Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

Karsumam 0+2 "Dynamo" uzvarā, "Lada" dramatiski zaudē Magņitkai

Karsumam 0+2 "Dynamo" uzvarā, "Lada" dramatiski zaudē Magņitkai
Mārtiņš Karsums
Foto: dynamo.ru

Kontinentālās hokeja līgas čempionāta kārtējā spēlē latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums ar divām rezultatīvām piespēlēm kaldināja Maskavas "Dynamo" uzvaru ar 4:2 pār Bratislavas "Slovan". Neveiksmi piedzīvoja latviešu kupli pārstāvētā Toljati "Lada" komanda. "Lada" ar Arti Ābolu un Viktoru Ignatjevu uz komandtiltiņa un Kristapu Sotnieku aizsardzībā savā laukumā dramatiskā deviņu vārtu mačā nespēja noturēt pārsvaru, galotnē ar 4:5 atzīstot Magņitogorskas "Metallurg" pārākumu.

Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas „Dynamo” savā laukumā uzņēma Bratislavas „Slovan”, kas iepriekšējos divos mačos pie punktiem nebija tikusi. Spēles pirmā trešdaļa aizritēja ļoti augstā tempā ar ievērojamu „Dynamo” pārsvaru. „Slovan” centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, taču pirmajā trešdaļā skatītāju vārtu guvumus neieraudzīja. Rezultāts tika atklāts otrās trešdaļas sākumā, kad maskavieši realizēja skaitlisko vairākumu – Karsums rezultatīvi piespēlēja, bet uzbrukumu noslēdza Daniils Tarasovs. Otrās trešdaļas vidū viesiem izdevās atspēlēties, noķerot mājiniekus pretuzbrukumā – izlīdzinājumu panāca kādreizējais Rīgas dinamietis Jurajs Mikušs (1:1). Taču „Slovan” prieki bija īsi, jo jau pēc četrām minūtēm Dmitrijs Markovins atjaunoja „Dynamo” pārsvaru (2:1). Notikumiem bagātās trešdaļas izskaņā uz noraidīto soliņu devās Karsums, taču laukuma saimniekiem izdevās ne tikai nosargāt savus vārtus, bet arī palielināt pārsvaru, vārtus gūstot Ņikitam Komarovam (3:1).

Mača izskaņā „Dynamo” organizēja ceturtos vārtus un arī šoreiz vārtu guvumā piedalījās Karsums, ierakstot savā rēķinā vēl vienu rezultatīvu piespēli. Latviešu uzbrucējs skaitliskajā vairākumā veica reidu pa labo malu un piespēlēja Iļjam Ņikuļinam, kurš nodrošināja „Dynamo” uzvaru, panākot (4:1). „Slovan” vienus vārtus atguva un galarezultātā „Dynamo” uzvara ar 4:2.

Karsums izdarīja divas rezultatīvas piespēles, četras reizes meta pa pretinieku vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes, kā arī uzvarēja četros no astoņiem iemetieniem. Trijās aizvadītajās spēlēs Karsuma kontā ir 3 (0+3) punkti.

"Lada" deviņu vārtu spēlē dramatiski zaudē galotnē

„Lada” spēli pret divkārtējiem Gagarina kausa ieguvējiem un pagājušās sezonas finālistiem sāka veiksmīgi un jau pirmās trešdaļas septītajā minūtē izvirzījās vadībā, kad precīzs bija Jegors Babenko. Piecas minūtes vēlāk laukuma saimniekiem bija iespēja dubultot pārsvaru, taču ripu pēc Eštona Kārtera metiena atvairīja viesu vārtsargs Iļja Samsonovs. Tomēr Arta Ābola un Viktora Ignatjeva padotajiem izdevās otro reizi dabūt ripu pretinieku vārtos – 17. minūtē to paveica Deniss Zernovs. Taču komfortablu divu vārtu pārsvaru Toljati vienībai līdz pārtraukumam noturēt neizdevās un nepilnu minūti vēlāk Igors Grigorenko „Metallurg” labā vienus vārtus atguva (2:1).

Otrās trešdaļas ievadā „Lada” vēl centās spēlēt aktīvi un neizmantoja divas vārtu gūšanas iespējas, bet trešdaļas astotajā minūtē pie vārtu guvuma tika Magņitka, izlīdzinājumu panāca Sergejs Mozjakins (2:2). Savukārt piecas minūtes pirms pārtraukuma viesi jau izvirzījās vadībā pēc Nika Šausa metiena (2:3).

Lielisks latviešu pārstāvētajam klubam padevās trešās trešdaļas sākums. Trešdaļas otrajā minūtē savus otros vārtus spēlē guva Zernovs, panākot 3:3, bet minūti vēlāk Jirži Novotnijs atkal izvirzīja Toljati vienību vadībā (4:3).
Pieredzes bagātā „Metallurg” nepadevās un nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām ceturto reizi lika kapitulēt „Lada” vārtsargam Aleksandram Lazušinam – precīzs Vladislavs Kaletniks (4:4). Sekoja „Lada” divu vārtu autora Zernova noraidījums. Divas minūtes četratā Toljati vienība izturēja, taču dažas sekundes pēc noraidītā hokejista atgriešanās ripa pēc Mozjakina metiena atkal atrada ceļu vārtos – „Metallurg” uzvara ar 5:4.

Kristaps Sotnieks laukumā pavadīja 17 minūtes un 58 sekundes, divas reizes meta pa pretinieku vārtiem. Pie rezultativitātes punktiem šosezon trijās aizvadītajās spēlēs latviešu aizsargs nav ticis.

„Lada” trijās spēlēs cieta otro neveiksmi.

SKA pagarina uzvaru sēriju, taču zaudē punktu

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA vienība savā laukumā bija tuvu tam, lai zaudētu pirmo punktus čempionātā. Pašreizējie Gagarina kausa īpašnieki uzņēma Podoļskas „Vityaz” vienību un mača gaitā divas reizes nokļuva iedzinējos. Viesus vadībā izvirzīja vispirms pieredzējušais Maksims Afinogenovs, bet pēc tam Ivans Jacenko, uz ko mājinieki atbildēja ar Sergeja Kaļiņina un Sergeja Širokova raidījumiem (2:2). Trešās trešdaļas ievadā Patriks Hērslijs vadībā jau izvirzīja SKA, bet jau nākamajā uzbrukumā Aleksandrs Denežķins atjaunoja līdzsvaru (3:3). Atlikušajā laikā komandām vārtus gūt tā arī neizdevās un arī pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots. Bullīšu sērijā SKA rindās precīzi bija Ņikita Gusevs un Pāvels Dacjuks, bet Igors Šestjorkins neitralizēja visus „Vityaz” hokejistu mēģinājumu. SKA izcīnīja ceturto uzvaru četrās spēlēs, taču zaudēja pirmo punktu sezonā.

Citās spēlēs Jaroslavļas „Lokomotiv”, kuras treneru korpusā strādā Sergejs Naumovs, savā laukumā pagarinājumā ar 3:4 atzina Helsinku „Jokerit” pārākumu. Minskas „Dynamo” pamatlaikā nenoturēja pārsvaru pār Maskavas CSKA un cieta neveiksmi pagarinājumā (1:2). Ar tādu pašu rezultātu Čeļabinskas „Traktor” savā laukumā pamatlaikā piekāpās Jekaterinburgas „Avtomobilist”.

KHL spēles, 27. augusts

SpēleRezultāts
Traktor – Avtomobilist1:2
Lada – Metallurg4:5
Dinamo (Minska) – CSKA1:2 PL
Lokomotiv – Jokerit3:4 PL
SKA – Vitjaz4:3 PM
Dinamo (Maskava) - Slovan4:2

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


, 2017-08-27 18:47, pirms 7 gadiem
Cerams ka SC savlaicīgi ieliks rakstu, ka Mogo šodien pieveica zviedru Arlanda 4-2 un Liepāja zaudēja Kurbadam 3-5. Ja SC ar šīm ziņām atkal gulēs , kāds liepājnieks ļoti pārdzīvos. Vakar jau viņš satraucās, ka nav ziņas par šo svarīgo turnīru. Domāju, ka lielai Latvijas hokeja mīļotāju daļai šis pārbaudes turnīrs un tā rezultāti ļoti interesē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-27 19:37, pirms 7 gadiem
Lada – Metallurg 4:3??? Palabojat tabulu!
, 2017-08-27 20:13, pirms 7 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Lada – Metallurg 4:3??? Palabojat tabulu!
Uzlabo savas latviešu valodas zināšanas!
, 2017-08-27 20:20, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: SKA mazliet buksē. Pēc manām domām, kausu varētu iegūt kāda komanda, kurai tas vēl nav izdevies, un kāpēc lai tas nebūtu mūsu DINAMO!?. Patīk Avto, Jekaterinburgas zēni rāda atzistamu sniegumu, turklāt, ne tikai KHL klubs, bet visa hokeja saime! Prieks ka daudzi KHL klubi strādā ļoti profesionāli, un ne tikai uz galveno komandu !
Kuri ir mūsu? Minskas, Rīgas vai Maskavas dinamo?
, 2017-08-27 20:30, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Kuri ir mūsu? Minskas, Rīgas vai Maskavas dinamo?
Skaidri redzams, ka esi okupants. Nevienam kārtīgam letiņam nerastos šāds jautājums principā.
, 2017-08-27 20:33, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Mani gan visvairāk interesē, kādi izskatīsies Dinamo virknējumi rītdienas spēlē, un vai vārtos stāsies Kalniņš ..
Gribētos noslēgt izbraukumu uz pozitīvas nots. kas , kā minimums būtu vēl +2 punkti turnīra tabulā. Un pozīcija play off zonā
Jā ja', un jau garantēti plovos tikuši.Tu nebeidz izbrīnīt.
, 2017-08-27 21:09, pirms 7 gadiem
pa manam, autor, jau sen ir Podoļskas Vityaz ne Čehovas Vityaz
, 2017-08-27 21:14, pirms 7 gadiem
Atgriezīsimies pie KHL! Jautājums varbūt mazliet nevietā, taču man ir svarīgs Tavs viedoklis. Vai Latvijai ir nepieciešama komanda Krievijas līgā?

- Latvijas hokejam “Dinamo” dalība KHL ir ļoti pozitīvi vērtējama. Te pat nav ko diskutēt.

Kāpēc? Turnīra līmenis ir ļoti augsts. To čaļu sniegums Latvijas izlases rindās, kuri spēlē citos KHL klubos, taču nevienu nepārsteidz. Tas ir pats par sevi saprotams. Tāpēc arī viņi atbilst izlases līmenim, jo KHL līmenis ir gana augsts. Cits moments – KHL pirmajos gados puiši no Ziemeļamerikas devās uz Krieviju noslēgt karjeru. Tagad jaunie no KHL mierīgi dodas uz NHL un tur nepazūd. Tā jau ir tendence. Arī hokeja līmenis KHL aizvien paaugstinās. Tas, kas bija pirms astoņiem deviņiem gadiem, un kas ir tagad – tā ir milzīga starpība.

Fragments no intervijas ar...

Sandis Ozoliņš: Jaunajā sezonā «Dinamo» būs...
, 2017-08-27 21:16, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Mani gan visvairāk interesē, kādi izskatīsies Dinamo virknējumi rītdienas spēlē, un vai vārtos stāsies Kalniņš ..
Gribētos noslēgt izbraukumu uz pozitīvas nots. kas , kā minimums būtu vēl +2 punkti turnīra tabulā. Un pozīcija play off zonā
rīt diezgan droši var teikt, ka Kalniņš būs vārtos. Defā Ališausks, Balinskis, Stolerijs, Rens, Kr. Rēdlihs, Pujacs, Jerofejevs.
Uzbrukumā Lessio, Kristo, Indrašis, Makmilans, Jevpalovs, Jeļisejevs, Bičevskis, Skvorcovs, Meija, Batņa, Lipsbergs un Ģēģeris šaubos vai būs savādāk, jo uzbrucēju citu līdzi izbraukumā nav un defā ja nu vienīgi kāda vietā būs Zīle kā 7. defs... pirms mājas spēļu sērijas Pītersam dos atpūtu
, 2017-08-27 21:31, pirms 7 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: rīt diezgan droši var teikt, ka Kalniņš būs vārtos. Defā Ališausks, Balinskis, Stolerijs, Rens, Kr. Rēdlihs, Pujacs, Jerofejevs.
Uzbrukumā Lessio, Kristo, Indrašis, Makmilans, Jevpalovs, Jeļisejevs, Bičevskis, Skvorcovs, Meija, Batņa, Lipsbergs un Ģēģeris šaubos vai būs savādāk, jo uzbrucēju citu līdzi izbraukumā nav un defā ja nu vienīgi kāda vietā būs Zīle kā 7. defs... pirms mājas spēļu sērijas Pītersam dos atpūtu
Misjus ar ir izbraukumā
, 2017-08-27 21:44, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Misjus ar ir izbraukumā
pievienojies jau? aaa nu jam tur tas junioru kauss ar HK Rīga beidzās, tad arī ganjau uzreiz pievienojās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-27 22:13, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Atgriezīsimies pie KHL! Jautājums varbūt mazliet nevietā, taču man ir svarīgs Tavs viedoklis. Vai Latvijai ir nepieciešama komanda Krievijas līgā?

- Latvijas hokejam “Dinamo” dalība KHL ir ļoti pozitīvi vērtējama. Te pat nav ko diskutēt.

Kāpēc? Turnīra līmenis ir ļoti augsts. To čaļu sniegums Latvijas izlases rindās, kuri spēlē citos KHL klubos, taču nevienu nepārsteidz. Tas ir pats par sevi saprotams. Tāpēc arī viņi atbilst izlases līmenim, jo KHL līmenis ir gana augsts. Cits moments – KHL pirmajos gados puiši no Ziemeļamerikas devās uz Krieviju noslēgt karjeru. Tagad jaunie no KHL mierīgi dodas uz NHL un tur nepazūd. Tā jau ir tendence. Arī hokeja līmenis KHL aizvien paaugstinās. Tas, kas bija pirms astoņiem deviņiem gadiem, un kas ir tagad – tā ir milzīga starpība.

Fragments no intervijas ar...


http://www.lsm.lv/raksts/sports/hokejs/sandis-ozolins-jaunaja-sezona-dinamo-bus-gruti-un-labi-brizi.a248001/
vietejiem tas gan nepatiks
, 2017-08-27 23:57, pirms 7 gadiem
Malači džokeri. Šogad neko mazāku par 3. vietu Rietumos nesagaidu. Sastāvs ir OK, treneris jau zina, kas notiek šajā līgā un līmenī, konkurenti nav tik spēcīgi. Ar SKA un CSKA būs grūti visādā ziņā, arī tiesnieši. Bet 3. vieta ir jāņem bez iebildēm
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.