Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Rīga" Vilkoita debijā MHL sezonu sāk pozitīvi: izrauta uzvara izbraukumā

"Rīga" Vilkoita debijā MHL sezonu sāk pozitīvi: izrauta uzvara izbraukumā
Deniss Fjodorovs un Jānis Švanenbergs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Ar panākumu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas sezonu sākusi "Rīga", kas 29 gadus vecā galvenā trenera Raimonda Vilkoita vadībā izbraukumā ar 2:1 pārspēja Čehovas "Vityaz", kas iepriekšējā regulārajsezonā Rietumu konferencē ieņēma sesto vietu.

"Rīgas" pirmajā uzbrucēju virknējumā blakus iepriekšējās sezonas rezultatīvākajam hokejistam Jānim Švanenbergam (61 spēle, 14+17) un Ričardam Grīnbergam (61 spēle, 8+3) spēlēja arī krievu leģionārs Bulats Gaļimovs, kurš iepriekš bija "Lido" līderis, Latvijas čempionāta debijas sezonā 36 spēlēs tiekot pie 22 (15+7) punktiem. Ierindā bija arī HS "Rīga" vilcējspēks Kristaps Skrastiņš, kurš Latvijas čempionātā 31 spēlē nopelnīja 23 (17+6) punktus. Savukārt vārtus sargāja Jānis Voris, kurš vienu gadu pavadīja Ziemeļamerikā.

Komandas vispirms apmainījās neizmantotiem vairākumiem, bet pēc tam – arī gūtiem vārtiem. Otrās trešdaļas 81. sekundē vadību rīdziniekiem deva Gustavs Millers, kurš iepriekšējā sezonā 53 spēlēs atzīmējās ar 13 (7+6) punktiem, bet jau trīsarpus minūtes vēlāk vienādos sastāvos izlīdzinājumu panāca Ivans Zinčenko (1:1).

Vienības atkal apmainījās nerealizētiem vairākumiem, un "Rīga" divarpus minūtes pēc mazākuma izturēšanas izrāva uzvaru – sešas minūtes līdz pamatlaika beigām izšķirošo ripu iemeta Deniss Fjodorovs (2:1). Uzbrucējs, kurš savulaik spēlējis arī Maskavas CSKA sistēmā, iepriekšējā sezonā 62 spēlēs tika pie 19 (3+16) punktiem. "Vityaz" 76 sekundes līdz beigām noņēma vārtsargu, bet "Rīga" nosargāja uzvaru.

Rītvakar abas komandas plkst. 18:00 tiksies atkārtoti. 9. un 10. septembrī rīdzinieki viesosies pie Stupino "Kapitan", bet tad atgriezīsies Latvijā, no 13. līdz 24. septembrim aizvadot sešas mājas spēles.

Čehovas "Russkie Vityazi" – "Rīga" 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Vārti: 21:21 Millers 0:1, 25:02 Zinčenko (Smirnovs, Agafonovs) 1:1, 53:56 Fjodorovs (Mateiko) 1:2
Metieni: 31:17
Soda minūtes: 6:6
Vārtsargi: Artjoms Šabuļins – Jānis Voris


, 2019-09-05 23:36, pirms 5 gadiem
Apsveicu Vilkoitu un komandu!
, 2019-09-06 08:54, pirms 5 gadiem
"...iepriekšējā regulārajsezonā Rietumu konferencē..." Tā saka, regulārajsezona?
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.