Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

SKA otrā neveiksme trijās spēlēs, zaudē arī "Dynamo"

SKA otrā neveiksme trijās spēlēs, zaudē arī "Dynamo"
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks
Foto: Aleksejs Daņičevs, rsport.ru

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) čempionātā svētdien zaudējumus piedzīvoja latviešu pārstāvētie klubi. Līgas līdervienība Sanktpēterburgas SKA ar Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu pie stūres cieta otro neveiksmi pēdējos trijos mačos, savā laukumā pagarinājumā atzīstot Kazaņas "Ak Bars" pārākumu. Savukārt Maskavas "Dynamo" ar Mārtiņu Karsumu ierindā piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienībai.

Maskavas „Dynamo” mājas spēlē pret Ņižņekamskas „Ņeftehimik” jau ceturtajā minūtē izvirzījās vadībā, pēc Dastina Boida piespēles precīzi metot Mihailam Varnakovam (1:0). Pirmās trešdaļas 15.minūtē dinamieši pārsvaru dubultoja, šoreiz izceļoties Ivanam Igumnovam (2:0).

Spēles otrajā trešdaļā viesi no Ņižņekamskas atbildēja ar Pāvela Zdunova rezultatīvu raidījumu (2:1). Kā jau šosezon bieži notiek Maskavas „Dynamo” mačos, vieniem zaudētajiem vārtiem ātri seko nākamie un tā notika arī šoreiz – četras minūtes vēlāk Andrejs Nestrašils panāca izlīdzinājumu (2:2). Tomēr 44 sekundes vēlāk Igumnovs guva savus otros vārtus spēlē, no jauna izvirzot vadībā laukuma saimniekus (3:2). Otrās trešdaļas izskaņā „Ņeftehimik” atkal panāca izlīdzinājumu – precīzs bija Aleksandrs Avcins (3:3). Vērts pieminēt, ka viesi otrajā trešdaļā izdarīja 24 metienus pa vārtiem, uz ko mājinieki atbildēja tikai ar pieciem raidījumiem.

Spēles liktenis izšķīrās 49. minūtē. „Dynamo” sastāvā sekoja noraidījums un „Ņeftehimik” bija nepieciešamas vien 13 sekundes skaitliskā vairākuma realizēšanai – Aleksandrs Brincevs panāca 3:4. Lai gan metienu attiecība trešajā trešdaļā bija 11:3 „Dynamo” labā, glābt spēli mājiniekiem neizdevās.

Mārtiņš Karsums spēlēja „Dynamo” pirmajā uzbrucēju maiņā, laukumā pavadīja 15 minūtes un 10 sekundes, vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, veica piecus spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja vienā iemetienā no pieciem.

Līgas līdervienība, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA savā laukumā uzņēma Austrumu konferences līderus Kazaņas „Ak Bars” hokejistus. Kopvērtējumā abu konferenču līdervienības šķir 20 punkti.
Divu divkārtējo Gagarina kausa ieguvēju divcīņas pirmajā trešdaļā neliels pārsvars piederēja SKA hokejistiem, taču vārti ilgu laiku netika gūti. Spēles otrajā trešdaļā cīņa jau bija līdzīga, bet uzdevumu augstumos bija aizsargi un vārtsargi, neļaujot atslēgt vārtus. Likās, ka komandas arī otrajā pārtraukumā dosies, negūstot vārtus, taču trešdaļas pēdējā minūtē pretinieki apmainījās vārtu guvumiem. Vispirms Vladimirs Tkačovs izvirzījās vadībā „Ak Bars”, bet 17 sekundes pirms pārtraukuma izlīdzinājumu panāca Iļja Kovaļčuks (1:1).

Trešās trešdaļas ievadā SKA organizēja uzbrukumu, ar Ņikitas Guseva metienu Kazaņas kluba vārtsargs Emils Garipov tika galā, bet ripu vārtos pielaboja Sergejs Kaļiņins, izvirzot vadībā mājiniekus (2:1). Tuvojoties trešdaļas vidum „Ak Bars” atspēlējās, ripu no vārtu priekšas vārtos raidot Fjodoram Malihinam (2:2). Līdz pamatlaika beigām rezultāts nemainījās un sekoja pagarinājums. Tā sākumā uz noraidīto soliņa devās Iļja Kovaļčuks un Tkačovs realizēja skaitlisko vairākumu - Tkačovs guva savus otros vārtus spēlē, nodrošinot „Ak Bars” uzvaru ar 3:2.

SKA pēc 20 uzvarām pēc kārtas cieta otro neveiksmi pēdējās trijās aizvadītajās spēlēs.

KHL spēles, 15.oktobris

SpēleRezultāts/Datums
Yokerit – Salavat Yulaev2:0
Lokomotiv – Severstal6:5 PM
Dinamo (Minska) - Sochi1:3
Dinamo (Maskava) - Neftehimik3:4
SKA – Ak Bars2:3 P

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


, 2017-10-15 19:57, pirms 7 gadiem
Neraudi, Oļeg, Rīga arī šodien zaudēja.
, 2017-10-15 20:00, pirms 7 gadiem
Bet pamatlaika vel nav zaudejis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.