Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kalniņš: "Būtu bijis patīkami spēlēt PČ, taču aiz kalniem nav arī olimpiskā kvalifikācija"

Kalniņš: "Būtu bijis patīkami spēlēt PČ, taču aiz kalniem nav arī olimpiskā kvalifikācija"
Jānis Kalniņš. Foto: Peter Kovalev/TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Helsinku "Jokerit" sasniedza Gagarina kausa izcīņas otro kārtu, tomēr pieņēma lēmumu izstāties no sacensībām. Vārtsargs Jānis Kalniņš sarunā ar Sportacentrs.com podkāstu "Ārpus kadra" norādīja, ka šāds lēmums nebūt nebija zibens spēriens no skaidrām debesīm.

"Skaidrs, ka nav patīkami pārvarēt pirmo kārtu, bet tad apstāties šādā veidā. Tomēr situācija brieda jau pēc pēdējās spēles pret "Lokomotiv". Katru dienu tikām informēti par pieņemtajiem lēmumiem, un tajā brīdī sapratām, ka sezona būs beigusies. Tas nebija zibens spēriens no skaidrām debesīm," teica Jānis Kalniņš. "Jokerit" pirmajā kārtā ar 4-2 pieveica Jaroslavļas vienību, taču bija pirmā komanda, kas izstājās no Gagarina kausa. Vēlāk līdzīgu lēmumu pieņēma Nursultanas "Barys".

"Tas bija kluba vadības un spēlētāju kopīgs lēmums. Vadība runāja ar Somijas valdību un drošības apsvērumu dēļ nosliecās par tādu lēmumu. Lai neizplatītu vīrusu tālāk, Somija negribēja laist ārā lielas cilvēku grupas, tātad mēs kā komanda nevarētu doties izbraukumā, kā arī negribēja laist citas komandas iekšā. Tas bija loģisks solis," teica Kalniņš. Viņš sērijā pret "Lokomotiv" savainojuma dēļ izlaida pirmo maču, bet turpinājumā piecās spēlēs atvairīja 92,8% metienu.

"Domāju, ka man personīgi šajā situācijā nekas nemainās. Ar aģentu runājis neesmu, bet līgums uz nākamo sezonu jau bija kabatā. Jāgaida nākamā sezona. Kad nedaudz pierimsies situācija, būs atkal jāsāk trenēties un gatavoties," pauda Kalniņš. "Arī finansiāli nekas nemainās. Varētu teikt tā – sezona apstājās, bet mani personīgi tas neietekmē. Ir spēlētāji, kuriem nav līgumi uz nākamo sezonu, un viņiem bija diezgan svarīgi aizvadīt labas play-off spēles. Viņus situācija iedragā vairāk nekā mani."

Regulārajā čempionātā Kalniņš aizvadīja 47 spēles, kurās atvairīja 92,0% metienu. Ar 33 uzvarām viņš bija labākais vārtsargs, šajā rādītājā sasniedzot trešo labāko rezultātu KHL vēsturē. "Manuprāt, panākuma atslēga bija kopā ar vārtsargu treneri ieliktais darbs pagājušajā sezonā. Pamati spēles stilam, kādu gribējām, bija ielikti, un šogad likās diezgan vienkārši visu turpināt. Nekas nebija jāmaina. Trenējos un spēlēju sevis uzlabošanai, statistikai uzmanību nepievēršot."

Lai gan joprojām oficiāli nav paziņots par pasaules čempionāta Šveicē norisi, skaidrs, ka turnīrs 2020. gadā hokeja līdzjutējus nepriecēs. "Varbūt būtu pirmā lielā iespēja sevi apliecināt Latvijas izlasē, bet drošība pirmajā vietā, hokejs tagad ir nolikts otrajā plānā. Galvenais, lai ar veselību visiem viss ir kārtībā. Būtu bijis patīkami spēlēt čempionātā. Skatoties no otras puses, augusts nav aiz kalniem. Olimpiskā kvalifikācija būs Rīgā, jāgatavojas." No 27. līdz 30. augustam Latvijai pretī stāsies Francijas, Itālijas un Ungārijas izlases.

Podkāsts “Ārpus Kadra” skatāms portālā Sportacentrs.com un klausāms visās podkāstu straumēšanas vietnēs. Jaunākajā epizodē viedokļos dalījās: Jānis Kalniņš, Kaspars Gorkšs, Raivis Ušackis, Edgars Jaunups, Kārlis Muižnieks, Einars Fogelis, Māris Verpakovskis, Rihards Lomažs, Kaspars Daugaviņš, Krišs Upenieks un Rolands Eliņš.

Klausies sev ērtākajā veidā:
Spotify: https://ej.uz/AKspotify
Podbean: https://ej.uz/AKPodbean
Apple Podcasts: https://ej.uz/AKApple
PlayerFM: https://ej.uz/AKPlayerFM
Podkasti.lv: https://ej.uz/AKDelfi
SoundCloud: https://ej.uz/ArpusKadra


, 2020-03-21 10:26, pirms 4 gadiem
GL večuk.
, 2020-03-21 10:44, pirms 4 gadiem
tomēr žēl ,uzskatu ka Jokeri bija pretendenti uz trofeju.Neticu ka Kalniņam pašam nav ''škrobe''.
, 2020-03-21 13:26, pirms 4 gadiem
salming18 rakstīja: tomēr žēl ,uzskatu ka Jokeri bija pretendenti uz trofeju.Neticu ka Kalniņam pašam nav ''škrobe''.
Kādi pretendenti?
Nesapņo, ka krievi ārzemju klubam atļaus paņemt kausu!
Čehu Lev jau izbaudīja to prieku, kad KHL PO finālā tiesneši tos smalki nolika pie vietas.
, 2020-03-21 21:22, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kādi pretendenti?
Nesapņo, ka krievi ārzemju klubam atļaus paņemt kausu!
Čehu Lev jau izbaudīja to prieku, kad KHL PO finālā tiesneši tos smalki nolika pie vietas.
vai es teicu ka paņems?es teicu ka pretendēs!!!divas dažādas lietas!Tas ka soģi vilks ,tas ir skaidrs kā diena!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.