Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Lundkvists traumas dēļ nevarēs palīdzēt "Rangers" 2-3 nedēļas

Lundkvists traumas dēļ nevarēs palīdzēt "Rangers" 2-3 nedēļas
Henriks Lundkvists
Foto: AFP/Scanpix

NHL kluba Ņujorkas "Rangers" vārtsargs Henriks Lundkvists nekonkretizēta ķermeņa apakšdaļas savainojuma dēļ spēļu režīmā varēs atgriezties tikai pēc pāris nedēļām.

Henriks Lundkvists malā palika jau iepriekšējā "Rangers" spēlē, kad ar 3:4 nācās piekāpties Karolīnai. Viņš savu traumu guva trešdienas spēlē pret "Panthers", kad ar 43 atvairītiem metieniem sarūpēja "Rangers" uzvaru ar 5:2 un guva savas NHL karjeras 404. uzvaru, paceļoties uz desmito vietu uzvarām bagātāko NHL vārtsargu sarakstā.

Lundkvists šovakar apstiprināja, ka spēlē pret Floridu ripa viņam neveiksmīgi trāpījusi kustības brīdī, un tā sanācis, ka viņa ķermenis kustējies vienā virzienā, bet kāja - pretējā. Tobrīd, spēles karstumā, viņš par sāpēm ātri vien aizmirsis, bet nākamajā rītā sapratis, ka gūta trauma.

35 gadus vecais Lundkvists kā iespējamo atgriešanās datumu piesauc 25. marta izbraukumu uz Losandželosu pret "Kings", taču solījumus Ņujorkas medijiem neveica. "Redzēsim, vai viss izdosies, jāskatās, kā noritēs atkopšanās," sacīja slavenais zviedru vārtsargs.

"Rangers" šobrīd ir ceturtajā vietā savā Metropolitēna divīzijā, bet reizē arī ceturtajā vietā visā Austrumu konferencē, jo ar savāktiem 88 punktiem apsteidz visas Atlantijas okeāna divīzijas komandas. Ņujorkas komanda ir drošās "play-off" pozīcijās, šobrīd devītajā vietā konferencē esošo "Maple Leafs" apsteidzot par 14 punktiem.

Lundkvista vietā no AHL izsaukts viņa tautietis, 25 gadus vecais Magnuss Helberjs, kurš NHL līdz šim aizvadījis trīs spēles. Viņš būs rezerves vārtsargs aiz soma Anti Rāntas. Rānta šosezon 23 spēlēs vidēji ielaidis 2.32 vārtus un atvairījis 92.2% pretinieku metienu, kamēr Lundkvista statistika šosezon ir 51 spēlē vidēji ielaisti 2.65 vārti un 91.3% atvairītu metienu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/henrik-lun...


Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.