Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Vilis Strungs

Punnenovs atvaira 36 metienus zaudējumā, Merzļikins paliek rezervē

Punnenovs atvaira 36 metienus zaudējumā, Merzļikins paliek rezervē
Ivars Punnenovs. Foto: KEYSTONE/MARCEL BIERI

Šovakar Šveices hokeja līgā sausos zaudējumus piedzīvojušas visas latviešu hokejistu pārstāvētās komandas, tikmēr Francijā ar vienīgo vārtu guvumu komandas zaudējumā izcēlies Artūrs Ševčenko.

"Tigers" ar 0:2 piekāpās "Fribourg"", taču pieklājīgs sniegums Ivaram Punnenovam. Vārtsargs atvarīja 36 no 37 pretinieku metieniem, vienīgo ripu ielaižot vien četras minūtes pirms spēles beigām. Otrie "Fribourg" vārti tika gūti spēles noslēgumā, kad Punnenovs vairs neatradās laukumā un vārti bija tukši. "Tigers" spēlētāji izdarīja 26 metienus, tomēr neviens no tiem mērķi nesasniedza, ļaujot "Fribourg" vārtsargam Ludovikam Vaberam svinēt sauso uzvaru.

"Lugano" ar 0:3 piekāpās "Servette", taču Elvis Merzļikins atradās rezervē. Stefans Millers atvarīja 32 no 34 pretinieku metieniem, trešos vārtus "Servette" iemeta, kad Millers tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Zaudējums arī Ronalda Ķēniņa pārstāvētajai "Lausanne" - 0:2 "Bern". Ķēniņš spēli sāka trešajā maiņā, laukumā pavadīja 19:40 minūtes, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un pabeidza spēli ar neitrālu lietderibas koeficientu.

Francijā vienīgos vārtus "Mulhouse" zaudējumā pret "Grenoble" ar 1:5 guva Artūrs Ševčenko. Kopumā Ševčenko laukumā pavadītajā laikā izdarīja trīs metienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Sandis Zolmanis izdarīja četrus metienus pa vārtiem, kā arī saņēma divu minūšu noraidījumu, savukārt Rolandam Vīgneram pieci metieni un pozitīvs lietderības koeficients +1. Mulhouse pēc astoņām spēlēm līgas kopvērtējumā atrodas 11.vietā 12 komandu konkurencē, Ševčenko nopelnījis divus punktus (1+1), Zolmanis piecus (4+1), Vīgners trīs (2+1).

Krievijas Augstākajā hokeja līgā spēle tikai vienam latviešu pārstāvētajam klubam - "Yugra" papildlaikā pārspēja "Kurhan" ar 2:1. Ēriks Ševčenko laukumā pavadīja 19:49 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Tikmēr Ēriks Žohovs, kurš "Yugra" pievienojās septembra beigās, joprojām nav piedzīvojiis debiju komandas sastāvā. "Yugra" pēc 11 spēlēm atrodas devītajā vietā līgas tabulā, Ševčenko to laikā izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Alpu hokeja līgā sausā uzvara Mārim Jučeram, "Lustenau" ar 5:0 pārspēja "Klagenfurt", kas ir komandas sestā uzvara septiņās spēlēs. Jučers atvarīja visus 32 pretinieku metienus, tikmēr pretinieku vārtsargam Jakobam Holzeram piecas ielaistas ripas no 38 "Lustenau" metieniem.

Norvēģijā "Stjernen" piedzīvojis zaudējumu pret "Sparta" ar 0:1. Maksims Ponomarenko laukumā atradās 19:08 minūtes, to laikā ar ierakstiem statistikas rādītājos neizcēlās un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Desmit spēlēs Ponomarenko vieni vārti un viena rezultatīva piespēle, "Stjernen" ieņem septīto vietu "Get-ligaen" tabulā.

Anglijā sagrāve Georga Golovkova un Riharda Grigora "Lightning" - 0:6 pret "Giants". Abi latviešu hokejisti ar rezutativitātes punktiem neizcēlās.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.hockey.no/live?date=06....
https://www.alps.hockey/en/statisti...
https://eliteleague.co.uk/game-cent...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...


Cīrihes "Lions" hokejisti pēc vārtu guvuma. Foto: Pius Koller/Imago Images/Scanpix
8

Balceram savainojums, Cīrihe turpina uzvarēt mājās un izvirzās soli no titula

Šveices Nacionālās līgas fināla pirmajās piecās kaujās uzvarējušas mājinieces, Cīrihes "Lions" komandai ar 3:0 pārspējot Lozannas vienību un sērijā panākot 3-2.
Mirklis pēc "Skellefteå" vārtu guvuma. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Ābols rezultatīvs otrajā finālspēlē pēc kārtas, "Rögle" divreiz atspēlējas, taču zaudē

Zviedrijas Hokeja līgas (SHL) finālsērijā atkal priekšgalā (2-1) izvirzījusies Mārtiņa Dzierkala komanda "Skellefteå", izbraukumā ar 3:2 pieveicot Rodrigo Ābola vienību Engelholmas "Rögle".
Miks Indrašis. Foto: brynas.se
8

Indrašis Zviedrijas augstākajā līgā iekļuvušo "Brynäs" pārstāvēs arī nākamsezon

LETA. Latvijas hokejists Miks Indrašis arī nākamsezon pārstāvēs Zviedrijas klubu Jēvles "Brynäs", kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, sarunā ar mediju "Sportbladet" atklāja sportists.