Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Beļavskis: "Girgensons ir atsācis treniņus, mēģināsim sazināties"

Beļavskis: "Girgensons ir atsācis treniņus, mēģināsim sazināties"
Aleksandrs Beļavskis
Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Latvijas hokeja izlase šovakar pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" ar 1:2 piekāpās Francijas valstsvienībai. Vienīgos vārtus Latvijas labā guva Rodrigo Ābols, kuram tā bija pirmā ripa izlases rindās.

"Francija bija nedaudz ātrāka un mobilāka un spēlēja disciplinētāk. Daļa mūsu komandas hokejistu nebija ilgi spēlējusi un vajadzēja laiku, lai viņi iekļautos spēlē. Aizsardzībā pieļāvām pozicionālas kļūdas un ļāvām pretiniekiem izveidot pretuzbrukumus. Pirmajā periodā uzbrukumā nespējām parādīt praktiski neko, otrajā un trešajā periodā spēle kļuva labāka," mača kopsavilkumu veica Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis.

Beļavskis norādīja, ka pēc trim spēlēm viņam vēl nav radušies favorīti vārtsargu vidū. "Vēl ir atlikušas piecas pārbaudes spēles. Mums ir četri vārtsargi, kuri līdz šim rādījuši labu sniegumu. Masaļskis tikai sāk ieiet noteiktā treniņu ritmā, un jautājums par komandas pirmo numuru paliek atklāts," sacīja Beļavskis, norādot, ka vārtsargu trijnieks, kas dosies uz pasaules čempionātu, būs zināms līdz spēlēm ar Slovākiju.

Tāpat Beļavskis atklāja, ka rīt vārtsargu pieteikumā spēlei tiks iekļauti Jānis Kalniņš un Ervīns Muštukovs. Laukuma spēlētāju sarakstos tiks iekļauti tie, kuri šodien netika pieteikti, norādīja Beļavskis. "Pirmā maiņa paliks nemainīga," piebilda Latvijas izlases galvenais treneris.

"Kā vienmēr, pret Latviju bija līdzīga un smaga spēle. Prasīju, lai spēlētāji ir disciplinēti un vairāk komunicē savā starpā. Bija laba spēle, Latvija neizmantoja dažus labus momentus pie mūsu vārtiem. Ar katru pārbaudes spēli mēs kļūstam arvien labāki," komentēja Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons. "Grūti komentēt izmaiņas, kādas Latvijas izlasē ir ieviesis jaunais treneris. Komanda joprojām smagi strādā laukumā, bet kaut ko vairāk varēšu atklāt pēc rītdienas spēles," piebilda kanādiešu speciālists.

Hendersons arī norādīja, ka ceru uz Francijas izlases iespējamo līderu Antuāna Rusela, Pjēra Eduāra Belmāra un Stefana da Kostas palīdzību pasaules čempionātā. "Šobrīd viss ir atkarīgs no viņu pārstāvētajiem klubiem," skaidroja Hendersons. Rusels un Bellemērs pārstāv Nacionālās hokeja līgas komandas Dalasas "Stars" un Filadelfijas "Flyers", bet Da Kosta tikko noslēdza KHL sezonu Maskavas CSKA rindās.

Uz iespējamo papildinājumu no Ziemeļamerikas cer arī Beļavskis, kurš atklāja, ka izlase mēģinās sazināties ar Bufalo "Sabres" uzbrucēju Zemgu Girgensonu, kurš ir atsācis trenēties pēc savainojuma. Ar Ronalda Ķēniņa un Kristera Gudļevska palīdzību šobrīd īsti nevar rēķināties, jo viņu pārstāvētie klubi cīnīsies izslēgšanas spēlēs, skaidroja Beļavskis.

Rīt Latvijas un Francijas izlases tiksies atkārtoti. Spēle sāksies plkst. 19:30.


, 2015-04-09 22:29, pirms 9 gadiem
Kamēr Kira pats trenēt nesāks, nekas tur nebūs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-09 22:34, pirms 9 gadiem
Ar vienu golu,grūti uzvarēt..
, 2015-04-09 22:35, pirms 9 gadiem
Normāla spēle priekš šī sastāva, Miķelim vajadzēja ielikt tos divus momentus, vēl šādi tādi varianti bija, nekas, būs labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-09 23:01, pirms 9 gadiem
Labāk lai uztrenējas mest tagad, arī garām, bet kārtīgi piešauj roku un met iekšā tad un tur, kad visvairāk vajadzēs! Vēl pāragri kaut ko pārmest. Tomēr nākamajās spēlēs gan rezultativitātei, gan sniegumam kopumā jāuzlabojas!
, 2015-04-09 23:03, pirms 9 gadiem
Karoč Hendersons neko nav sapratis, par tēmu kā spēlē LV izlase
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-09 23:14, pirms 9 gadiem
Tātad Punnenovam nebūs iespēja pacīnīties par vietu izlasē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-09 23:26, pirms 9 gadiem
Šaubos, ka Buffalo laidīs Girgensonu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-09 23:36, pirms 9 gadiem
laba spēle, bija savi plusi un mīnusi, maz noraidījumi un vārtsargs izskatījās drošs, bet kad ielaidām pirmos vārtus viss sastinga, pirmai maiņai nekas dižs nesanāca, gaidīju vārtus nevis vārtu stabu, varbūt motivācijas trūkums, bet ja tā tad tas uz trenera korpusa pleciem... ceturtā maiņa gan no sākuma līdz galam cīnijās, gaidu uz ledus Indraši un Daugaviņu!
, 2015-04-09 23:40, pirms 9 gadiem
labaisn rakstīja: Šādi aizsargi kas šodien spēlēja, bija smiekli katru otro minūti gandriiz..
Galviņšs tik vājšs, ka arii LHČ 1.jā līgā būtu jāsmejas, Čigāns arii apmēram Japāņu līmenii, Porejs saprotams nulle, Širokovs protams ariii hujņa..
Man patika, vismaz varēja pārsmieties, paldies...
pilnīgu tuftu Tu tagad te sadzini.
Par Tevi pat pasmieties nevar...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-09 23:45, pirms 9 gadiem
Verams ka girgs tiks. Jo centru vajag
, 2015-04-09 23:50, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: Masaļski taupa kā #1 , baigi čābīgi dēļ Ivara , tagad viņam ļoti noderētu izsaukums uz izlasi , jo viņa klubs izkrita uz NLB.
nedomāju, ka Masaļski taupa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-09 23:56, pirms 9 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Un ar vienu Zirgu gribēs izcīnīt medāli? tak Zirgs pats spēlē NHL pastarītī un neko dižu nerāda.

Cerams, ka Zirgs nebrauks uz izlasi, tomēr svarīgāk ir NHL karjera un pierādīt savu NE Overrated statusu!
Kādas ir Imperiona prognozes par Latvijas ledus hokeja komandas izredzēm pasaules čempionātā?
, 2015-04-10 00:03, pirms 9 gadiem
Mani fascinē tā frāze- mēģināsim sazināties. Itkā būtu pasta balodis jāsūta ar vēstuli un jācer ka nenoliks karoti pa ceļam
, 2015-04-10 00:09, pirms 9 gadiem
Cerams, ka Girgensons pārāk neskries uz izlasi, nevajag, lai negatavs atkal kādā savainojumā iedzīvotos
, 2015-04-10 00:22, pirms 9 gadiem
Galvenas speles bus PC,sis nevajag nemt piere,galvenais ir redzet kurs tiesam grib spelet,bet kurs negrib...ceru ka Belavskis izvelesies pareizos jo sitik daudz sen nav bijusi izlase...prieks skatities...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-10 00:47, pirms 9 gadiem
Ooo Kenins 3aja mainna.. Nu ceru ka buus rezultaats... Lai veicas Ronaldam...
, 2015-04-10 01:20, pirms 9 gadiem
Par Girgensonu nesaprotu, Lipmans to Beļavskim teicis vai kā? Buffalo neviens par to ka Zemgus ir atsācis trenēties itin neko nezin.
, 2015-04-10 01:21, pirms 9 gadiem
Vispār jau buffalo vinam nedos spēlēt, dēl traumas dod spēlēt Paris spēles būtu mulkīgi, to jau Nolans norādija ieprieks. pēc sezonas saubos vai viniem vispār ir liela teiksana par pārējo.
, 2015-04-10 01:33, pirms 9 gadiem
Lieciet mieru čalim...lai saved veselību kārtībā par 100%.. pie dir... tas PČ.
Ja uz nākošajām Olimpic games palīdzēs tad turēsim īkšķus.
Reālais PČ tāpat notiek aiz okeāna katru gadu + naudiņu jāpaspēj sapelnīt lai visiem pietiek...mammai, tētim, brāļiem, māsām, jāprecās, sieva jālutina, bērni jāaudzina, jāskolo, studijas, pensija jānopelna, lai var Bermudu salās jaunām meičām pa pēcpusi uzšaut...
, 2015-04-10 08:02, pirms 9 gadiem
ama-tieris rakstīja: Lieciet mieru čalim...lai saved veselību kārtībā par 100%.. pie dir... tas PČ.
Ja uz nākošajām Olimpic games palīdzēs tad turēsim īkšķus.
Reālais PČ tāpat notiek aiz okeāna katru gadu + naudiņu jāpaspēj sapelnīt lai visiem pietiek...mammai, tētim, brāļiem, māsām, jāprecās, sieva jālutina, bērni jāaudzina, jāskolo, studijas, pensija jānopelna, lai var Bermudu salās jaunām meičām pa pēcpusi uzšaut...
tu savas fantāzijas tikai te raksti vai ar savu sievu dalies arī ? bermudu meičas šim
, 2015-04-10 08:47, pirms 9 gadiem
"mēģināsim sazināties"
mūsdienu tehnoloģiju laikmetā ?
jautājums tik vai Zemgus aprīlī jau būs vesels un vai lietderīgi riskēt ar labi iesāktu karjeru NHL
būs vēl n-tie PČ un OS, kur varēs plosīties zem Latvijas karoga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Cīņa pie Ivara Punnenova sargātajiem vārtiem. Foto: Martial Trezzini/AP/Scanpix
26

Smagās kājas liedz sīvu pretestību: Latvija ielaiž vairākumā un kapitulē Šveicei

Pārbaudes spēlē Lozannā Latvijas hokeja valstsvienība piedzīvoja bezierunu (1:5) sakāvi pret Šveici. Rīt komandas spēkosies Klotenē.
Foto: IIHF
49

15 gadus vecais Mūrnieks labo rekordu, Latvijas U18 pārspēj slovākus

Šodien uzvaru pasaules čempionāta otrajā spēlē izcīnīja Latvijas U18 hokeja izlase, kas Somijas pilsētā Espo ar 5:3 pieveica Slovākiju un spēra soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Ar vārtiem izcēlās arī 15 gadus vecais Olivers Mūrnieks.
Rūdolfs Balcers. Foto: ZSC Lions
8

Balcera savainojums ir īstermiņa, atklāj Cīrihes "Lions"

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdienas vakarā savainojuma dēļ nepabeidza Šveices čempionāta finālsērijas piekto spēli, kurā viņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda nonāca soļa attālumā no titula. Balcera savainojums ir īstermiņa, portālu Sportacentrs.com informēja Cīrihes vienība.