Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Žirū ar trīs piespēlēm sekmē "Flyers" panākumu pār "Red Wings'

Žirū ar trīs piespēlēm sekmē "Flyers" panākumu pār "Red Wings'
Filadelfijas "Flyers" hokejisti svin vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) norisinājās trīs spēles. Visos mačos mājinieki tika pie uzvarām. Septīto panākumu astoņos mačos svinēja „Flyers”, kas apspēlēja „Red Wings” ar 4:3.

Toronto „Maple Leafs” pēc pārliecinoša panākuma pār Karolīnas „Hurricanes” iepriekšējā mačā, šonakt piedzīvoja zaudējumu pret Kolambusas „Blue Jackets” ar 2:4. Uzvarētāju vārtos veiksmīgi spēlēja rezerves vārtsargs Junass Korpisalo, kurš atvairīja 39 no 41 metiena. Rezultātu atklāja Lukass Sedlaks, kurš saņēma piespēli no laukuma stūra un pārspēja vārtsargu – 0:1. Sets Džonss pārtvēra ripu aizsardzības zonā, aizskrēja pretuzbrukumā un ar stipru metienu panāca 0:2. Otrajā periodā Džeiks Gardners vienus vārtus atspēlēja, ar metienu no iemetiena apļa sodot „Blue Jackets” par kļūdu savā zonā – 1:2, bet spēles vidū Pjērs Luks Dubua iebakstīja ripu vārtos – 1:3. Noslēdzošajā periodā komanda apmainījās ar vārtu guvumiem – 2:4.

Detroitas „Red Wings” ar 3:4 piekāpās Filadelfijas „Flyers”. Pēc 40 nospēlētajām minūtēm rezultāts bija 3:3, uzvaras vārtus guva Šons Kuturjē, kurš tika pie diviem metieniem vārtu priekšā – 3:4. Ar trīs piespēlēm atzīmējās Klods Žirū, bet „Flyers” tika pie septītā panākuma pēdējos astoņos mačos.

Sentluisas „Blues” ar 1:2 zaudēja Kalgari „Flames”. Katrā no trešdaļām skatītāji ieraudzīja vienu golu, bet 12 minūtes pirms pamatlaika beigām Dugijs Hamiltons tika pie vārtsarga atvairītas ripas un ieraidīja to vārtos.

NHL regulārais čempionāts turpināsies naktī uz 22. decembri ar desmit spēlēm.

NHL spēles, 21. decembris

SpēleRezultāts
Maple Leafs – Blue Jackets2:4
Red Wings – Flyers3:4
Blues – Flames1:2

Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...


Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).