Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Mūžībā aiziet Monreālas "Canadiens" leģenda Žans Belivo

Mūžībā aiziet Monreālas "Canadiens" leģenda Žans Belivo
Žans Belivo
Foto: AFP/Scanpix

83 gadu vecumā izdzisusi bijušā Monreālas "Canadiens" hokejista Žana Belivo dzīvība. 17 reizes Stenlija kausu ieguvušais Belivo mūža nogalē cīnījās ar veselības problēmām, un šonakt tika apstiprināta viņa aiziešana no šīs saules.

Žans Belivo Monreālas "Canadiens" sastāvā kā hokejists aizvadīja 18 sezonas no 1953. līdz 1971. gadam, kuru laikā desmit reizes izcīnīja Stenlija kausu. Pēc tam viņš bija kopā ar Monreālas komandu tās personālā vēl septiņu titulu izcīnīšanas laikā, kas padara Belivo par personu, kura vārds uz Stenlija kausa iegravēts visbiežāk.

1125 aizvadītajās spēlēs viņš guva 1219 punktus (507 vārti), piedalījās 14 Zvaigžņu spēlēs un divreiz ieguva līgas MVP balvu, kā arī paliks vēsturē kā pirmais, kurš ieguvis 19.65. gadā pirmoreiz pasniegto Kona Smita balvu kā izslēgšanas spēļu vērtīgākais spēlētājs.

Belivo ceturtais numurs ir iemūžināts pie "Canadiens" arēnas griestiem, un viņš joprojām ir šīs slavenās NHL komandas otrs visu laiku rezultatīvākais spēlēts, kā arī jau gadu pēc karjeras beigām tika uzņemts Hokeja slavas zālē.

Izmantotie resursi:
Jean Beliveau, Montreal Canadiens great, dies...


Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
1

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.