Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Šveices līga: Ķēniņš sāk ar 1+1, Latvijas vārtsargiem uzvaras, Melnalksnis debitē

Šveices līga: Ķēniņš sāk ar 1+1, Latvijas vārtsargiem uzvaras, Melnalksnis debitē
Ronalds Ķēniņš. Foto: HC Lausanne/Instagram

Šovakar sākusies Šveices augstākās līgas jaunā sezona, kurā pie uzvarām tika gan abi Latvijas vārtsargi Elvis Merzļikins un Ivars Punnenovs, gan rezultatīvi sezonu sākušais Ronalds Ķēniņš. Savukārt Punnenova pārstāvētās "Tigers" sastāvā uz īsu brīdi laukumā devās Latvijas U20 izlases pārstāvis Rihards Melnalksnis, piedzīvojot debiju Šveices spēcīgākajā līgā.

Šveices hokeja līgas pirmajā kārtā Ronalds Ķēniņš izcēlās ar diviem punktiem savas jaunās komandas „Lausanne” sastāvā. Ķēniņš izbraukuma mačā pret „Fribourg-Gotteron” guva vārtus 27. minūtē, tobrīd panākot 2:0, un tie vēlāk izrādījās uzvaru nesošie vārti. Vēl Ķēniņš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli trešā perioda sākumā, kad „Lausanne” realizēja vairākumu, bet beigās viņa komandai droša uzvara ar 5:1. Ķēniņš nospēlēja 18:20 minūtes, tika pie divām soda minūtēm un pozitīva lietderības koeficientu plus viens. Jāatgādina, ka arī Šveices kausa spēlē Ķēniņš nesen izcēlās ar 1+1.

Elvis Merzļikins bija „Lugano” vārtos un sarūpēja savai komandai uzvaru ar 3:1 pār „Davos”. Merzļikins atvairīja 18 no 19 pretinieku metieniem, kamēr „Lugano” izdarīja 41 metienu pa vārtiem. Bet otrs Latvijas vārtsargs Šveices līgā Ivars Punnenovs palīdzēja „Tigers” ar 5:2 apspēlēt „Lakers”. Punnenovs tika galā ar 26 no pretinieku 28 metieniem.

„Tigers” spēlē jāizceļ, ka tajā savu debiju Šveices augstākajā līgā piedzīvoja 19 gadus vecais Rihards Melnalksnis, Latvijas U20 izlases uzbrucējs, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Šveices junioru līgās. Melnalksnis spēlē Šveicē jau vairākus gadus, bet aizvadītajā sezonā palīdzēja Latvijas U20 izlasei pasaules čempionātā. Šodienas spēlē Melnalksnis laukumā gan izgāja tikai uz dažām sekundēm, lielākoties esot 13. uzbrucēja pozīcijā. Savukārt Ženēvas „Servette” (0:3 pret „Biel-Benne”) sastāvā šodien nebija iekļauts jaunais uzbrucējs Marks Lazarevs.

Čehijas hokeja līgā no latviešu pārstāvētajā komandām šodien spēlēja tikai „Trinec” ar Robertu Bukartu sastāvā. „Trinec” viesos ar 2:0 pieveica „Karlovy Vary”, un Bukarts palīdzēja uzvaras vārtu guvumā otrā perioda vidū, kad ar viņa rezultatīvas piespēles palīdzību tika realizēts vairākums. Bukarts, kuram šī ir sezonas otrā rezultatīvā piespēle, šajā spēlē nopelnīja arī divas soda minūtes.

Slovākijas čempionātā Artūrs Salija palīdzēja „Poprad” ar 6:3 pieveikt „Zilina”, kas ir komandas otrā uzvara sezonas pirmajās četrās spēlēs. Salija spēlēja trešajā maiņā un ar punktiem rezultatīvajā mačā neizcēlās. Savukārt Jānis Andersons un „Nove Zamky” ar 2:3 savā laukumā līgas līderu divcīņā piekāpās „Kosice”. Andersona komandai tas bija sezonas pirmais zaudējums.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) vārtu guvums Artūram Ozoliņam. Viņš Toljati „Lada” sastāvā izbraukumā pret „Tseng Tou” mača piektajā minūtē guva vārtus mazākumā. Toljati komanda mača gaitā ieguva vadību 4:1, ko beigās gandrīz izlaida no rokām, bet beigās tomēr noturēja uzvaru ar 4:3. Toljati komanda ar Ozoliņu sastāvā šobrīd ir VHL līdervienība, jo uzvarējusi piecās no pirmajām sešām spēlēm. 30 gadus vecais Ozoliņš ticis pie pieciem punktiem (2+3).

Francijas čempionātā vairāku latviešu pārstāvētā „Mulhouse” ar 1:4 zaudēja „Strasbourg”. Rolands Vīgners guva „Mulhouse” vienīgos vārtus, kamēr Sandis Zolmanis un Artūrs Ševčenko palika tukšā. Ar rezultatīvu piespēli toties pamanījās izcelties vārtsargs Ervīns Muštukovs, kurš palīdzēja „Nice” ar 4:2 pieveikt „Amiens”. Muštukovam rezultatīva piespēle ieskaitīta otro vārtu guvumā. Bet Artūrs Mickevičs un Martins Lavrovs palika bez punktiem „Lyon” sausajā zaudējumā „Rouen” ar 0:2. Roberts Jekimovs toties tika pie rezultatīvas piespēles „Gap” mačā pret „Angers”, kurā viņa un Elvija Biezā pārstāvētā komanda zaudēja ar 2:3.

Alpu Hokeja līgā Māris Jučers bija „Lustenau” vārtos, bet viņa komanda ar 3:4 zaudēja „Asiago”.

Vācijas čempionātā zaudējumi Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām. „Panther” un Arvīds Reķis ar 1:2 piekāpās līdervienībai „Munchen”, bet „Schwenninger” bez Riharda Bukarta pieteikumā ar 0:3 zaudēja Diseldorfas komandai.


, 2018-09-22 00:08, pirms 6 gadiem
Ļoti priecē Ķēniņa lielais spēles laiks. Interesanti, ka Punnenovs izcīnīja uzvaru pret savu bijušo klubu, kuru pameta pēc tā izkrišanas no Šveicas augstākās līgas.
, 2018-09-22 14:19, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ļoti priecē Ķēniņa lielais spēles laiks. Interesanti, ka Punnenovs izcīnīja uzvaru pret savu bijušo klubu, kuru pameta pēc tā izkrišanas no Šveicas augstākās līgas.
Tiešām ļoti interesanti
Rūdolfs Balcers. Foto: ZSC Lions
8

Balcera savainojums ir īstermiņa, atklāj Cīrihes "Lions"

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdienas vakarā savainojuma dēļ nepabeidza Šveices čempionāta finālsērijas piekto spēli, kurā viņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda nonāca soļa attālumā no titula. Balcera savainojums ir īstermiņa, portālu Sportacentrs.com informēja Cīrihes vienība.
Cīrihes "Lions" hokejisti pēc vārtu guvuma. Foto: Pius Koller/Imago Images/Scanpix
11

Balceram savainojums, Cīrihe turpina uzvarēt mājās un izvirzās soli no titula

Šveices Nacionālās līgas fināla pirmajās piecās kaujās uzvarējušas mājinieces, Cīrihes "Lions" komandai ar 3:0 pārspējot Lozannas vienību un sērijā panākot 3-2.
Mirklis pēc "Skellefteå" vārtu guvuma. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Ābols rezultatīvs otrajā finālspēlē pēc kārtas, "Rögle" divreiz atspēlējas, taču zaudē

Zviedrijas Hokeja līgas (SHL) finālsērijā atkal priekšgalā (2-1) izvirzījusies Mārtiņa Dzierkala komanda "Skellefteå", izbraukumā ar 3:2 pieveicot Rodrigo Ābola vienību Engelholmas "Rögle".