš piedalās katrā mačā, bet tagad esmu kļuvis par pirmās maiņas centru. Sajūtas ir labas un izbaudu mirkli."

"Beigās viņi uzbruka. Mēs bloķējām metienus, mēs aizsargājāmies, turklāt to darījām labi," teica vārtsargs Peka Rinne, kurš iekļūšanu Stenlija kausa finālā nosauca par sapņa piepildījumu. "Nedevām viņiem bīstamus pretuzbrukumus. Nedevām mest no labām pozīcijām – lielākā daļa metienu nāca no distances. Ļāvām viņiem atspēlēties, un uz brīdi bija vilšanās sajūta. Taču paldies dievam, ka mums ir Sizijs."

Laviolets līdz Stenlija kausa finālam aizvedis trīs komandas – Karolīnas "Hurricanes", Filadelfijas "Flyers" un Nešvilas "Predators". "Ko man tas nozīmē? To, ka bieži esmu atlaists no darba," ar smaidu sejā teica galvenais treneris. "Man paveicās, kad nokļuvu šeit, ka man uzticējās. Kad tiek dota iespēja, nedomā par finālu – vienkārši domā par ierašanos darbā un katru dienu."

Izmantotie resursi:
ASAP Sport


, 2017-05-23 10:36, pirms 7 gadiem
Tagat atliek uzzināt vai Preds būs LA liktenis un viņi izcīnīs titulu es ceru ka ne
, 2017-05-23 11:09, pirms 7 gadiem
Autori aunapieres ibio matj :
Nedaudz vēlāk "Ducks" pazaudēja ripu vidusszonā, sekoja ātrs uzbrukums, ko Koltons Sissonss noslēdza ar precīzo metienu – 2:0. Perioda vidū viesi palika bez uzbrucēja Nika Ričija, kurš saņēma spēles sodu.

Paši vispār zināt, kā ir jāraksta, Sizonss Vai Sissonss. ?
, 2017-05-23 14:54, pirms 7 gadiem
Go sens!
, 2017-05-23 20:44, pirms 7 gadiem
Hokejam sekoju maz, bet jau no senseniem laikiem ir simpatizējusi Nešvilas komanda, tad lai izdodas
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
8

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
1

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.