Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Sezonas pirmajā mačā vārtu birums, ''Mogo'' uzveic ''Kurbadu''

Sezonas pirmajā mačā vārtu birums, ''Mogo'' uzveic ''Kurbadu''
Sandis Zolmanis pret Edgaru Kurmi
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Jaunajā ''Kurbada'' ledus hallē ar pagājušās sezonas finālistu dueli atklāta jaunā ''Optibet hokeja līgas'' sezona. Aizraujošā un skatāmā spēlē uzvaru ar 5:3 izcīnīja viesi, '''Mogo'' hokejisti, kuru labā divus vārtus guva Pauls Zvirbulis. Pirmo vārtu autors jaunajā sezonā gan ''Kurbada'' hokejists - Sandis Zolmanis.

Jau spēles pirmajā minūtē atklāt rezultātu iespēja tika ''Mogo'', kad noteikumus pārkāpa ''Kurbada'' kaptienis Toms Bluks, tiesa, Oļega Sorokina vadītie hokejisti vairākumu nerealizēja. Turpinājumā gan iniciatīvu spēja pārņemt mājnieki, pirmo nopietno draudu Renāra Kazanova vārtiem radot Jēkabam Rēdliham, kurš spēcīgi meta no zilās līnijas. Aktivitāte ļāva nonākt piecatā pret četriem, un astotajā minūtē vairākumā esošie Latvijas čempioni atklāja mača rezultātu. Pa labo malu uzbrukuma zonā iegāja Sarkanis, dodot piespēli uz vidu Sandim Zolmanim, kurš raidīja ripu starp vārtsarga kājsargiem, gūdams pirmos vārtus jaunajā ''Optibet hokeja līgas'' sezonā - 1:0.

Komandas centās uzkurināt spēles tempu, tiesa, hokejisti arī visai bieži kļūdījās, ripai bieži mainot saimniekus. Ar labiem momentiem apmainījās gan mājnieki, gan viesi, Kazanovam atvairot Lavrova metienu no kreisās malas, savukārt Uldim Čalpam darbu vārtos aiztaupīja Galkins, bloķēdams Rūdolfa Prūša metienu. Tomēr uzbrucējs reabilitējās, pretuzbrukumā nonākot aci pret aci ar Čalpu, apspēlēdams vārtsargu, panāca 1:1. Uzreiz pēc šīs epizodes viens pret Kazanovu izskrēja Gricinskis, tomēr vārtsargs skaisti ripu tvēra ķērājcimdā. Trešdaļas izskaņā vēl viena laba iespēja izcelties tika ''Mogo'', kad Čalpa glāba pēc Mika Lipsberga metiena.

Otro periodu ar diviem vairākumiem pēc kārtas uzsāka ''Kurbads'', taču lēna saspēle un vārtsargs, kurš atvairīja bīstamus Galkina un Gricinska metienus neļāva mājniekiem izvirzīties vadībā. Bet ko neizdevās izdarīt vairākumā, to Ogres komanda izdarīja vienādos sastāvos - Pečura ar lielisku piespēli no aizvārtes atrada Juri Štālu, kurš no vārtu priekšas panāca 2:1. Ilgi gan nebija jāgaida līdz nākamajām izmaiņām spēles rezultātā, jo jau pēc nepilnas minūtes ''Mogo'' kuriozā veidā atkal atspēlējās. No zilās līnijas ripu vārtu virzienā raidīja Zvirbulis, tā atleca no apmales un iesprūda starp Čalpas kājsargiem, taču ieslīdēja vārtos - 2:2.

Ripu vairāk kontrolēja mājnieki, ilgi pretinieku zonā uzturoties pirmajai maiņai ar Rēdlihu, Galkinu un Gricinski priekšgalā. ''Mogo'' turpināja dot iespējas pretiniekiem spēlēt piecatā pret četriem, taču mazākumā viesus virs ūdens turēja Renārs Kazanovs. Divatā pret vienu aizsargu aizskrēja Hartmanis un Gricinskis, kurš kreisajā malā saņēmis piespēli no kolēģa, vilcinājās ar metiena izdarīšanu, iespēju izniekojot. Perioda beigās ''Kurbads'' sāka radīt problēmas sev pašiem, divreiz pēc kārtas pārkāpjot noteikumus. Otro iespēju ''Mogo'' arī izmantoja, piecas sekundes līdz trešdaļas beigām uzbrukumā pieslēdzoties aizsargam Paulam Zvirbulim, kurš izvirzīja viesus vadībā - 2:3.

Tiesa, jau atkal ātri vien rezultāts tika izlīdzināts - jau pirmajā trešās trešdaļas uzbrukumā vienatnē pret vārtsargu aizslidoja Jānis Straupe, ar korpusu piesedzot ripu, apspēlējot Kazanovu un gūstot skaistus vārtus - 3:3. Pirmās piecas perioda minūtes aizritēja ''Kurbada'' zīmē, atkal darba netrūka Kazanovam, kurš glāba pēc Bluka un Sarkaņa metieniem. Spēle ritēja ļoti ātrā tempā, uzbrukumi no vieniem vārtiem līdz otriem, taču gūt vārtus patraucēja kļūdas piespēlēs, kā arī vārtsargu sniegums. Tomēr trešdaļas 13. minūtē ''Mogo'' spēja lauzt mača gaitu, kad vārtu priekšā nadzīgākais atkal bija Mamonovs, kurš guva vārtus ar gaļu, iebakstot ripu aiz Čalpas sargāto vārtu līnijas, panākot 3:4.

Ogres ''Kurbads'' gan negrasījās padoties, turpinot izdarīt spiedienu uz Kazanova vārtiem, taču Oļega Sorokina vadītie ''Mogo'' hokejisti labi aizsargājās un gaidīja pretuzbrukumu iespējas. Viena no tādām radās 57. minūtē, kad viesi izskrēja trijatā pret diviem mājniekiem, ripu zonā ievilka Krišs Lipsbergs, pats uzņēmās iniciatīvu uzbrukumā un ar plaukstas metienu augšējā stūrī palielināja savas komandas pārsvaru, panākot 3:5. Pēdējos trešā perioda mirkļos gan mājnieki centās rezultātu izlīdzināt, taču neveiksmīgi. Ar uzvaru sezonu atklāj ''Mogo''.

HK ''Kurbads'' - HK ''Mogo'' 3:5 (1:1; 1:2; 1:2)
Vārti: 07:57 Zolmanis (Sarkanis, Lavrovs, vair.) 1:0, 14:11 Prūsis (Begovs, Kurmis) 1:1, 26:06 Štāls (Pečura) 2:1, 27:04 Zvirbulis (Širokovs, M. Lipsbergs) 2:2, 39:55 Zvirbulis (K. Lipsbergs, Ozoliņš, vair.) 2:3, 40:14 J. Straupe (Valters, Bluks) 3:3, 52:02 Mamonovs (Širokovs) 3:4, 56:51 K. Lipsbergs (Zvirbulis, Ozoliņš) 3:5.
Soda minūtes: 12:12
Metieni: 38-31
Vārtsargi: Uldis Čalpa - Renārs Kazanovs


, 2017-09-09 18:16, pirms 7 gadiem
Paldies SC TV!

Pirmā no vismaz 11 cīņām šosezon noslēgusies. Interesanti, aizraujoši, neparedzami! Tā turēt!
, 2017-09-09 18:24, pirms 7 gadiem
Prieks par halli, par Kurbada nākotnes plāniem, par translācijas kvalitāti, par spēli... arī par Andersonu kā komentētāju kaut vai pagātnes nopelnu dēļ, jo diemžēl reāli un pastāvīgi nevelk viņš vairs
, 2017-09-09 18:31, pirms 7 gadiem
Beidzot arī Latvijas klubiem sākusies sezona. Gribējās jau, lai Kurbads uzvar un apliecina savu Latvijas spēcīgākās komandas statusu, bet tā ir tikai pirmā spēle.
P.S. Vilšanās: Andersons.
, 2017-09-09 18:31, pirms 7 gadiem
Virsrakstam vajadzēja būt "Pikāns and co atriežās uz lūzeru takas?"! Pa*irst pirmo mājas spēli pie gandrīz pilnām tribīnēm... tas neko labu Kurbadam nesola. Aura hallei sabojāta! Tagad šie 100(nu labi vismaz 10) gadus vairs čempja titulu neredzēs kā savas ausis! Ko tur čāča pardon Čalpa vārtos darija man īsti nav skaidrs... pēdējais un vēl pārītis golu bija neobligāti. Mocikam kā trenerim "ņeud"! Ar šādu "attitūdi" viņi te manā krajā nafig nav vajadzīgi... lai brauc atpakaļ uz Ogri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-09 18:39, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Virsrakstam vajadzēja būt "Pikāns and co atriežās uz lūzeru takas?"! Pa*irst pirmo mājas spēli pie gandrīz pilnām tribīnēm... tas neko labu Kurbadam nesola. Aura hallei sabojāta! Tagad šie 100(nu labi vismaz 10) gadus vairs čempja titulu neredzēs kā savas ausis! Ko tur čāča pardon Čalpa vārtos darija man īsti nav skaidrs... pēdējais un vēl pārītis golu bija neobligāti. Mocikam kā trenerim "ņeud"! Ar šādu "attitūdi" viņi te manā krajā nafig nav vajadzīgi... lai brauc atpakaļ uz Ogri!
Dēļ viena zaudējuma tagad halle jājauc nost?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-09 18:50, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Dēļ viena zaudējuma tagad halle jājauc nost?
nē, jāceļ jauna!
, 2017-09-09 18:52, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Pareizi, Alsik - dodiet atpakaļ mazo cinīti Ostošovu! Vārtsargs točna pārdega, jo vienu golu pats iesita savos. Tā bija no borta atlecošā ripa un izlikās, ka nemaz neviens nepielaboja.
Čalis šodien lažoja uz nebēdu! Tur labi, ja kādi 1-2 goli formāli varēja saukties par "neņemamiem" pārējie uz Čalpas un defu rēķina! 4. jau arī Mogo ielika no vārtu priekšas, kad Čalpa un Kurbju defs tik vēsi noskatijās...
, 2017-09-09 18:53, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Dēļ viena zaudējuma tagad halle jājauc nost?
Halli var atstāt! Būs kur pacaniem paslidot, bet paši, lai vācas atpakaļ uz Ogri lūzerot!
, 2017-09-09 18:54, pirms 7 gadiem
Tomēr. 2. perī, ko daļēji redzēju, Kurbads izskatìjās pārliecinošāk.
, 2017-09-09 18:57, pirms 7 gadiem
Sorokins kā treneris apspēlēja Macijevski un Kazanovs kā goalijs - Čalpu. Un viss rezultāts.
Taktiski Mogo labāk spēlēja, Kurbads vairāk gribēja uz individuālo izbraukt. Nu un divi ņemami goli Kurbada vārtos, viens no kuriem kuriozs.
, 2017-09-09 18:57, pirms 7 gadiem
fanotājs a rakstīja: Pilnībā piekrītu par SC darbību OHL popularizēšanā,personīgi es labāk skatos šīs spēles nekā pelavu dinamas antihokeju
Nešaubos, tu skatīsies pēc iespējas visas Dinamo spēles un celsi TV reitingu RD translācijām.
, 2017-09-09 19:01, pirms 7 gadiem
Nu ir Pikānam jādomā par kārtīgu vārtu vīru-ar šo Kontinentālajā kausā nav ko darīt-2 ripas uz viņa stabili un ļoti daudz atsit vārtu priekšā.Citādi spēle aizraujoša ,ātra un sagādāja daudz vairāk pozitīvu emociju nekā Dinamo spēles.
, 2017-09-09 19:04, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Virsrakstam vajadzēja būt "Pikāns and co atriežās uz lūzeru takas?"! Pa*irst pirmo mājas spēli pie gandrīz pilnām tribīnēm... tas neko labu Kurbadam nesola. Aura hallei sabojāta! Tagad šie 100(nu labi vismaz 10) gadus vairs čempja titulu neredzēs kā savas ausis! Ko tur čāča pardon Čalpa vārtos darija man īsti nav skaidrs... pēdējais un vēl pārītis golu bija neobligāti. Mocikam kā trenerim "ņeud"! Ar šādu "attitūdi" viņi te manā krajā nafig nav vajadzīgi... lai brauc atpakaļ uz Ogri!
Jokains esi? Kad vecis šitik māņticīgi un histēriski sāk runāt (vēl pie tam pēc vienas spēles tikaj), tas tiešām par neko labu neliecina.
, 2017-09-09 19:06, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Jokains esi? Kad vecis šitik māņticīgi un histēriski sāk runāt (vēl pie tam pēc vienas spēles tikaj), tas tiešām par neko labu neliecina.
Nav jau pirmā reize, kad Als raksta interesantas lietas par Kurbada un haļļu karmām
, 2017-09-09 19:18, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Jokains esi? Kad vecis šitik māņticīgi un histēriski sāk runāt (vēl pie tam pēc vienas spēles tikaj), tas tiešām par neko labu neliecina.
Uz vecumu nevienam prātiņa vairāk nepaliek! Tici man, Tu vēl neesi redzējusi histēriskus un māņticīgus večus, ja tas ko es tagad te (pusnopietni) klabinu Tev liekas "histrērisks" un "māņticīgs"! Halle viņiem šādu "iesvētīšanu" var arī nepiedot un nedomāju, ka viņus tur kaut kas labs sagaida.... vienīgā opcija: jājauc nost, jāceļ jauna un jāmēģina no jauna!
, 2017-09-09 19:19, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Uz vecumu nevienam prātiņa vairāk nepaliek! Tici man, Tu vēl neesi redzējusi histēriskus un māņticīgus večus, ja tas ko es tagad te (pusnopietni) klabinu Tev liekas "histrērisks" un "māņticīgs"! Halle viņiem šādu "iesvētīšanu" var arī nepiedot un nedomāju, ka viņus tur kaut kas labs sagaida.... jājauc nost, jāceļ jauna un jāmēģina no jauna!
Haha, tas pirmais teikums liecina, ka pa lielam ar tevi tomēr viss kārtībā, pārējo ignorēšu
, 2017-09-09 19:20, pirms 7 gadiem
Pikānam visu konfesciju svētie tēvi jāsasauc, ar viena svētību par maz
, 2017-09-09 19:21, pirms 7 gadiem
fanotājs a rakstīja: Kā jau rakstīju spēles laikā komentāros,šo sezon nebūs izteiktu favorītu spēlēs starp Kurbadu,Mogo,Liepāju un Zemgali.
Par Andersonu pilnībā piekrītu,komentētājam jābūt atraktīvākam,ne monotomi runāt par.ne par ko.
klau, monotom, visiem "pajāt", ko tur sribelē, sēnalgalva, aizej uz latv.val. kursiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-09 19:26, pirms 7 gadiem
ripulis rakstīja: Pikānam visu konfesciju svētie tēvi jāsasauc, ar viena svētību par maz
Pietiktu jau arī ar kādu latvju zintnieku un spēka vārdu un rakstu (rūnu) zinātāju! Būtu lielāka jēga nekā no visiem tiem pesteļotājiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-09 19:29, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Pietiktu jau arī ar kādu latvju zintnieku un spēka vārdu un rakstu (rūnu) zinātāju! Būtu lielāka jēga nekā no visiem tiem pesteļotājiem!
Tak ūsiņa zīme Kurbadam uz pleciem bija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-09 19:29, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Haha, tas pirmais teikums liecina, ka pa lielam ar tevi tomēr viss kārtībā, pārējo ignorēšu
Uz vecumu gudrāki nepaliek... viedāki gan! Ar to "viedāki", ceru, ka saproti es nedomāju zināšanas kādās viedierīcēs....
, 2017-09-09 19:32, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Uz vecumu gudrāki nepaliek... viedāki gan! Ar to "viedāki", ceru, ka saproti es nedomāju zināšanas kādās viedierīcēs....
https://youtu.be/nQ80smxlvbw
, 2017-09-09 19:34, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Tak ūsiņa zīme Kurbadam uz pleciem bija.
Nu laikam jau nepalīdzēja vai arī bezjēgā (bez sajēgas kā lietot to ir tur uzkabinājuši)... acīmredzot vajag vēl kaut ko! Iz ūsiņa nozīmes - Gaismas un dzīvības simbols, kas atslēdz vārtus vasarai. Gādā par zirgiem un bitēm, nes veiksmi ceļā. Kas no šiem der Kurbadam? Transporta jomā vēl, ok, bet hokeja komandai?
, 2017-09-09 19:38, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: https://youtu.be/nQ80smxlvbw
Tev visām dzīves situācijām ir piemeklēti šādi video?
, 2017-09-09 19:38, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Nu laikam jau nepalīdzēja vai arī bezjēgā (bez sajēgas kā lietot to ir tur uzkabinājuši)... acīmredzot vajag vēl kaut ko! Iz ūsiņa nozīmes - Gaismas un dzīvības simbols, kas atslēdz vārtus vasarai. Gādā par zirgiem un bitēm, nes veiksmi ceļā. Kas no šiem der Kurbadam? Transporta jomā vēl, ok, bet hokeja komandai?
Loģistikas kompānijai veiksme ceĺā tā kā varētu noderèt. Man ar mašīnā ūsiņš pie spoguĺa karājas.
, 2017-09-09 19:42, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Tev visām dzīves situācijām ir piemeklēti šādi video?
Visàm varbūt ne, bet daudzām gan . Nu patīk man tie 'stendapisti', daudz esmu viņus skatījusies, un tā kā patīk, tad faktiaki visu arī atceros, tāpēc pie vajadzības nav grūti atrast
Oļegs Sorokins. Foto: HS Rīga
5

Latvijas U18 izlases bāzes komandu HS "Rīga" turpinās vadīt Oļegs Sorokins

Hokeja skola "Rīga" pavēstījusi, ka organizācijas galveno komandu turpinās vadīt 50 gadus vecais Oļegs Sorokins, kuram arī turpmāk palīdzēs Sergejs Teluškins.

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.