Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Uzvara pār Monreālu ļauj "Ducks" pārņemt NHL līderpozīcijas

Uzvara pār Monreālu ļauj "Ducks" pārņemt NHL līderpozīcijas
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Anaheimas „Ducks” savā laukumā ar 3:1 pārspēja Monreālas „Canadiens”. 37 pretinieku metienus atvairīja Anaheimas vārtsargs Džons Gibsons, palīdzot komandai pakāpties uz pirmo vietu regulārās sezonas kopvērtējumā.

NHL līderpozīcijas pēdējās pāris nedēļas bija aizņēmusi Nešvilas „Predators”, taču četru zaudējumu sērija bija to apdraudējusi. Anaheimas „Ducks” tikmēr šonakt guva savu ceturto uzvaru pēc kārtas un apsteidza „Predators” – šobrīd Anaheimai 93 punkti, Nešvilai 91, taču 85 punktu robežu sasniegušas vēl četras komandas.

Spēlē pret „Canadiens” Anaheimas vārtos stājās jaunais Džons Gibsons, kurš atvairīja 37 no 38 pretinieku metieniem un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Anaheima izvirzījās vadībā jau septītajā minūtē, bet otrā perioda vidū Rikards Bakels panāca 2:0. Monreālai radās iespēja atspēlēties pamatlaika izskaņā, kad „Ducks” nopelnīja noraidījumu par spēles laika vilcināšanu, un „Canadiens”, nomainot vārtsargu, varēja spēlēt seši pret četriem, taču dabūja ripu savos tukšajos vārtos. Pēc tam gan Alekss Galčeņuks goda vārtus guva, un 1:3.

Pitsburgas „Penguins” viesos nespēja paturpināt savu četru uzvaru sēriju un ar 1:3 piekāpās Kolorādo „Avalanche”. Visos trīs vārtus guvumos piedalījās Gabriels Landeskogs (1+2), bet Pitsburgas sastāvā vienīgos vārtus guva Jevgeņijs Malkins.

Savukārt divu Austrumu „play-off” komandu duelī Detroitas „Red Wings” pagarinājumā ar 2:1 pārspēja „Rangers”. Abi pamatlaika vārti tika gūti jau pirmajā periodā, bet papildlaikā ripu vārtos ar spēku iestūma Mareks Židlickis. Darba netrūka arī „Red Wings” vārtsargam Džimijam Hovardam, kurš atvairīja 39 no 40 metieniem.

NHL spēļu rezultāti, 5. marts

KomandasRez.
Jets-Senators1:3
Red Wings-Rangers2:1 P
Avalanche-Penguins3:1
Ducks-Canadiens3:1

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2015-03-05 11:59, pirms 9 gadiem
Domāju, ka regulārās sezonas beigās Detroita būs starp līderiem, jo jau šobrīd no konferences līderiem atpaliek tik 4 punktus un ir aizvadītas par 2 spēlēm mazāk.
Un kurš vēl sezonas sākumā SC rakstīja, ka šis būs Detroitai švaks gads?
, 2015-03-05 17:06, pirms 9 gadiem
Ļoti ceru, ka LA tomēr iekļūs izslēgšanas spēlēs. Būtu kautkas neticams, ja šie atkal paņemtu kausu. Un spēles pret Hawks, Blues un Ducks vienkārši būtu saldais ēdiens.
, 2015-03-05 17:34, pirms 9 gadiem
LimiteDD rakstīja: Ļoti ceru, ka LA tomēr iekļūs izslēgšanas spēlēs. Būtu kautkas neticams, ja šie atkal paņemtu kausu. Un spēles pret Hawks, Blues un Ducks vienkārši būtu saldais ēdiens.
Kad sapņo, aizver acis, Kings nav nekas šajā sezonā, to var regulārais čempionāts apliecināt, domāju, ka neiekļūs izslēgšanas spēlēs.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
21

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
3

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".