Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pietaupi nervus hokejam! Transports Prāgā nebūs problēma

Pietaupi nervus hokejam! Transports Prāgā nebūs problēma
Foto: IIHF

Kā jau ierasts, vairāki tūkstoši Latvijas līdzjutēju pavasarī izbaudīs pasaules čempionāta hokejā valdzinājumu. Tiem, kuri plāno to darīt arī šoreiz Prāgā, tiek piedāvāta informācija, kā padarīt ceļojumu ērtāku un neapjukt svešas pilsētas satiksmes sistēmā.

Katrā ceļojumā nepieciešams tā noslēgums, un nav svarīgi, vai ceļš sākts no viesnīcas vai pašu mājām. Drīz Čehijā uzmanības centrā būs pasaules čempionāts hokejā, un tā ir patiešām ātra spēle, kurā liekai gaidīšanai nav vietas, līdz ar pievērsiet uzmanību sekojošajām rindām, lai aizkavēšanās dēļ netiktu nokavēta neviena spēle.

Protams, šajā "ceļa spēlē" būs nepieciešama arī veiksme, taču ir iespēja jau pirms tās izstrādāt taktiku. Čehijā ir ļoti dziļas dzelzceļa tradīcijas un tiek piedāvātas visai zemas cenas, līdz ar to organizatori iesaka paļauties un paši galvenokārt izmantos tieši to. Čehijas dzelzceļa kompānija pasaules čempionāta laikā izveidos īpašus kursus, kas savienos Prāgu un Ostravu, PČ saimnieces, turklāt tiks izveidots īpašs piedāvājums, kas ļaus doties uz šīm pilsētām un bonusā saņemt atpakaļceļa biļeti par brīvu (plašāka informācija par piedāvājumu (šeit).

Ieteicams mašīnu atstāt mājās, jo nebūs daudz iespēju kārtīgi izbraukāties pa Prāgas un Ostravas noslogotajiem centriem. Ja nav citas izvēles kā vien mašīna, labāk to atstāt pilsētas nomalē un tālāk izmantot sabiedrisko transportu. Lai nu kā, dzelzceļa priekšrocība ir tā, ka Prāgā nepieciešamās pieturas ir burtiski pāris simtu metru attālumā no halles ("Libeň" un "Vysočanská" pieturas).

Tiesa, ierasties Prāgā un neizbaudīt tās "nehokeja" atmosfēru arī būtu teju vai grēks. Gan Prāga, gan Ostrava piedāvā plašas iespējas, kā iegūt papildus enerģiju, turklāt viss pieejams skaistas arhitektūras nokrāsās un par ne pārāk augstām cenām. Līdz ar to nevajadzētu baidīties no tūristiem piedāvātajām izklaidēm un ceļojumiem. Savukārt sabiedriskā transporta pakalpojumi Prāgā ir šādās cenās - biļete 90 minūtēm 1,17 eiro, bet dienas biļete 4 eiro.

Svarīgi uz spēli doties laicīgi, un Prāgā vislabākais veids, kā nokļūt O2 arēnā ir izkāpt metro pieturā "Českomoravská" (B līnija) vai arī tramvaja pieturā "Multiarena Praha". Biļetes ir pieejamas īpašos biļešu automātos metro stacijās, kā arī tramvaja un autobusa pieturās. Iespējams arī iegādāties biļeti ar SMS palīdzību, turklāt PČ laikā attiecīgajos transporta kursos tiks ieviestas izmaiņas, lai uzlabotu to efektivitāti tieši līdzjutēju ērtībām. Visos transporta līdzekļos būs pieejama informācija arī angļu valodā. Tiek arī ieteikts censties izvairīties no lielajiem pūļiem un labs veids ir gluži vienkārši izkāpt vienu vai pāris pieturas pirms galamērķa un to sasniegt kājām, kas pie reizes ir laba iespēja iepazīt labāk pilsētu.

Un pēc tam atliek tikai izbaudīt hokeju. Cerams, ka nenāksies palaist garām ne mirkli no pasaules čempionāta, kurā mēs tik ļoti izbaudām ātrumu un intrigu. Tāpēc labāk pietaupiet savu enerģiju spēlēm, nevis izniekojiet transporta radītu problēmu dēļ.

Plašāka informācija par sabiedrisko transportu Prāgā šeit.
PČ oficiālā Facebook lapa.
Biļetes.


, 2015-04-22 15:58, pirms 9 gadiem
nevaru vien sagaidiit. cerams, ka laiks buus labs
, 2015-04-22 17:49, pirms 9 gadiem
jāuzmanās no krāpniekiem.Un naudu labak mainīt mājās
, 2015-04-22 17:55, pirms 9 gadiem
Biju reizi Praga- infrastruktura lieliska limeni! Kur netiek metro brauc busi
, 2015-04-22 19:47, pirms 9 gadiem
Novelu lidzjutejiem jauki izbaudit hokeja svetkus,cerams,ka par velti nebus aizbraukusi,par lielu Latviju
, 2015-04-22 20:32, pirms 9 gadiem
latvietis šo tekstu tiešām nav rakstījis ..iespaids par mehānisku google translate
Rūdolfs Balcers. Foto: ZSC Lions
4

Balcera savainojums ir īstermiņa, atklāj Cīrihes "Lions"

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdienas vakarā savainojuma dēļ nepabeidza Šveices čempionāta finālsērijas piekto spēli, kurā viņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda nonāca soļa attālumā no titula. Balcera savainojums ir īstermiņa, portālu Sportacentrs.com informēja Cīrihes vienība.
Elvis Merzļikins. Foto: IIHF.com
7

Pirmā pārbaude izbraukumā: Latvija samēros spēkus pret šveiciešiem

Pārbaudes spēļu ciklu, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, šovakar turpinās Latvijas valstsvienība. Pulksten 20:45 pretī stāsies Šveice, spēle tiks aizvadīta ceturtajā lielākajā pilsētā Lozannā. Tiešraide kanālā TV6.
Antons Macijevskis. Foto: IIHF
22

Latvijas U18 hokejisti pasaules čempionātu turpinās pret slovākiem

Šodien Somijā notiekošo pasaules čempionātu turpinās Latvijas U18 hokeja izlase, kas pulksten 14:00 spēkosies pret vienaudžiem no Slovākijas. Abas komandas turnīru sāka ar neveiksmēm.