Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Miļuns: "Zaudējums Krievijai ar 0:6 - tā šobrīd ir mūsu realitāte"

Miļuns: "Zaudējums Krievijai ar 0:6 - tā šobrīd ir mūsu realitāte"
Ēriks Miļuns Latvijas izlases treniņā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja treneris Ēriks Miļuns sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja, ka, viņaprāt, Latvijas izlases vakardienas sagrāve pret Krieviju bija likumsakarība. Taču Miļuns uzskata, ka šāvakara pretiniece ASV valstsvienības izskatā būs vājāka un ka rezultāts noteikti būs pozitīvāks nekā vakar.

"Tā šobrīd ir mūsu realitāte," Ēriks Miļuns atbildēja uz jautājumu, vai Latvijas izlases zaudējums ar 0:6 bija likumsakarīgs. "Vienkārši, ņemot vērā, ka jaunieši zaudē ar 2:10 [nesenajā pasaules U-18 čempionātā Sočos] un lielie - ar 0:6, tad jau nav tik slikti. Protams, tā bija pirmā spēle - gan jau viss būs labi."

"Protams, galvenais zaudējuma iemesls lielākoties bija pārākums meistarībā. Mēs esam citā līmenī," Miļuns turpināja. "Cik daudz izšķīra Armanda Bērziņa noraidījums? Tas uz vietas grūtāk redzams. Tas, ka izturēja noraidījumu, pat it kā bija labi, bet vienīgi, ka pēc tam ielaida. Ja tajā laikā tiktu iemesti divi vārti, tad būtu cita lieta, bet tajā laikā neiemeta nevienus."

"Māra Jučera sniegums? Nav tas brīdis, kad kritizēt vārtsargu," uzskata Miļuns. "Šovakar jāspēlē pret ASV , vārtos būs Edgars Masaļskis. Pret ASV spēle gan pēc satura, gan rezultāta noteikti būs labāka. Vai ASV potenciāla ziņā ir vājāka nekā Krievija? Jā, domāju, ka noteikti."

Atgādinām, ka vakar Latvijas izlase pasaules čempionātu sāka ar sagrāvi pret pašreizējo čempioni Krieviju (0:6). Pirmos vārtus Krievija iemeta 14.minūtē, kad izcēlās Jevgēņijs Birjukovs, bet 24.minūtē noraidījumu līdz spēles beigām nopelnīja Armands Bērziņš. Lielo vairākumu Latvija gan izturēja (tostarp divas minūtes trijatā pret pieciem), tomēr jau pēc 22 sekundēm Jevgēņijs Medvedevs dubultoja pārsvaru (2:0). Līdz otrās trešdaļas beigām Krievija guva vēl divus vārtus, bet trešajā trešdaļā Latvijas izlase ielaida vēl divas ripas. Šovakar plkst. 20:15 Latvijai pretī stāsies ASV komanda, bet vēl Helsinku grupā būs jāspēlē pret Austriju, Slovākiju, Vāciju, Franciju un Somiju.


, 2013-05-05 14:01, pirms 11 gadiem
Nu 0:6 ar amatieru hokeju pret krievijas hokeju, kur tiek gāztas nenormālas summas ir diezgan labi.
, 2013-05-05 14:08, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Nu 0:6 ar amatieru hokeju pret krievijas hokeju, kur tiek gāztas nenormālas summas ir diezgan labi.
Saksim jau ar to, ka mums U-18 chempionata- ir tikpat komandu cik Pēterburgas jaunieshu chempionata.

Daudz ir ari izbraukushi, bet tur vareetu sastadit- vel kaadas 2-3 komandas, bet ne vairaak.
, 2013-05-05 14:12, pirms 11 gadiem
Varbūt tagad vannabe ekspertiem mutes būs ciet, bet es par to stipri šaubos. Te pats Pāvests var pateikt visu kā ir , mūsu tvnet un sportacentra ekspertiem tāpat pie kājas.
, 2013-05-05 14:14, pirms 11 gadiem
Vājāka ir, un uzvarēt ir iespējams. Par Latviju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-05 14:19, pirms 11 gadiem
Tad jau slovēņiem, kuriem ir tikai 943 spēlētāju hokejā (Latvijai - 4271), vispār nav ko darīt PČ.
, 2013-05-05 14:21, pirms 11 gadiem
sidneycrosby1 rakstīja: Diez tad kāpēc citreiz kaut vai pagājušogad kad Krieviem bija pat spēcīgāks sastāvs mēs nospēlējām cienīgāk?
Reāli brīžiem šķiet ka sastāva ir tādi kuriem tur nemaz nevajadzēja būt un nevajag te tupi gvelzt ka MUMS JAU NAV KO ŅEMT.
Mums ir ko ņemt.

Latvijas realitāte ir tāda ka mēs pat pie līdzīga rezultāta ar tādām TOp komandām, vienmēr pamanāmies paši sev bedri izrakt,vnk PAŠI NETIC SEV UN SAVIEM SPĒKIEM.

Man ir KAUNS PAR VAKARDIENAS SPĒLI
Varbūt tāpēc, ka mums sastāvs ir vājāks kā pagājošo gad! Man piemēram būtu kauns, ja ar 0:6 pakāstu Vācijai,Francijai vai kam vēl tur, Krievija ir spēcīga, tāpēc diži neko nekaunējos. Labāk jau protams varēja nospēlēt, bet nu nekas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-05 14:27, pirms 11 gadiem
skatījos 2 un 3 periodu. Nevienu bīstamu metienu nepamanīju - tur jau ta bēda.
, 2013-05-05 14:33, pirms 11 gadiem
Neticu. Spēlētāju skaits Ķīnā.
iihf.com dati.
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-05 14:38, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Neticu. Spēlētāju skaits Ķīnā.
iihf.com dati.
vismaz vinjiem uz katriem 6 speletajiem ir ledus halle
, 2013-05-05 14:45, pirms 11 gadiem
krieviem pec iihf statiem ir 30 reizes vairak hokejistu neka LV, nu ko jus vel raudat Kanada 275 reizes vairak neka LV, USA 200 reizes...

esam tur kur esam, nav ko njaudet, viss ir ta ka tam jabut..turesim ikskus par savejiem galvenais
, 2013-05-05 14:45, pirms 11 gadiem
Flipsider, sāksim ar to, ka s-peterburga ir viens no 100 tādiem apgabaliem un viņiem ir vel tādu vismaz 100, ja ne vairāk un tad salasoties visiem uzvarētājiem viena turnīrā, ir pat vairāk komandas nekā mums u-18, TU EKSPERT
, 2013-05-05 15:04, pirms 11 gadiem
Uceris, 14:14, pirms 41 minūtes, ignorēt, atbildēt
Vājāka ir, un uzvarēt ir iespējams. Par Latviju!

Uzvarēt protams ir iespējams,tikai šī Latvijas hokeja paaudze to gan nespēj izdarīt.Viņi jau zaudējuši krieviņiem ir jau ģērbtuvē pirms spēles.Diez vai es savā dzīvē vēl sagaidīšu to lielisko brīdi,kad pieveicam dižo kaimiņu.Kas attiecās uz šīsdienas spēli ar jeņķiem.Vajadzētu būt pieklājigākam rezultātam.Cits stils pretī.Amerikāņiem arī aklimatizācijas process diez vai jau ir beidzies,tas varētu nākt mums par labu.Tikai viens bet.Ir jācīnās sevi nežēlojot.Pagaidīsim vakaru.Lai puikām veicās!
, 2013-05-05 15:26, pirms 11 gadiem
Miļūns jau varēja paturēt muti ciet - pats ir jauniešu treneris Pārdaugavā jau ilgu laiku. Kur tad ir Tavs pienesums Latvijas hokejam? Viens no Kiras pakalpņiem LHF...
, 2013-05-05 15:49, pirms 11 gadiem
Zemekis rakstīja: Miļūns jau varēja paturēt muti ciet - pats ir jauniešu treneris Pārdaugavā jau ilgu laiku. Kur tad ir Tavs pienesums Latvijas hokejam? Viens no Kiras pakalpņiem LHF...
Nu Bērziņš arī ir redzamākais audzēknis no Miļuna pirmās paaudzes hokejistiem... Daļēji var piesaukt arī Freibergu - pirms Ralfa aizbraukšanas uz ASV vairākus gadus viņš spēlēja Prizmā....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Elvis Merzļikins, Oskars Cibuļskis un divu vārtu autors Fabians Seterlunds. Foto: IIHF
148

Vītols debitē, Latvija pēc atspēlēšanās 26 sekundēs sabrūk pret Zviedriju

Otro neveiksmi pēc kārtas pasaules čempionātā piedzīvojusi Latvijas hokeja izlase, kas ar 2:7 atzina Zviedrijas hokejistu pārākumu. Vēl otrās trešdaļas sākumā latviešiem izdevās atspēlēt divus vārtus un panākt neizšķirtu, bet tās vidū pusminūtes laikā zviedri ieguva jau trīs vārtu pārsvaru, nokārtojot uzvaru.
Mirklis pēc Roberta Mamčica vārtu guvuma. Foto: Matt Zambonin/IIHF
4

Mamčics: "Mums vēl ir iespēja iekļūt ceturtdaļfinālā"

LETA. Latvijas valstsvienības pieļautās kļūdas mačā ar Zviedriju veiksmīgi izmantoja pretinieki, lai gūtu pārliecinošu uzvaru, pēc spēles secināja Latvijas hokejists Roberts Mamčics.
Elvis Merzļikins. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
18

Vārtos pret Zviedriju stāsies Merzļikins, uz rezervistu soliņa - Vītols

Pirms šīs pēcpusdienas spēles pasaules čempionātā pret Zviedriju Latvijas hokeja izlases treneru korpuss izšķīries par vārtu drošības uzticēšanu Elvim Merzļikinam. Savukārt kā otrais vārtsargs pieteikts Ēriks Vītols, atstājot Kristeru Gudļevski tribīnēs.