Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Čehijas kapteinis: "Pret Latviju beigās paveicās, taču bijām pelnījuši uzvaru"

Čehijas kapteinis: "Pret Latviju beigās paveicās, taču bijām pelnījuši uzvaru"
Tomāšs Plekanecs spēlē pret Latviju
Foto: AP/Scanpix

Čehijas hokeja izlases kapteinis Tomāšs Plekanecs pēc vakardien izcīnītās uzvaras pēcspēles metienos pār Latviju (4:3) norādīja, ka divi punkti ir labs rezultāts, un uzslavēja Latvijas izlasi par sekmīgu taktiku.

„Vai divi punkti ir labs iznākums mačā pret Latviju? Domāju, ka jā, ņemot vērā mūsdienu hokeja tendences,” sacīja Tomāšs Plekanecs, Čehijas izlases kapteinis un Monreālas „Canadiens” uzbrucējs. „Ja mēs paspētu tikt pie trim punktiem, viss izskatītos pavisam citādi. Jā, mums bija nogurums, jo jāspēlē divas spēles divās dienās, taču negribu tagad to nosaukt par attaisnojumu. Beigās vairs nebijām tik svaigi, kā vajadzētu, taču paši arī bijām pie tā vainīgi ar pārāk ilgām maiņām. Lai uzturētu augstu tempu, nepieciešams ātrāk mainīties.”

Čehija nokļuva iedzinējos 2:3 58. minūtē, taču 59 sekundes pirms pamatlaika beigām Mihals Ržepīks izrāva neizšķirtu. Plekanecs bija ļoti apmierināts par savas izlases parādīto cīņassparu: „Ļoti svarīgi, ka pratām atgūties, neskatoties uz to, cik maz laika bija palicis pēc latviešu trešajiem vārtiem. Mums paveicās, taču bijām pelnījuši divus punktus un uzvaru.”

Plekanecam tika vaicāts, vai pirms turnīra viņš būtu pieņēmis piecus punktus turnīra tabulā, un čehu uzbrucējs norādīja, ka jā. „Pirms turnīra neviens nezināja, kā izvērsīsies sākums. Spēlē pret Latviju gan dotu priekšroku punktu iegūšanai mierīgākā veidā. Latvieši spēlēja nobriedušu hokeju, jāizceļ viņu taktiskā spēle. Savukārt mēs ne īpaši labi izmantojām lielo vairākumu, izvēlējāmies nepareizos brīžus, kad izdarīt metienus,” noslēdza Plekanecs.

Savukārt uzvaras bullīša autors Lūkašs Kašpars brīdināja, ka šajā grupā punktus nāksies zaudēt visām komandām: „Kazahi pieveica Šveici, latvieši atņēma punktu arī čehiem. Neviens šajā grupā dāvanas nesaņems. Piekrītu, ka spēle pret Latviju izvērsās traka. Brīdī, kad mums vajadzēja nostiprināt pārsvaru, nokļuvām iedzinējos 2:3. Taču neteikšu, ka izdarījām kaut ko nepareizi vai pretinieks sāka pēkšņi spēlēt daudz labāk. Mums bija savas iespējas, likās, ka mierīgi varam tikt pie 4:0. Neviens nebūtu pārsteigts. Taču diemžēl latvieši izturēja mazākumā un mainīja spēles gaitu.”

Kašpars arī norādīja, ka Čehijas izlase pierādījusi savu psiholoģisko gatavību turnīram un sevi labi apliecinājuši turnīra debitanti: „Neviens nevēlas kļūdīties un būt atbildīgs par ielaistajiem vārtiem.”

Izmantotie resursi:
Hokej.cz - web českého hokeje


, 2016-05-08 12:03, pirms 8 gadiem
Pelnijuši uzvaru? Latvija par tādu spēli bija pelnijusi uzvaru...Čehiem būtu jākaunās ,ka ar tādu sastāvu nevarēja pamatlaikā latviešus pieveikt...man šķiet pēc šīm spēlēm vairāk vai mazāk visi respektēs Latvijas izlasi,nezkatoties uz sastāvu,kas tomēr nav nemaz tik slikts,un spēj cīnīties ar jebkuru izlasi!
, 2016-05-08 12:09, pirms 8 gadiem
Pelnījusī uzvaru? Da labi no 2-0 izlaiž uz 2-3 nozīmē pelnījuši uzvaru? :

Neko nebijāt pelnījuši.Šoreiz paveicās,nākamreiz nepaveiksies.
, 2016-05-08 12:10, pirms 8 gadiem
zaxx rakstīja: Pelnījusī uzvaru? Da labi no 2-0 izlaiž uz 2-3 nozīmē pelnījuši uzvaru? :

Neko nebijāt pelnījuši.Šoreiz paveicās,nākamreiz nepaveiksies.
vaine...tāds sūdīņš beigās iekrita...
, 2016-05-08 13:06, pirms 8 gadiem
Vienīgais ko jūs esat pelnījuši ir Ķēniņa spēka paņēmienu...
, 2016-05-08 13:32, pirms 8 gadiem
Ja būtu 5 minūtes vairākumu realizējuši, varbūt arī būtu pelnījuši.
, 2016-05-08 13:55, pirms 8 gadiem
Bija gan pelnījuši Nez pašiem bik kauna nav pēc tādiem izteikumiem un vēl esot vadībā 2:0! Ne sū*da Čehi kko bija pelnījuši!
, 2016-05-08 14:39, pirms 8 gadiem
Paveicās nenozīmē pelnījuši!
, 2016-05-08 14:47, pirms 8 gadiem
Visticamāk viņi to bija domājuši sakarā ar neizmantotajiem momentiem 2.trešdaļas laikā. Bet paši vainīgi un mūsējie parādīja,ka šogad spēle kā īsta komanda! Rit gaidam uzvaru!!
Rūdolfs Balcers. Foto: ZSC Lions
2

Balcera savainojums ir īstermiņa, atklāj Cīrihes "Lions"

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdienas vakarā savainojuma dēļ nepabeidza Šveices čempionāta finālsērijas piekto spēli, kurā viņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda nonāca soļa attālumā no titula. Balcera savainojums ir īstermiņa, portālu Sportacentrs.com informēja Cīrihes vienība.
Elvis Merzļikins. Foto: IIHF.com
6

Pirmā pārbaude izbraukumā: Latvija samēros spēkus pret šveiciešiem

Pārbaudes spēļu ciklu, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, šovakar turpinās Latvijas valstsvienība. Pulksten 20:45 pretī stāsies Šveice, spēle tiks aizvadīta ceturtajā lielākajā pilsētā Lozannā. Tiešraide kanālā TV6.
Antons Macijevskis. Foto: IIHF
12

Latvijas U18 hokejisti pasaules čempionātu turpinās pret slovākiem

Šodien Somijā notiekošo pasaules čempionātu turpinās Latvijas U18 hokeja izlase, kas pulksten 14:00 spēkosies pret vienaudžiem no Slovākijas. Abas komandas turnīru sāka ar neveiksmēm.