Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Lipmans: "Par izlases jaunā trenera izvēli neuztraucos, laika pietiek"

Rolands Eliņš

Lipmans: "Par izlases jaunā trenera izvēli neuztraucos, laika pietiek"
Kirovs Lipmans un bijušais izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans raidījumā "Sporta Studija" sniedzis ieskatu hokeja izlases galvenā trenera apmaksas un meklējumu aizkulisēs, norādot, ka kandidāti šim postenim ir, taču liela pamata steigties ar izvēli pagaidām nav.

„Aleksandram Beļavskim maksāja ikmēneša algu kopš pagājušā gada septembra. Man nav ko slēpt – katru mēnesi viņš sanēma desmit tūkstošus. Bet, piemēram, Nolans saņēma 13 tūkstošus eiro mēnesī,” LHF prezidents Kirovs Lipmans sniedza ieskatu izlases vadības atalgojuma aprisēs.

Lipmans apstiprināja, ka Teda Nolana alga Latvijas izlasē sezonā bijuši apmēram 200 tūkstoši eiro, kā arī izteicās, ka arī šī kandidatūra pilnīgi aizmirsta nav: „Ja viņš nolaistu prasības līdz 150 tūkstošiem? Es domāju, ka viņš vispār būtu gatavs nolaist līdz 100 tūkstošiem. Ziniet, mana rīcībā ir tāda informācija, ka Nolans būtu ar mieru piekrist atgriezties pie izlases stūres. No vienas puses, es šādu iespēju nenoraidu, taču no otras – ne sevišķi esmu tai gatavs.”

„Mums vēl pietiek laika, vēl nemaz neuztraucos,” norādīja Lipmans par jaunā galvenā trenera meklējumiem, sakot arī, ka ir bijuši kontakti arī ar kādu kanādiešu treneri, kurš gan par sezonas darbu prasītu 300 tūkstošus eiro. „Izlase bez trenera nepaliks, 20 gadus tā bija ar treneri, gan jau būs arī tagad. Ja vien es neaiziešu projām (smejas), tāds variants arī pastāv.”

Lipmanam tika vaicāts, vai Latvijas izlasei interesanta būtu Rīgas „Dinamo” jaunā galvenā trenera Kari Heikiles kandidatūra, un LHF prezidents atbildēja apstiprinoši: „Bet tikai ar tādu nosacījumu, ka viņš ir patiešām treneris.”

Latvijas hokeja izlasi kopš neatkarības atjaunošanas vadījuši desmit galvenie treneri, un pagaidām tikai Leonīds Beresņevs šo amatu ieņēmis divus termiņus, un viņš arī ir izlasi visilgāk vadījušais treneris. Savukārt Beļavskis ir viens no četriem treneriem, kuri Latvijas izlasi vadījuši mazāk nekā gadu.

”Sporta Studijas” sižets par Latvijas izlases vadību

Izmantotie resursi:
Lipmans hokeja valstsvienības treneri lūko bez...

1 2 3 4 5 162 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2015-08-11 09:47, pirms 9 gadiem
Protams, lai nebuutu alga jaamaksaa...

  -1 [+] [-]

, 2015-08-11 09:53, pirms 9 gadiem
Ideālais atrisinājums šim būtu Lipmans atkāpjas un Ozo ieņem viņa vietu un Nolans atpakaļ par treneri.

  +5 [+] [-]

, 2015-08-11 09:53, pirms 9 gadiem
Hmm , it kā Nolanam 13k mēnesī , bet sezonā 200k.
Tad jau sanāk ka Nolanam sezona ir 15 mēneši.
Kaut kas te atkal pavisam nesakrīt.
Kira savā ampluā.

  +3 [+] [-]

, 2015-08-11 09:54, pirms 9 gadiem
Man jau patika teorētiskais Nolana variants ar atbrīvoto treneri, kurš piedalās arī U20 aktivitātēs, bet dzīvē kaut kā Kiram tādu atrast nesanāk

  +4 [+] [-]

, 2015-08-11 09:56, pirms 9 gadiem
blowman rakstīja: Hmm , it kā Nolanam 13k mēnesī , bet sezonā 200k.
Tad jau sanāk ka Nolanam sezona ir 15 mēneši.
Kaut kas te atkal pavisam nesakrīt.
Kira savā ampluā.
Ir tak 13 alga, prēmija par piedalīšanos, prēmija par neizkrišanu no elites, bonusi par katru uzvarēto spēli u.t.t. Kirovs ir dāsns!

  +3 [+] [-]

, 2015-08-11 09:56, pirms 9 gadiem
10k liekas baigi daudz par treneri, kuram nav bijusi nekāda lielā komanda iepriekš.
Baigi interesanti būtu uzzinā, cik tad maksā treners basketbolā un futbolā.

     [+] [-]

, 2015-08-11 09:59, pirms 9 gadiem
Taupītājs taupa,laupītājs laupa,bet ja nopietni, visticamàk beigās lipmans paņems atkal kādu lēto variantu (tā pat kā tas bija ar Beļavski)

     [+] [-]

, 2015-08-11 10:00, pirms 9 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: 10k liekas baigi daudz par treneri, kuram nav bijusi nekāda lielā komanda iepriekš.
Baigi interesanti būtu uzzinā, cik tad maksā treners basketbolā un futbolā.
Savējo būšana jeb otkati???
Slēpts komentārs: pernambucano

  -2 [+] [-]

, 2015-08-11 10:25, pirms 9 gadiem
aichels rakstīja: Ideālais atrisinājums šim būtu Lipmans atkāpjas un Ozo ieņem viņa vietu un Nolans atpakaļ par treneri.
Un Nolans trenē par brīvu un vēl pats piemaksā Ozoliņam par to, ka ir saņēmis šādu vienreizēju iespēju.

     [+] [-]

, 2015-08-11 10:30, pirms 9 gadiem
Noteikti paņems kaut ko lētu, sliktu, un pēc gada atlaidīs.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-11 10:33, pirms 9 gadiem
aichels rakstīja: Ideālais atrisinājums šim būtu Lipmans atkāpjas un Ozo ieņem viņa vietu un Nolans atpakaļ par treneri.
diez Ozo ziedotu summas no sava uzņēmuma? Nez, man jau liekas, ka lai arī kāds būtu Lipmans, bet ja arī kāds cits atrastos nekas diži nemainītos, tikai publikas attieksme.

  -2 [+] [-]

, 2015-08-11 10:34, pirms 9 gadiem
Ciprusu paņems. Savējais, lēts, faniem patīk, visiem zināms.
Slēpts komentārs: Tas ir labais!

  +3 [+] [-]

, 2015-08-11 10:35, pirms 9 gadiem
„Bet tikai ar tādu nosacījumu, ka viņš ir patiešām treneris.”

ar licenci viss kārtībā? Ja nav dokumentu, tad neesi treneris!

     [+] [-]

, 2015-08-11 10:37, pirms 9 gadiem
kalibubs rakstīja: diez Ozo ziedotu summas no sava uzņēmuma? Nez, man jau liekas, ka lai arī kāds būtu Lipmans, bet ja arī kāds cits atrastos nekas diži nemainītos, tikai publikas attieksme.
Atceries, ka Grindex ir pietiekami liels nodokļu maksātājs un ziedojot izlasei var dabūt nodokļu atlaides, respektīvi 100% ziedotās naudas vietā viņi reāli noziedo 15%...

  +3 [+] [-]

, 2015-08-11 10:39, pirms 9 gadiem
Tas ir labais! rakstīja: 10k mēnesī nav nekāds "baigi daudz" izlases trenerim. Domā, vajadzēja 400 Eur uz rokas un lai paralēli par apsargu Maximā strādā?
Nav runa par ''izlases trenera'' posteni. Nav jau žēl tos 10k, ja tas ir labs, kvalificēts treneris ar labu pieredzi un sasniegumiem. Latviešiem vien 3 tādi nāk prātā - Znaroks (nu ok, nosacīti ''latvietis''), Vītoliņš, Skudra!

Bet par Beļavski maksāt 10k, nu ir jau tā čābīgi. Man negribās ticēt, ka viņš tādu algu var nopelnīt trenējot savus klubus, lai kuri tie arī nebūtu. Bet vai nav tā, ka savu izlasi vadīt nav gods un vismaz ar skidonu varēja piestrādāt? Kāpēc tad spēlētājiem ir jāspēlē nosacīti ''bez maksas''. Tad, ja mēs maksājam to piķi, tad nebūtu slikti arī atrast pienācīgu treneri, kas to varētu darīt, nevis Beļavski. Joprojām murgi naktīs rādās par B grupu!

     [+] [-]

, 2015-08-11 10:50, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Ciprusu paņems. Savējais, lēts, faniem patīk, visiem zināms.
Ciprusu taču vienreiz jau patrieca no izlases treneru korpusa. Nepatika, ka viņš paralēli gribēja trenēt leišu klubu.

P.S. No tā var secināt, ka pārējiem izlases treneriem tie cipari ne tuvu nav tādi, ja reiz jāmeklē darbs vēl papildus.

  -3 [+] [-]

, 2015-08-11 10:52, pirms 9 gadiem
Tas ir labais! rakstīja: 10k mēnesī nav nekāds "baigi daudz" izlases trenerim. Domā, vajadzēja 400 Eur uz rokas un lai paralēli par apsargu Maximā strādā?
Tad jautājums, cik saņem Bagatskis, kas ir Eirolīgas līmeņa treners. Domāju, ka 10k nav daudz, ja vēl Kira grib lai viņš tikai ir izlases treners....

  +6 [+] [-]

, 2015-08-11 10:54, pirms 9 gadiem
10 tūkstoši, protams, ir daudz, bet, no otras puses, Beļavskis ir Elites divīzijas komandas galvenais treneris.

No otras puses - a kas ir izlases treneris? Viņš ar šiem hokejistiem, tiešā kontaktā, strādā kādus 3-4 mēnešus gadā. Es nesaku, ka viņš pārējā laikā babusu pīpē un nabu kasa, bet viņa ieguldījums konkrēta spēlētāja prasmēs uz laukuma ir tieši 3 mēnešu ietvaros.

Mūsu labākais spēlētājs, kurš pašlaik ir pieejams, ir NHL potenciāli ļoti kvalitatīvs kaplis (par tādu viņam vēl jākļūst), pārējie - nu kādi ir tādi ir. Ko JEBKURŠ treneris ar šādiem spēlētājiem var izdarīt?
Viņi nav ne Krosbiji, ne Ovečkini, kas ir absolūtas hokeja kaujas mašīnas, kuriem vajag dod uzdevumu un viņi zinās kā to izdarīt un varēs to izdarīt praktiski.

Šogad vēl bija jāspēlē ar tādiem hokejistiem, kuriem vispār tikšana izlases kandidātos bija supersasniegums un, kuriem šāds PČ līmenis bija daudz par agru vai vispār - normālos apstākļos nesasniedzams.

Daudzi vaino treneri. Nepamatoti! Treneris te neko daudz nevar izdarīt, ja nav ar ko spēlēt, pa dažiem mēnešiem par superstāriem joberlīgu otrā plāna hokejisti nekļūs.

  +5 [+] [-]

, 2015-08-11 11:03, pirms 9 gadiem
Bez variantiem, Nolanu jāņem, jā tie rezultāti varbūt nebija augstākie, bet tomēr ar katru gadu tie uzlabojās, fantastiskās emocijas pret Somiju,ASV un visbeidzot spēle ar Kanādu. Protams lielākā daļa bija puišos, taču uzskatu ka tas bija arī Nolana pirksts, kāpēc lai neņemtu treneri kurš pats grib trenēt mūsu izlasi un vairākārt to ir apliecinājis???? Paņemt Irbi, Sējēju kādā amatā iecelt un būs pa pirmo

  +2 [+] [-]

, 2015-08-11 11:05, pirms 9 gadiem
Beļavskis - dārgākais sporta skolotājs Latvijas vēsturē!
Slēpts komentārs: apvienotais zabaks

  +9 [+] [-]

, 2015-08-11 11:12, pirms 9 gadiem
Kapec tāda diskusija par naudu?
Matulis jau vakar skaidri pateica, ka 90 % federacijas naudas nak no Grindexa, tatad Kirovs ari izlemj cik kuram tiek vai tiks maksāts.

  -2 [+] [-]

, 2015-08-11 11:12, pirms 9 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Bez variantiem, Nolanu jāņem, jā tie rezultāti varbūt nebija augstākie, bet tomēr ar katru gadu tie uzlabojās, fantastiskās emocijas pret Somiju,ASV un visbeidzot spēle ar Kanādu. Protams lielākā daļa bija puišos, taču uzskatu ka tas bija arī Nolana pirksts, kāpēc lai neņemtu treneri kurš pats grib trenēt mūsu izlasi un vairākārt to ir apliecinājis???? Paņemt Irbi, Sējēju kādā amatā iecelt un būs pa pirmo
Uzlabojās ar katru gadu? Tiešām? PČ: 10-11-11 vietas. Un, lūdzu, nesāksim par "skaisto spēli". Sportā visskaistākais ir rezultāts. Nolanam tas bija tāds pats kā jebkuram citam Latvijas izlases trenerim, kurš ir pasrādājis ar komandu ilgāku laiku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-08-11 11:21, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: 10 tūkstoši, protams, ir daudz, bet, no otras puses, Beļavskis ir Elites divīzijas komandas galvenais treneris.

No otras puses - a kas ir izlases treneris? Viņš ar šiem hokejistiem, tiešā kontaktā, strādā kādus 3-4 mēnešus gadā. Es nesaku, ka viņš pārējā laikā babusu pīpē un nabu kasa, bet viņa ieguldījums konkrēta spēlētāja prasmēs uz laukuma ir tieši 3 mēnešu ietvaros.

Mūsu labākais spēlētājs, kurš pašlaik ir pieejams, ir NHL potenciāli ļoti kvalitatīvs kaplis (par tādu viņam vēl jākļūst), pārējie - nu kādi ir tādi ir. Ko JEBKURŠ treneris ar šādiem spēlētājiem var izdarīt?
Viņi nav ne Krosbiji, ne Ovečkini, kas ir absolūtas hokeja kaujas mašīnas, kuriem vajag dod uzdevumu un viņi zinās kā to izdarīt un varēs to izdarīt praktiski.

Šogad vēl bija jāspēlē ar tādiem hokejistiem, kuriem vispār tikšana izlases kandidātos bija supersasniegums un, kuriem šāds PČ līmenis bija daudz par agru vai vispār - normālos apstākļos nesasniedzams.

Daudzi vaino treneri. Nepamatoti! Treneris te neko daudz nevar izdarīt, ja nav ar ko spēlēt, pa dažiem mēnešiem par superstāriem joberlīgu otrā plāna hokejisti nekļūs.
Tādi spēlētāji kā Ovečkins/Krosbijs un viņiem līdzīgie vispār ir tikai daži pasaulē, nav jēgas līdzināties uz viņiem.

Tiem, kuriem ir interesanti paskatīties kāpēc Ovi ir tik kruts, piedāvāju rakstu (varat uztvert arī kā reklāmas pauzi): Kā trenējas profesionāļi: Aleksandrs Ovečkins |...

Latvijas izlasei, lai ar to rēķinātos PČ kontekstā arī lielās valstis, pilnīgi pietiktu ar KHL TOP līmeni + dažiem NHL večiem.

  -3 [+] [-]

, 2015-08-11 11:25, pirms 9 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Bez variantiem, Nolanu jāņem, jā tie rezultāti varbūt nebija augstākie, bet tomēr ar katru gadu tie uzlabojās, fantastiskās emocijas pret Somiju,ASV un visbeidzot spēle ar Kanādu. Protams lielākā daļa bija puišos, taču uzskatu ka tas bija arī Nolana pirksts, kāpēc lai neņemtu treneri kurš pats grib trenēt mūsu izlasi un vairākārt to ir apliecinājis???? Paņemt Irbi, Sējēju kādā amatā iecelt un būs pa pirmo
Kaut kā nepiefiksēju tos uzlabojumus...būtu interesanti pavērot Nolana veikumu ar šā gada Beļavska sastāvu.

  -7 [+] [-]

, 2015-08-11 11:27, pirms 9 gadiem
Melissa rakstīja: Un OS Vankuvera vs Sochi? Tikai demagogiju par sastavu dzit nevajag.
Es saprotu, ka Nolana fanu klubiņš ir liels, bet objektīvus rādītājus nosaukt par demagoģiju... nu nez. Bet ja, tavuprāt, aktuālais sastāvs bija labs, tad man ir jautājums - kāpēc Nolans ar VĒL LABĀKU sastāvu tik slikti spēlēja (vai arī tagad tu mēģināsi apgalvot, ka Ozoliņš, Girgensons, Karsums, Bārtulis utt. ir ekvivalenti Saulietim, Bajarunam, Skvorcovam, Širikovam)?

OS Vankūvera: Zaudēja grupu turnīrā visiem, izslēgšanas spēlē pret Čehiju zaudēja pagarinājumā
OS Sočos: Zaudēja grupu turnīrā visie, izlslēgšanas spēlē pret Šveici izmocīja uzvaru un dabūja spēli pret Kanādu.

Tb Nolana fenomens ir balstīts uz vienu uzvaru OS pret komandu, kas noteikti nav TOP izlase un zaudējumu Kanādai.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-11 11:28, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Uzlabojās ar katru gadu? Tiešām? PČ: 10-11-11 vietas. Un, lūdzu, nesāksim par "skaisto spēli". Sportā visskaistākais ir rezultāts. Nolanam tas bija tāds pats kā jebkuram citam Latvijas izlases trenerim, kurš ir pasrādājis ar komandu ilgāku laiku.
Juri, tikai nesāc uzspiest savu viedokli citiem. Citam rezultāts ir VIENĪGAIS, kas interesē, bet ir daudzi tādi, kuriem spēles skaistums arīdzan ir ļoti svarīgs.
Rezultāti tiešām, izņemot OS, nebija tik labi kā gribētos, bet tad, kāpēc ir tik daudz cilvēku, kuri grib Nolanu ar Kūlenu un Zirni redzēt pie izlases stūres? Tas aktīvais, agresīvais hokejs daudziem tuvāks sirdij.
Manis pēc, tas var arī nebūt Nolans, bet cits treneru kolektīvs, ka tikai hokeja filozofija līdzīga. Ar pliku meistarību pret lielajiem dūžiem ne ko nepanāksi.

  -4 [+] [-]

, 2015-08-11 11:30, pirms 9 gadiem
DidzisLV rakstīja: Juri, tikai nesāc uzspiest savu viedokli citiem. Citam rezultāts ir VIENĪGAIS, kas interesē, bet ir daudzi tādi, kuriem spēles skaistums arīdzan ir ļoti svarīgs.
Rezultāti tiešām, izņemot OS, nebija tik labi kā gribētos, bet tad, kāpēc ir tik daudz cilvēku, kuri grib Nolanu ar Kūlenu un Zirni redzēt pie izlases stūres? Tas aktīvais, agresīvais hokejs daudziem tuvāks sirdij.
Manis pēc, tas var arī nebūt Nolans, bet cits treneru kolektīvs, ka tikai hokeja filozofija līdzīga. Ar pliku meistarību pret lielajiem dūžiem ne ko nepanāksi.
Es neuzspiežu nevienam un neko, tikai ar faktiem un statistiku parādu, ka gluži tā kā kādam gribētos pasniegt, nav.

Ja ir ko likt pretī, lūdzu, ja nav - nu tad sākas stāsti par uzspiešanām.

  +6 [+] [-]

, 2015-08-11 11:32, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tādi spēlētāji kā Ovečkins/Krosbijs un viņiem līdzīgie vispār ir tikai daži pasaulē, nav jēgas līdzināties uz viņiem.

Tiem, kuriem ir interesanti paskatīties kāpēc Ovi ir tik kruts, piedāvāju rakstu (varat uztvert arī kā reklāmas pauzi): Kā trenējas profesionāļi: Aleksandrs Ovečkins |...

Latvijas izlasei, lai ar to rēķinātos PČ kontekstā arī lielās valstis, pilnīgi pietiktu ar KHL TOP līmeni + dažiem NHL večiem.
Par to tavu bloga rakstu. Vai tiešām Ovečkins varēja 12 minūtēs noskriet vairāk par 5km? Pasaules rekords 5000m skrejienā ir 12m37s. Tu tur pats stāvēji klāt, vai maskaviešu treneri tev ko sadir*a?

  -9 [+] [-]

, 2015-08-11 11:34, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Par to tavu bloga rakstu. Vai tiešām Ovečkins varēja 12 minūtēs noskriet vairāk par 5km? Pasaules rekords 5000m skrejienā ir 12m37s. Tu tur pats stāvēji klāt, vai maskaviešu treneri tev ko sadir*a?
Kā jau šīs rakstu sērijas laikā vairākkārt tiku minējis - viss ir balstīts uz publiski pieejamo informāciju.
5001 metrs arī ir vairāk.

  +3 [+] [-]

, 2015-08-11 11:35, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Par to tavu bloga rakstu. Vai tiešām Ovečkins varēja 12 minūtēs noskriet vairāk par 5km? Pasaules rekords 5000m skrejienā ir 12m37s. Tu tur pats stāvēji klāt, vai maskaviešu treneri tev ko sadir*a?
pie tam ne viss svaigs, bet pēc 2 stundu treniņa
1 2 3 4 5 162 komentāri