Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Hišīrs paraksta septiņu gadu līgumu, Boils pievienojas "Panthers"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hišīrs paraksta septiņu gadu līgumu, Boils pievienojas "Panthers"
Niko Hišīrs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas 2017. gada drafta pirmais numurs Niko Hišīrs parakstījis septiņus gadus ilgu un 50,75 miljonus dolāru vērtu līgumu ar Ņūdžersijas "Devils". Tas stāsies spēkā nākamajā vasarā.

20 gadus vecais Hišīrs, kurš nākamajā vasarā kļūtu par ierobežoti brīvo aģentu, nolēmis negaidīt un parakstīt līgumu jau tagad. Tas paredz, ka vidēji sezonā šveicietis pelnīs 7,25 miljonus, un tieši šī summa tiks skaitīta pie algu griestiem. Visienesīgākais Hišīram būs līguma pēdējais gads, bankas kontā ieripojot 8,5 miljoniem.

Debijas sezonā Hišīrs bija jaunākais regulāri spēlējošais hokejists līgā. Viņš laukumā devās visos 82 mačos, izceļoties ar 20 vārtiem un 52 punktiem. "Devils" sasniedza Stenlija kausa izcīņu, bet izstājās jau pirmajā kārtā. Savukārt pagājušajā sezonā centra uzbrucējs devās laukumā 69 spēlēs, gūstot 17 vārtus un savācot 47 punktus. Oktobra sākumā spēlē pret Bufalo "Sabres" Hišīrs tika pie karjeras 100. punkta.

Nule jaunu līgumu parakstījis arī pieredzējušais Braiens Boils, kurš līdz šim bija bez darba. Centra uzbrucējs vienojies par vienas sezonas un 940 tūkstošus vērtu līgumu ar Floridas "Panthers". Pagājušajā sezonā Boils pārstāvēja Ņūdžersijas "Devils" un pēc tam Nešvilas "Predators", kopā aizvadot 73 spēles, kurās viņš guva 18 vārtus un pievienoja sešas piespēles.

34 gadus vecais Boils NHL karjerā aizvadījis 766 spēles, kurās guvis 124 vārtus un izdarījis 92 rezultatīvas piespēles. Viņa kontā ir vairāk nekā 100 mači Stenlija kausa izcīņā, un "Panthers" cer, ka Boila pieredze palīdzēs sasniegt izslēgšanas spēles. Floridas komanda sezonas ievadā uzvarējusi trijos no astoņiem mačiem, Austrumu konferencē ieņemot otro vietu aiz strīpas.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/devils/news/rel...
https://www.tsn.ca/florida-panthers...